Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Самоси з фруктами - рецепт

Самоси з фруктами - рецепт

4-01-2015, 18:40
5 902
Самоси з фруктами - рецепт
Самоси з фруктами - це хрусткі вироби з тіста з великою кількістю фруктової начинки. Пряні і рум'яні пиріжки так і просяться до рота.

Самос - традиційний рецепт


Інгредієнти:

  • борошно - 400 г;

  • вода - 160 мл;

  • цукор - 50 г;

  • яблуко - 200 г;

  • груша - 150 г;

  • родзинки - 50 г;

  • масло вершкове - 30 г;

  • коньяк - 15 мл;

  • кориця - 5 г;

  • щіпка солі.


  • Приготування
    Самоси з фруктами - рецепт простий і швидкий, він не займе у вас багато часу і приємно здивує результатом. Для приготування тіста змішайте борошно з сіллю і додайте в цю суміш воду маленькими порціями. Замісіть тісто і відправте його в холодильник на годину.

    Фрукти промийте, очистіть від хвостиків, насіння і шкірки, наріжте їх маленькими кубиками. Перемістіть їх у сотейник, додайте вершкове масло, цукор і дві ложки води. Потушкуйте фрукти, до повної готовності, суміш повинна мати консистенцію пюре. Якщо яблука і груші стиглі, то воду можна не додавати. Ізюм залийте окропом і коньяком на 15 хвилин.

    Змішайте фруктове пюре і родзинки і охолодити начинку. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його, після чого наріжте на шматочки, а кожен шматочок розкачати в овальну корж. Поріжте коржик навпіл, з'єднайте половинки і защемите всі сторони, крім тієї, де був зроблений розріз. Виходить своєрідний кишеню.

    Повторіть цю дію для всіх шматочків тіста. Зачините їх фруктовою начинкою і заліпіть останній край. Даний процес є найскладнішим в приготуванні самосов. Коли начинка закрита в тісті, залишається тільки обсмажити страву у фритюрі.

    Для цього розжарте на маленькій сковороді літр рослинної олії. Якщо у вас є фритюрниця - заповніть її маслом на 80%. Смажити самоси слід за 3 хвилини, поки тісто не набуде карамельний колір. Готові кондитерські викладіть на паперовий рушник, щоб зайвий жир стік. Посипте вироби корицею і подавайте до столу.

    Самос - рецепт з ягодами



    Інгредієнти:


  • борошно - 400 г;

  • вода - 160 мл;

  • цукор - 100 г;

  • журавлина - 200 г;

  • смородина червона - 150 г;

  • масло вершкове - 30 г;

  • мускатний горіх - 5 г;

  • щіпка солі.


  • Самоси з фруктами - рецепт
    Приготування
    Якщо ви знаєте, як приготувати самоси з фруктовою начинкою, приготувати ягідні не викличе у вас труднощів. Тісто в цьому рецепті готується аналогічно першим методом.
    Для приготування начинки помістіть ягоди з цукром в сотейник і накрийте його кришкою. Кип'ятіть суміш 5 хвилин або більше, поки всі ягоди не луснуть, а цукор не розчиниться.
    Розкачайте і начиніть самоси по технології з попереднього рецепта. Обсмажуйте їх в олії по 3 хвилини. Готові пиріжки посипте меленим мускатним горіхом і подавайте до столу в теплому вигляді.
    Якщо ви - шанувальник східних десертів, то не забудьте також приготувати бурфи і рахат лукум . Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Булочки з корицею - рецепт
    Булочки з корицею - рецепт
    Пам'ятайте запах здобних булочок з корицею? Такий яскравий, теплий, солодкий - він навіває святковий настрій. Порадувати сім'ю цією смачною випічкою
    Пиріг зі смородиною
    Пиріг зі смородиною
    Пиріг з чорною смородиною. Який же він смачний виходить, коли правильний рецепт знаєш. Представлений матеріал розповість вам про те, як готувати
    Пиріжки з гарбузом
    Пиріжки з гарбузом
    Не за горами осінь - гарбузова пора, в яку цей овоч використовують для приготування хлібобулочних виробів і каш. У цій статті ми підібрали перевірені
    Тарт татен - рецепт
    Тарт татен - рецепт
    Якщо ви любите французькі десерти, то напевно чули про пиріг Татен. Не так давно ми розповідали про рецепт яблучного тарт татена, сьогодні ж
    Рецепт чапаті
    Рецепт чапаті
    Індійський хліб чапаті, виготовлений з пшеничного борошна, нагадує за смаком лаваш і може стати прекрасною альтернативою. Рецепт традиційного