Самоси з фруктами - це хрусткі вироби з тіста з великою кількістю фруктової начинки. Пряні і рум'яні пиріжки так і просяться до рота.
Самос - традиційний рецепт
Інгредієнти: борошно - 400 г; вода - 160 мл; цукор - 50 г; яблуко - 200 г; груша - 150 г; родзинки - 50 г; масло вершкове - 30 г; коньяк - 15 мл; кориця - 5 г; щіпка солі. Приготування Самоси з фруктами - рецепт простий і швидкий, він не займе у вас багато часу і приємно здивує результатом. Для приготування тіста змішайте борошно з сіллю і додайте в цю суміш воду маленькими порціями. Замісіть тісто і відправте його в холодильник на годину.
Фрукти промийте, очистіть від хвостиків, насіння і шкірки, наріжте їх маленькими кубиками. Перемістіть їх у сотейник, додайте вершкове масло, цукор і дві ложки води. Потушкуйте фрукти, до повної готовності, суміш повинна мати консистенцію пюре. Якщо яблука і груші стиглі, то воду можна не додавати. Ізюм залийте окропом і коньяком на 15 хвилин.
Змішайте фруктове пюре і родзинки і охолодити начинку. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його, після чого наріжте на шматочки, а кожен шматочок розкачати в овальну корж. Поріжте коржик навпіл, з'єднайте половинки і защемите всі сторони, крім тієї, де був зроблений розріз. Виходить своєрідний кишеню.
Повторіть цю дію для всіх шматочків тіста. Зачините їх фруктовою начинкою і заліпіть останній край. Даний процес є найскладнішим в приготуванні самосов. Коли начинка закрита в тісті, залишається тільки обсмажити страву у фритюрі.
Для цього розжарте на маленькій сковороді літр рослинної олії. Якщо у вас є фритюрниця - заповніть її маслом на 80%. Смажити самоси слід за 3 хвилини, поки тісто не набуде карамельний колір. Готові кондитерські викладіть на паперовий рушник, щоб зайвий жир стік. Посипте вироби корицею і подавайте до столу.
Самос - рецепт з ягодами
Інгредієнти: борошно - 400 г; вода - 160 мл; цукор - 100 г; журавлина - 200 г; смородина червона - 150 г; масло вершкове - 30 г; мускатний горіх - 5 г; щіпка солі. Приготування Якщо ви знаєте, як приготувати самоси з фруктовою начинкою, приготувати ягідні не викличе у вас труднощів. Тісто в цьому рецепті готується аналогічно першим методом.
Для приготування начинки помістіть ягоди з цукром в сотейник і накрийте його кришкою. Кип'ятіть суміш 5 хвилин або більше, поки всі ягоди не луснуть, а цукор не розчиниться.
Розкачайте і начиніть самоси по технології з попереднього рецепта. Обсмажуйте їх в олії по 3 хвилини. Готові пиріжки посипте меленим мускатним горіхом і подавайте до столу в теплому вигляді.
Якщо ви - шанувальник східних десертів, то не забудьте також приготувати бурфи і рахат лукум . Приємного апетиту!