Овочевий кугель
Кугель - це єврейський варіант запіканки щось середнє між омлетом і пудингом. Принцип його приготування дуже простий - все, що занадто довго затримався в холодильнику, кришимо, заливаємо яєчно-борошняної сумішшю і запікаємо в духовці. Буває хлібний, сирний і навіть фруктовий кугель. Дуже часто його готують з локшини чи макаронів. Але сьогодні ми поговоримо про його овочевий різновиди.
Інгредієнти:
кабачок - 1 шт.;
картопля - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
шпинат - 500 г;
яйця - 3 шт.;
борошно - 3 ст. ложки;
олія оливкова - 6 ст. ложок;
часник - 3 зубки;
цибуля зелена - 1 пучок;
кріп, петрушка - 1 пучок;
куркума - 1 /3 ч. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Овочі чистимо і нарізаємо на крупній тертці. Віджимаємо рідина, що виділилася з кабачка. Додаємо до овочевої суміші рубану зелень і часник. Промиваємо шпинат, нарізаємо смужками і вводимо до тертим овочів. Приправляємо сіллю і спеціями. Вбиваємо яйця, добре вимішуючи, поступово додаємо борошно. Повинно вийти досить густе «тісто». Перекладаємо його в змащену маслом чашу мультиварки і готуємо 50 хвилин на режимі «Випічка». Після звукового сигналу даємо кугелю трохи охолонути, потім ріжемо на шматочки і подаємо до столу ще теплим, з ложечкою домашньої сметани.
Інгредієнти:
кабачки - 3 шт.;
картопля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
часник - 2 зубки;
яйця - 3 шт.;
борошно - 3 ст. ложки;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
В одну миску натираємо на крупній тертці очищені картоплю, моркву і кабачки. Отживаем зайву рідину. Видавлюємо до овочів через прес часник, вливаємо олію. Вбиваємо яйця, додаємо борошно. Солимо, перчимо. Все добре перемішуємо і перекладаємо отриману масу у форму для запікання. Накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Через пів години знімаємо кришку, і даємо овочевому кугелю ще 10 хвилин підрум'яниться в духовій шафі.
Інгредієнти:
баклажани - 4 шт.;
помідори - 2 шт.;
яйця - 5 шт.;
борошно - 3 ст. ложки;
майонез - 1 ст. ложка;
олія - для смаження;
базилік - 4 гілочки;
цибуля зелена - 1 пучок;
кріп, петрушка - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Баклажани нарізаємо крупною соломкою і обсмажуємо до рум'яної скоринки. Додаємо до них накрошенние кубиками помідори й тушкуємо, поки не випарується сік, що виділився. Тоді присипаємо рубаною зеленню, солимо, перчимо, перемішуємо і знімаємо з вогню. Міксером на низьких обертах, вимішуємо яйця з борошном і домашнім майонезом .
Заливаємо цією бовтанку овочі, вирівнюємо поверхню майбутнього кугеля і відправляємо його в духовку. При температурі 200 градусів він готується приблизно 30-40 хвилин. Перевіряємо, як і звичайну випічку, зубочисткою. Даємо кугелю трохи постояти, щоб він не розпадався, коли ви почнете його різати на порції.
Як приготувати овочевий кугель в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Овочі чистимо і нарізаємо на крупній тертці. Віджимаємо рідина, що виділилася з кабачка. Додаємо до овочевої суміші рубану зелень і часник. Промиваємо шпинат, нарізаємо смужками і вводимо до тертим овочів. Приправляємо сіллю і спеціями. Вбиваємо яйця, добре вимішуючи, поступово додаємо борошно. Повинно вийти досить густе «тісто». Перекладаємо його в змащену маслом чашу мультиварки і готуємо 50 хвилин на режимі «Випічка». Після звукового сигналу даємо кугелю трохи охолонути, потім ріжемо на шматочки і подаємо до столу ще теплим, з ложечкою домашньої сметани.
Рецепт овочевого кугеля
Інгредієнти:
Приготування
В одну миску натираємо на крупній тертці очищені картоплю, моркву і кабачки. Отживаем зайву рідину. Видавлюємо до овочів через прес часник, вливаємо олію. Вбиваємо яйця, додаємо борошно. Солимо, перчимо. Все добре перемішуємо і перекладаємо отриману масу у форму для запікання. Накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Через пів години знімаємо кришку, і даємо овочевому кугелю ще 10 хвилин підрум'яниться в духовій шафі.
Баклажан кугель
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани нарізаємо крупною соломкою і обсмажуємо до рум'яної скоринки. Додаємо до них накрошенние кубиками помідори й тушкуємо, поки не випарується сік, що виділився. Тоді присипаємо рубаною зеленню, солимо, перчимо, перемішуємо і знімаємо з вогню. Міксером на низьких обертах, вимішуємо яйця з борошном і домашнім майонезом .
Заливаємо цією бовтанку овочі, вирівнюємо поверхню майбутнього кугеля і відправляємо його в духовку. При температурі 200 градусів він готується приблизно 30-40 хвилин. Перевіряємо, як і звичайну випічку, зубочисткою. Даємо кугелю трохи постояти, щоб він не розпадався, коли ви почнете його різати на порції.
Рекомендуємо добрі рецепти
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
Баклажани з сиром
Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї
Омлет зі шпинатом
Шпинат - корисна рослина, багата мінеральними солями і залізом. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих варіантів створення омлету зі шпинатом.
Як приготувати баклажани в мультиварці?
Баклажани - це популярні овочі, страви з яких подаються як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ці овочі, приготовані в мультиварці, зберігають
Баклажани по-корейськи
Шанувальники східної кухні неодмінно знайомі з корейськими різноманітною їжею. У цьому рецепті ми розглянемо кілька способів приготування баклажанів
Піца з кабачків
Піца з кабачків - це не саме звичне поєднання, вона скоріше нагадує знайомі нам оладки з кабачків або овочеві запіканки. Але якщо вам подобається