Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баклажани по-корейськи

Баклажани по-корейськи

4-01-2015, 21:19
2 440
Баклажани по-корейськи
Якщо корейські смакоту давно і міцно влаштувалися на вашому столі, то чому б не спробувати приготувати їх самостійно? Сьогодні ми розповімо, як готувати баклажани згідно східним рецептами. Але для початку маленька порада - вибирайте тільки молоді овочі, у них набагато менше соланіну, який і змушує баклажани гірчити.

Баклажани мариновані по-корейськи - рецепт


Інгредієнти:

  • баклажани - 12 шт.;

  • цибуля - 4 шт.;

  • морква - 3 шт.;

  • часник - 2 головки;

  • олія - для смаження;

  • сіль - за смаком.


  • Для розсолу:

  • оцет - 1/2 ст.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • перець запашний - 4 горошини;

  • олія соняшникова - 1/2 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Баклажани чистимо, нарізаємо соломкою, солимо і залишаємо на півгодини. Зайва гіркота зникне з соком, що виділився. Віджимаємо його, а баклажани невеликими порціями, в один шар, злегка обсмажуємо на сковорідці. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву тремо на спеціальній тертці для корейських салатів.
    Готуємо розсіл. Кип'ятимо склянку води, додаємо всі складові, тримаємо на повільному вогні пару хвилин і знімаємо з плити. У миску викладаємо шарами: баклажани, цибулю, моркву. Заливаємо зверху розсолом розсолом. Ставимо під гніт в холодильник. Через 3 дні вантаж прибираємо, овочі перемішуємо і подаємо до столу. Такі баклажани по-корейськи можна закочувати в простерилізовані банки і насолоджуватися салатом навіть взимку.

    Гострі баклажани по-корейськи


    Інгредієнти:

  • баклажани - 5 шт.;

  • перець болгарський - 5 шт.;

  • перець червоний гострий - 2 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • томати - 3 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • соус соєвий - 1 ст. ложка;

  • олія соняшникова - 1/2 ст.;

  • петрушка - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Баклажани нарізаємо брусочками, щедро солимо і залишаємо. Обсмажуємо в казані півкільця цибулі до золотистого кольору. Туди ж відправляємо нарізаний смужками різнокольоровий болгарський перець. Стручки пекучого перцю кидаємо цілком. Через пару хвилин додаємо накрошенние кубиками помідори. Баклажани промиваємо холодною водою і теж відправляємо в казан. Солимо, перчимо. Накриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин на повільному вогні. Додаємо соєвий соус, подрібнену зелень і часник. Витримуємо ще 5 хвилин і знімаємо з плити.

    Баклажани фаршировані по-корейськи


    Інгредієнти:

  • баклажани - 3 шт.;

  • часник - 3 зубки;

  • цибуля зелена - 1 пучок;

  • соус соєвий - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець червоний мелений - за смаком.


  • Приготування
    У баклажан зрізаємо плодоніжки і розрізаємо вздовж навпіл, трохи не доходячи до кінця. Готуємо їх на пару до м'якості. Після поміщаємо під невеликий прес, щоб видалити гіркоту разом з соком. Потрібно стежити, щоб бубочка не втрачали форму.
    Для начинки змішуємо дрібно покришену цибулю і часник з сіллю, перцем і соєвим соусом. Фаршируємо баклажани і викладаємо їх у скляний посуд. Даємо постояти так кілька годин, після заливаємо сольовим розчином (1ч. ложка на півлітра води). Залишаємо на ніч. До ранку баклажани фаршировані по-корейськи вже готові. Їх єдиний недолік-швидко прокисають, тому і не варто запасати про запас.

    Як приготувати баклажани з м'ясом по-корейськи?


    Інгредієнти:

  • телятина - 300 г;

  • баклажани - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 2 зубки;

  • соус соєвий - 3 ст. ложки;

  • насіння кунжутне - 1 ч. ложка;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець червоний мелений - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовим рушником, видаляємо плівки і нарізаємо дуже тонкими смужками. Моркву тремо на спеціальній тертці для корейських салатів або нарізаємо вручну тонкими довгими брусочками. Баклажани ріжемо соломкою, солимо і залишаємо на півгодини.
    Баклажани по-корейськи
    На сильному вогні обсмажуємо яловичину з додаванням масла. Потім відправляємо до м'яса морква, даємо їй підрум'янитися. Підливаємо трохи води, зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 10. Закладаємо баклажани і продовжуємо тушкувати в тому ж режимі ще 15 хвилин. Додаємо дрібно нарізаний часник, соєвий соус і червоний гострий мелений перець (в оригінальному рецепті використовується перцева паста). Даємо всьому цьому пишноті закипіти і знімаємо з вогню. Посипаємо кунжутним насінням і подаємо до столу, звичайно ж, з рисом.
    Любителі корейських закусок напевно оцінять рецепти спаржі по-корейськи і огірків по-корейськи . Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    В'ялені баклажани
    В'ялені баклажани
    В'ялені баклажани - це проста і смачна закуска до горілочки або до гарячої картоплі, яка без сумніву сподобається багатьом. І ми зараз вам розповімо,
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
    Баклажани з сиром
    Баклажани з сиром
    Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї
    Заготовки на зиму з баклажанів
    Заготовки на зиму з баклажанів
    Ваш город або дачну ділянку порадував вас хорошим урожаєм баклажанів? Або ж ви далекі від садово-городніх робіт, але при цьому жити не можете без
    Баклажани з капустою на зиму
    Баклажани з капустою на зиму
    Мариновані баклажани з капустою - це відмінна закуска до столу, або смаженої картопельки. А заготовити їх на зиму зовсім нескладно, і в цьому
    Баклажани в томатному соку
    Баклажани в томатному соку
    Баклажани, мариновані в томатному соку - це найбільш популярний вид консервування цього корисного овоча. І ми приготували 2 найбільш цікавих рецептів