Вернуться назад Распечатать

Овочевий кугель

Овочевий кугель
Кугель - це єврейський варіант запіканки щось середнє між омлетом і пудингом. Принцип його приготування дуже простий - все, що занадто довго затримався в холодильнику, кришимо, заливаємо яєчно-борошняної сумішшю і запікаємо в духовці. Буває хлібний, сирний і навіть фруктовий кугель. Дуже часто його готують з локшини чи макаронів. Але сьогодні ми поговоримо про його овочевий різновиди.

Як приготувати овочевий кугель в мультиварці?


Інгредієнти:

  • кабачок - 1 шт.;

  • картопля - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • шпинат - 500 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • олія оливкова - 6 ст. ложок;

  • часник - 3 зубки;

  • цибуля зелена - 1 пучок;

  • кріп, петрушка - 1 пучок;

  • куркума - 1 /3 ч. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Овочі чистимо і нарізаємо на крупній тертці. Віджимаємо рідина, що виділилася з кабачка. Додаємо до овочевої суміші рубану зелень і часник. Промиваємо шпинат, нарізаємо смужками і вводимо до тертим овочів. Приправляємо сіллю і спеціями. Вбиваємо яйця, добре вимішуючи, поступово додаємо борошно. Повинно вийти досить густе «тісто». Перекладаємо його в змащену маслом чашу мультиварки і готуємо 50 хвилин на режимі «Випічка». Після звукового сигналу даємо кугелю трохи охолонути, потім ріжемо на шматочки і подаємо до столу ще теплим, з ложечкою домашньої сметани.

    Рецепт овочевого кугеля


    Інгредієнти:

  • кабачки - 3 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • часник - 2 зубки;

  • яйця - 3 шт.;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    В одну миску натираємо на крупній тертці очищені картоплю, моркву і кабачки. Отживаем зайву рідину. Видавлюємо до овочів через прес часник, вливаємо олію. Вбиваємо яйця, додаємо борошно. Солимо, перчимо. Все добре перемішуємо і перекладаємо отриману масу у форму для запікання. Накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Через пів години знімаємо кришку, і даємо овочевому кугелю ще 10 хвилин підрум'яниться в духовій шафі.

    Баклажан кугель


    Інгредієнти:

  • баклажани - 4 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • яйця - 5 шт.;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • майонез - 1 ст. ложка;

  • олія - для смаження;

  • базилік - 4 гілочки;

  • цибуля зелена - 1 пучок;

  • кріп, петрушка - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Баклажани нарізаємо крупною соломкою і обсмажуємо до рум'яної скоринки. Додаємо до них накрошенние кубиками помідори й тушкуємо,
    Овочевий кугель
    поки не випарується сік, що виділився. Тоді присипаємо рубаною зеленню, солимо, перчимо, перемішуємо і знімаємо з вогню. Міксером на низьких обертах, вимішуємо яйця з борошном і домашнім майонезом .
    Заливаємо цією бовтанку овочі, вирівнюємо поверхню майбутнього кугеля і відправляємо його в духовку. При температурі 200 градусів він готується приблизно 30-40 хвилин. Перевіряємо, як і звичайну випічку, зубочисткою. Даємо кугелю трохи постояти, щоб він не розпадався, коли ви почнете його різати на порції.