Кугель - це єврейський варіант запіканки щось середнє між омлетом і пудингом. Принцип його приготування дуже простий - все, що занадто довго затримався в холодильнику, кришимо, заливаємо яєчно-борошняної сумішшю і запікаємо в духовці. Буває хлібний, сирний і навіть фруктовий кугель. Дуже часто його готують з локшини чи макаронів. Але сьогодні ми поговоримо про його овочевий різновиди.
Як приготувати овочевий кугель в мультиварці?
Інгредієнти: кабачок - 1 шт.; картопля - 1 шт.; морква - 2 шт.; шпинат - 500 г; яйця - 3 шт.; борошно - 3 ст. ложки; олія оливкова - 6 ст. ложок; часник - 3 зубки; цибуля зелена - 1 пучок; кріп, петрушка - 1 пучок; куркума - 1 /3 ч. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Овочі чистимо і нарізаємо на крупній тертці. Віджимаємо рідина, що виділилася з кабачка. Додаємо до овочевої суміші рубану зелень і часник. Промиваємо шпинат, нарізаємо смужками і вводимо до тертим овочів. Приправляємо сіллю і спеціями. Вбиваємо яйця, добре вимішуючи, поступово додаємо борошно. Повинно вийти досить густе «тісто». Перекладаємо його в змащену маслом чашу мультиварки і готуємо 50 хвилин на режимі «Випічка». Після звукового сигналу даємо кугелю трохи охолонути, потім ріжемо на шматочки і подаємо до столу ще теплим, з ложечкою домашньої сметани.
Рецепт овочевого кугеля
Інгредієнти: кабачки - 3 шт.; картопля - 2 шт.; морква - 2 шт.; часник - 2 зубки; яйця - 3 шт.; борошно - 3 ст. ложки; олія оливкова - 2 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування В одну миску натираємо на крупній тертці очищені картоплю, моркву і кабачки. Отживаем зайву рідину. Видавлюємо до овочів через прес часник, вливаємо олію. Вбиваємо яйця, додаємо борошно. Солимо, перчимо. Все добре перемішуємо і перекладаємо отриману масу у форму для запікання. Накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Через пів години знімаємо кришку, і даємо овочевому кугелю ще 10 хвилин підрум'яниться в духовій шафі.
Баклажан кугель
Інгредієнти: баклажани - 4 шт.; помідори - 2 шт.; яйця - 5 шт.; борошно - 3 ст. ложки; майонез - 1 ст. ложка; олія - для смаження; базилік - 4 гілочки; цибуля зелена - 1 пучок; кріп, петрушка - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Баклажани нарізаємо крупною соломкою і обсмажуємо до рум'яної скоринки. Додаємо до них накрошенние кубиками помідори й тушкуємо,
поки не випарується сік, що виділився. Тоді присипаємо рубаною зеленню, солимо, перчимо, перемішуємо і знімаємо з вогню. Міксером на низьких обертах, вимішуємо яйця з борошном і домашнім майонезом .
Заливаємо цією бовтанку овочі, вирівнюємо поверхню майбутнього кугеля і відправляємо його в духовку. При температурі 200 градусів він готується приблизно 30-40 хвилин. Перевіряємо, як і звичайну випічку, зубочисткою. Даємо кугелю трохи постояти, щоб він не розпадався, коли ви почнете його різати на порції.