Манти - рецепт
Манти є традиційним блюдом азіатської кухні і являють собою вироби з тіста і соковитою м'ясної начинки, приготовлені на пару.
Неймовірно смачна страва вимагає дотримання деяких особливостей при створенні начинки, а тісто можна використовувати звичайне пельменний.
В наших рецептах ми докладно розповімо, як приготувати правильні манти.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 650-700 г;
вода – 300 мл;
яйце – 1 шт.;
сіль – 10 г;
Для начинки:
м'ясо (м'якоть) – 950 г;
шпик або курдючний жир – 200 г;
бульби картоплі – 200 г;
цибуля ріпчаста – 500 г;
зіра – 15 г;
коріандр мелений – 15 г;
чорний перець мелений – 10 г;
сіль – 10 г;
рослинна олія для змащування.
Приготування
Рецепт приготування тіста на манти досить простий. Пшеничне борошно просіваємо і визначаємо в глибоку миску, додаємо яйце і додаємо холодну воду, попередньо розчинивши ній сіль. Замішуємо досить щільне еластичне, не липнущее до рук тісто. Прикриваємо його вологим рушником або обертаємо харчовою плівкою і залишаємо для набухання клейковини мінімум на одну годину.
Тим часом приготуємо начинку. Пропускаємо через м'ясорубку з крупною решіткою або дрібненько нарізаємо м'ясо і шпик або курдючний жир. Очищаємо і дуже дрібно рубаємо цибулю, бульби картоплі позбавляємо від шкурок і шаткуємо як можна дрібніше. Можна, звичайно, овочі пропустити через тертку, але смак готової страви від цього трохи програє. Приправляємо фарш сіллю, меленим перцем, коріандром, зірою і гарненько перемішуємо.
Тісто розділяємо на кілька частин, скачуємо з них подобу ковбаски і розрізаємо на невеликі фрагменти. Розкачуємо їх до товщини від одного до двох міліметрів, по центру розміщуємо начинку і защипуємо краю. Спочатку стуляємо протилежні краю по центру, а потім стуляємо утворилися хвостики. Можна просто підвернути краю до верху і притиснути у вигляді мішечка.
Вмочуємо дно кожного виробу в рослинному маслі і розміщуємо на решітці мантышницы або пароварки. Готуємо манти в залежності від розміру від сорока п'яти до п'ятдесяти п'яти хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 650-700 г;
вода – 325 мл;
вершкове масло – 95 г;
сіль – 10 г;
Для начинки:
м'ясо (м'якоть) – 950 г;
сало – 100 г;
гарбуз – 200 г;
цибуля ріпчаста – 750 г;
зіра – 15 г;
мелений червоний перець (за бажанням) – за смаком;
чорний перець мелений – 10 г;
сіль – 15-20 г або по смаку;
рослинна олія для змащування.
Приготування
Підігріваємо воду до температури приблизно шістдесят-сімдесят градусів, кидаємо сіль, вершкове масло і перемішуємо до повного розчинення. Потім невеликими порціями підсипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо щільне і пружне тісто, абсолютно не липнущее до рук і не пливе. Обертаємо його харчовою плівкою і залишаємо в теплі на сорок-п'ятдесят хвилин.
Для начинки попередньо вимите і обсушенное м'ясо, сало, очищений ріпчасту цибулю і гарбуз нарізаємо дуже дрібненькими кубиками. Для того щоб з м'ясом при нарізці легше було впоратися, можна його небагато заморозити. Змішуємо всі подрібнені компоненти, додаємо сіль, мелений чорний і за бажанням червоний перець, зіру і гарненько перемішуємо.
З тіста формуємо ковбаски, розрізаємо їх на рівні брусочки і розгортаємо їх до отримання тонкої коржі. Накладаємо на неї по центру начинку, защипуємо спочатку протилежні краї, потім притискуємо залишилися зазори і стуляємо попарно залишилися протилежні кінці вироби. Можна просто сформувати мішечки, підвернувши догори і зімкнувши разом краю коржі.
Мочаємо низ мантів в рослинне масло і розміщуємо на решітці пристосування для приготування на пару. У ємність мультиварки наливаємо воду, встановлюємо підставку, закриваємо пристрій і готуємо приблизно п'ятдесят хвилин, вибравши на дисплеї приладу режим «Пар» для м'яса.
По готовності виймаємо манти на блюдо і подаємо з коханим гострим соусом і свіжою зеленню.
Неймовірно смачна страва вимагає дотримання деяких особливостей при створенні начинки, а тісто можна використовувати звичайне пельменний.
В наших рецептах ми докладно розповімо, як приготувати правильні манти.
Класичні манти з м'ясом, рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Рецепт приготування тіста на манти досить простий. Пшеничне борошно просіваємо і визначаємо в глибоку миску, додаємо яйце і додаємо холодну воду, попередньо розчинивши ній сіль. Замішуємо досить щільне еластичне, не липнущее до рук тісто. Прикриваємо його вологим рушником або обертаємо харчовою плівкою і залишаємо для набухання клейковини мінімум на одну годину.
Тим часом приготуємо начинку. Пропускаємо через м'ясорубку з крупною решіткою або дрібненько нарізаємо м'ясо і шпик або курдючний жир. Очищаємо і дуже дрібно рубаємо цибулю, бульби картоплі позбавляємо від шкурок і шаткуємо як можна дрібніше. Можна, звичайно, овочі пропустити через тертку, але смак готової страви від цього трохи програє. Приправляємо фарш сіллю, меленим перцем, коріандром, зірою і гарненько перемішуємо.
Тісто розділяємо на кілька частин, скачуємо з них подобу ковбаски і розрізаємо на невеликі фрагменти. Розкачуємо їх до товщини від одного до двох міліметрів, по центру розміщуємо начинку і защипуємо краю. Спочатку стуляємо протилежні краю по центру, а потім стуляємо утворилися хвостики. Можна просто підвернути краю до верху і притиснути у вигляді мішечка.
Вмочуємо дно кожного виробу в рослинному маслі і розміщуємо на решітці мантышницы або пароварки. Готуємо манти в залежності від розміру від сорока п'яти до п'ятдесяти п'яти хвилин.
Манти з м'ясом і гарбузом - рецепт в мультиварці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Підігріваємо воду до температури приблизно шістдесят-сімдесят градусів, кидаємо сіль, вершкове масло і перемішуємо до повного розчинення. Потім невеликими порціями підсипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо щільне і пружне тісто, абсолютно не липнущее до рук і не пливе. Обертаємо його харчовою плівкою і залишаємо в теплі на сорок-п'ятдесят хвилин.
Для начинки попередньо вимите і обсушенное м'ясо, сало, очищений ріпчасту цибулю і гарбуз нарізаємо дуже дрібненькими кубиками. Для того щоб з м'ясом при нарізці легше було впоратися, можна його небагато заморозити. Змішуємо всі подрібнені компоненти, додаємо сіль, мелений чорний і за бажанням червоний перець, зіру і гарненько перемішуємо.
З тіста формуємо ковбаски, розрізаємо їх на рівні брусочки і розгортаємо їх до отримання тонкої коржі. Накладаємо на неї по центру начинку, защипуємо спочатку протилежні краї, потім притискуємо залишилися зазори і стуляємо попарно залишилися протилежні кінці вироби. Можна просто сформувати мішечки, підвернувши догори і зімкнувши разом краю коржі.
Мочаємо низ мантів в рослинне масло і розміщуємо на решітці пристосування для приготування на пару. У ємність мультиварки наливаємо воду, встановлюємо підставку, закриваємо пристрій і готуємо приблизно п'ятдесят хвилин, вибравши на дисплеї приладу режим «Пар» для м'яса.
По готовності виймаємо манти на блюдо і подаємо з коханим гострим соусом і свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манти з гарбузом і м'ясом
Різноманітність наповнень для узбецьких мантів - вражає. Їх роблять з різного м'яса з додаванням великої кількості овочів. Докладно розповімо тільки
Узбецькі манти
Чудове і неймовірно популярне блюдо узбецької кухні, манти, широко поширена в багатьох країнах. У статті детально опишемо найбільш традиційний рецепт
Манти з м'ясом рецепт
Рецептів приготування узбецьких мантів існує кілька десятків. Зазвичай вони розрізняються начинками, різноманітність яких вражає. Сьогодні пропонуємо
Манти з гарбузом і фаршем
Різноманітність начинок для узбецьких мантів вражає уяву. Однак найбільш традиційними і впізнаваними є ті що наповнені солодкуватою гарбузом і
Як варити манти в мантоварке?
Традиційні манти прийнято готувати виключно на пару - так вони виходять значно смачніші. І звичайно для полегшення цього процесу існує спеціальне
Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а