Манти з гарбузом і фаршем
Однією з традиційних начинок для мантів може стати поєднання м'яса та гарбуза, як ніколи актуальне в осінню пору. Тонка шовкова тісто в компанії з соковитою, солодкуватою начинкою, перетворюються в страва, рецепт якого ви захочете повторювати на своїй кухні з разу в раз. Про те, як приготувати манти з гарбузом і м'ясом читайте в цьому матеріалі.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 245 г;
вода - 115 мл;
яєчні білки - 3 шт.
Для начинки:
гарбуз - 480 м;
баранина - 360 г;
баранячий жир - 45 г;
ріпчаста цибуля - 245 г;
рослинне масло - 35 мл;
гострий перець - за смаком;
мелений кумін - 1 ч. ложка.
Приготування
Першим ділом поставте запікатися гарбуз: збризніть її маслом, злегка присолите і додайте в розігрітій до 200 градусів духовій шафі приблизно на годину.
З'єднайте всі інгредієнти для тіста разом і залиште готовий ком відпочити приблизно на півгодини. Наріжте баранину і жир дрібними кубиками або пропустіть м'ясо через м'ясорубку разом з баранячим жиром. Туди ж додайте подрібнену цибулю, трохи масла, куміна і солі з перцем.
Запечену м'якоть гарбуза охолодіть і відокремте від шкірки, після чого пюрируйте її за допомогою блендера і додайте пюре до м'яса.
Розкачайте тісто і наріжте його на порції. У центр кожного окремого прямокутного пласта покладіть ложку гарбузово-м'ясної начинки і защепніть краю майбутніх мантів будь-яким зручним чином, в автентичному варіанті спершу робиться один защипи по центру, за два з боків, після чого обидва бічних шва слепляются краями по всій окружності мантів.
Манти з гарбузом і фаршем варяться на пару близько 15 хвилин.
Інгредієнти:
тісто для мантів ;
гарбуз - 520 г;
яловичина - 440 г;
жменя зелені петрушки;
жменя волоських горіхів ;
печериці - 270 г;
часникові зубки - 3 шт.
Приготування
Очистіть гарбузову м'якоть, а потім запечіть її або готуйте на пару. М'які шматочки гарбуза пюрируйте і змішайте з пісним фаршем з яловичини. Дрібно нарубаєте волоські горіхи і також додайте їх в начинку. Слідом відправте жменю нарізаної кінзи або петрушки. Спасеруйте шматочки цибулі і грибів до повного випаровування вологи з останніх. В останні хвилини готування додайте на сковороду пюрированный часник. Розкачайте і наріжте тісто, після чого викладіть в центр кожного шматочка порцію гарбузово-м'ясної начинки і защепніть краю. Варіть манти на пару близько 12-15 хвилин, після чого подавайте самостійно, поливши розтопленим маслом або зі сметаною і свіжою зеленню.
Манти з гарбузом і м'ясом по-узбецьки
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Першим ділом поставте запікатися гарбуз: збризніть її маслом, злегка присолите і додайте в розігрітій до 200 градусів духовій шафі приблизно на годину.
З'єднайте всі інгредієнти для тіста разом і залиште готовий ком відпочити приблизно на півгодини. Наріжте баранину і жир дрібними кубиками або пропустіть м'ясо через м'ясорубку разом з баранячим жиром. Туди ж додайте подрібнену цибулю, трохи масла, куміна і солі з перцем.
Запечену м'якоть гарбуза охолодіть і відокремте від шкірки, після чого пюрируйте її за допомогою блендера і додайте пюре до м'яса.
Розкачайте тісто і наріжте його на порції. У центр кожного окремого прямокутного пласта покладіть ложку гарбузово-м'ясної начинки і защепніть краю майбутніх мантів будь-яким зручним чином, в автентичному варіанті спершу робиться один защипи по центру, за два з боків, після чого обидва бічних шва слепляются краями по всій окружності мантів.
Манти з гарбузом і фаршем варяться на пару близько 15 хвилин.
Манти з гарбузом і фаршем – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть гарбузову м'якоть, а потім запечіть її або готуйте на пару. М'які шматочки гарбуза пюрируйте і змішайте з пісним фаршем з яловичини. Дрібно нарубаєте волоські горіхи і також додайте їх в начинку. Слідом відправте жменю нарізаної кінзи або петрушки. Спасеруйте шматочки цибулі і грибів до повного випаровування вологи з останніх. В останні хвилини готування додайте на сковороду пюрированный часник. Розкачайте і наріжте тісто, після чого викладіть в центр кожного шматочка порцію гарбузово-м'ясної начинки і защепніть краю. Варіть манти на пару близько 12-15 хвилин, після чого подавайте самостійно, поливши розтопленим маслом або зі сметаною і свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манти з гарбузом і м'ясом
Різноманітність наповнень для узбецьких мантів - вражає. Їх роблять з різного м'яса з додаванням великої кількості овочів. Докладно розповімо тільки
Манти з м'ясом рецепт
Рецептів приготування узбецьких мантів існує кілька десятків. Зазвичай вони розрізняються начинками, різноманітність яких вражає. Сьогодні пропонуємо
Манти з м'ясом і картоплею
Існує безліч варіантів наповнення для мантів - узбецького національного страви. Пропонуємо два рецепти цієї страви і в якості начинки будемо
Манти з гарбуза швидко і смачно - рецепти
Багатьом відомо традиційне узбецька страва - манти, приготування яких не відрізняється простотою. Однак далі представлені рецепти, які доводять
Як приготувати манти в мультиварці?
Якщо ви любите готувати, то напевно пробували ліпити манти. Робити їх дуже просто - була б посуд для їх варіння. Якщо такої немає, то можна
Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а