Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Манти з гарбузом і фаршем

Манти з гарбузом і фаршем

31-01-2016, 17:02
698
Манти з гарбузом і фаршем
Однією з традиційних начинок для мантів може стати поєднання м'яса та гарбуза, як ніколи актуальне в осінню пору. Тонка шовкова тісто в компанії з соковитою, солодкуватою начинкою, перетворюються в страва, рецепт якого ви захочете повторювати на своїй кухні з разу в раз. Про те, як приготувати манти з гарбузом і м'ясом читайте в цьому матеріалі.

Манти з гарбузом і м'ясом по-узбецьки


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 245 г;

  • вода - 115 мл;

  • яєчні білки - 3 шт.


  • Для начинки:

  • гарбуз - 480 м;

  • баранина - 360 г;

  • баранячий жир - 45 г;

  • ріпчаста цибуля - 245 г;

  • рослинне масло - 35 мл;

  • гострий перець - за смаком;

  • мелений кумін - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Першим ділом поставте запікатися гарбуз: збризніть її маслом, злегка присолите і додайте в розігрітій до 200 градусів духовій шафі приблизно на годину.
    З'єднайте всі інгредієнти для тіста разом і залиште готовий ком відпочити приблизно на півгодини. Наріжте баранину і жир дрібними кубиками або пропустіть м'ясо через м'ясорубку разом з баранячим жиром. Туди ж додайте подрібнену цибулю, трохи масла, куміна і солі з перцем.
    Запечену м'якоть гарбуза охолодіть і відокремте від шкірки, після чого пюрируйте її за допомогою блендера і додайте пюре до м'яса.
    Розкачайте тісто і наріжте його на порції. У центр кожного окремого прямокутного пласта покладіть ложку гарбузово-м'ясної начинки і защепніть краю майбутніх мантів будь-яким зручним чином, в автентичному варіанті спершу робиться один защипи по центру, за два з боків, після чого обидва бічних шва слепляются краями по всій окружності мантів.
    Манти з гарбузом і фаршем варяться на пару близько 15 хвилин.

    Манти з гарбузом і фаршем – рецепт


    Інгредієнти:

  • тісто для мантів ;

  • гарбуз - 520 г;

  • яловичина - 440 г;

  • жменя зелені петрушки;

  • жменя волоських горіхів ;

  • печериці - 270 г;

  • часникові зубки - 3 шт.


  • Приготування
    Манти з гарбузом і фаршем

    Очистіть гарбузову м'якоть, а потім запечіть її або готуйте на пару. М'які шматочки гарбуза пюрируйте і змішайте з пісним фаршем з яловичини. Дрібно нарубаєте волоські горіхи і також додайте їх в начинку. Слідом відправте жменю нарізаної кінзи або петрушки. Спасеруйте шматочки цибулі і грибів до повного випаровування вологи з останніх. В останні хвилини готування додайте на сковороду пюрированный часник. Розкачайте і наріжте тісто, після чого викладіть в центр кожного шматочка порцію гарбузово-м'ясної начинки і защепніть краю. Варіть манти на пару близько 12-15 хвилин, після чого подавайте самостійно, поливши розтопленим маслом або зі сметаною і свіжою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Манти з гарбузом і м'ясом
    Манти з гарбузом і м'ясом
    Різноманітність наповнень для узбецьких мантів - вражає. Їх роблять з різного м'яса з додаванням великої кількості овочів. Докладно розповімо тільки
    Манти з м'ясом рецепт
    Манти з м'ясом рецепт
    Рецептів приготування узбецьких мантів існує кілька десятків. Зазвичай вони розрізняються начинками, різноманітність яких вражає. Сьогодні пропонуємо
    Манти з м'ясом і картоплею
    Манти з м'ясом і картоплею
    Існує безліч варіантів наповнення для мантів - узбецького національного страви. Пропонуємо два рецепти цієї страви і в якості начинки будемо
    Манти з гарбуза швидко і смачно - рецепти
    Манти з гарбуза швидко і смачно - рецепти
    Багатьом відомо традиційне узбецька страва - манти, приготування яких не відрізняється простотою. Однак далі представлені рецепти, які доводять
    Як приготувати манти в мультиварці?
    Як приготувати манти в мультиварці?
    Якщо ви любите готувати, то напевно пробували ліпити манти. Робити їх дуже просто - була б посуд для їх варіння. Якщо такої немає, то можна
    Манти з гарбузом - рецепт
    Манти з гарбузом - рецепт
    Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а