» » Манти з м'ясом і картоплею

Манти з м'ясом і картоплею

Манти з м'ясом і картоплею
Ситні гарячі манти – прекрасне блюдо для холодного періоду року, здатне побороти голод на довгі години вперед. Крім того, в часи, коли смачні свіжі овочі зникають з продажу, подібні рецепти стають справжньою знахідкою, яку можна приготувати із мізерного асортименту зимових плодів. Начинка у мантів може бути найрізноманітнішою, але ми вирішили зупинитися на суміші м'яса і картоплі, широко доступною навіть в холоди.

Манти - рецепт з м'ясом і картоплею


Інгредієнти:
Для тіста:

  • вода - 235 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • борошно - 540 р.


  • Для начинки:

  • ягнятина або яловичина - 640 г;

  • ріпчаста цибуля - 440 г;

  • картопля - 3-4 шт.;

  • мелений кумін - 1/2 ч. ложки;

  • вода - 410 мл


  • Приготування
    З'єднайте борошно з парою щедрих дрібок солі і зробіть «колодязь в центрі». В лунку влийте воду, слідом вбийте яйця і почніть замішування тіста виделкою, підбираючи борошно з країв. Вымесив і зібравши тісто в кулю, відкладіть його вбік, попередньо обернувши плівкою.
    Начинка для мантів з картоплею і м'ясом готується і того простіше: достатньо як можна дрібніше нарізати м'ясо і цибулю, а потім змішати їх з шматочками картоплі, кумином і сіллю. Розбавте суміш водою для того, щоб начинка була соковитою після варіння.
    Розкачайте відпочиле тісто і наріжте на рівні квадрати. Викладіть щедру порцію начинки в центр кожного шматочками тіста і скріпіть краю будь-яким зручним чином. Манти з рубаним м'ясом і картоплею варять у спеціальних мантоварках, які можна замінити пароваркою або звичайним друшляком, розміщеним поверх каструлі з киплячою водою і накритим кришкою. Готувати страву слід близько 40 хвилин, а подавати з маслом і великою кількістю свіжозмеленого перцю.

    Як приготувати турецькі манти з картоплею і м'ясом?


    Інгредієнти:

  • тісто на манти - 340 г;

  • м'ясний фарш - 320 г;

  • вода - 90 мл;

  • ріпчаста цибуля - 170 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • вершкове масло - 115 г;

  • мелена паприка - 2 ч. ложки;

  • сушена м'ята - 2 ч. ложки;

  • гострий перець - за смаком;

  • йогурт - 460 мл


  • Приготування
    Манти з м'ясом і картоплею

    Для того, щоб полегшити процес приготування, можна використовувати готовий м'ясний фарш замість рубленого м'яса. До фаршу додаємо дрібно нарізану цибулю і картоплю, вливаємо воду, додаємо пасту з часнику і солі, перемішуємо. Тісто слід максимально тонко розкачати і нарізати на невеликі квадрати. Виклавши в центр начинку, зберіть краю разом і відправте манти з м'ясом і картоплею варитися на пару 7-10 хвилин.
    Розтопіть масло і змішайте його з паприкою, м'ятою і перцем. Викладіть поверх мант пару ложок йогурту і залийте все пряним маслом. Смачні манти з м'ясом і картоплею їдять неодмінно гарячими.
    Додав: admin | 31-01-2016, 17:00
    Переглядів: 326