Манти з м'ясом і картоплею
Ситні гарячі манти – прекрасне блюдо для холодного періоду року, здатне побороти голод на довгі години вперед. Крім того, в часи, коли смачні свіжі овочі зникають з продажу, подібні рецепти стають справжньою знахідкою, яку можна приготувати із мізерного асортименту зимових плодів. Начинка у мантів може бути найрізноманітнішою, але ми вирішили зупинитися на суміші м'яса і картоплі, широко доступною навіть в холоди.
Інгредієнти:
Для тіста:
вода - 235 мл;
яйця - 3 шт.;
борошно - 540 р.
Для начинки:
ягнятина або яловичина - 640 г;
ріпчаста цибуля - 440 г;
картопля - 3-4 шт.;
мелений кумін - 1/2 ч. ложки;
вода - 410 мл
Приготування
З'єднайте борошно з парою щедрих дрібок солі і зробіть «колодязь в центрі». В лунку влийте воду, слідом вбийте яйця і почніть замішування тіста виделкою, підбираючи борошно з країв. Вымесив і зібравши тісто в кулю, відкладіть його вбік, попередньо обернувши плівкою.
Начинка для мантів з картоплею і м'ясом готується і того простіше: достатньо як можна дрібніше нарізати м'ясо і цибулю, а потім змішати їх з шматочками картоплі, кумином і сіллю. Розбавте суміш водою для того, щоб начинка була соковитою після варіння.
Розкачайте відпочиле тісто і наріжте на рівні квадрати. Викладіть щедру порцію начинки в центр кожного шматочками тіста і скріпіть краю будь-яким зручним чином. Манти з рубаним м'ясом і картоплею варять у спеціальних мантоварках, які можна замінити пароваркою або звичайним друшляком, розміщеним поверх каструлі з киплячою водою і накритим кришкою. Готувати страву слід близько 40 хвилин, а подавати з маслом і великою кількістю свіжозмеленого перцю.
Інгредієнти:
тісто на манти - 340 г;
м'ясний фарш - 320 г;
вода - 90 мл;
ріпчаста цибуля - 170 г;
картопля - 2 шт.;
часникові зубки - 2 шт.;
вершкове масло - 115 г;
мелена паприка - 2 ч. ложки;
сушена м'ята - 2 ч. ложки;
гострий перець - за смаком;
йогурт - 460 мл
Приготування
Для того, щоб полегшити процес приготування, можна використовувати готовий м'ясний фарш замість рубленого м'яса. До фаршу додаємо дрібно нарізану цибулю і картоплю, вливаємо воду, додаємо пасту з часнику і солі, перемішуємо. Тісто слід максимально тонко розкачати і нарізати на невеликі квадрати. Виклавши в центр начинку, зберіть краю разом і відправте манти з м'ясом і картоплею варитися на пару 7-10 хвилин.
Розтопіть масло і змішайте його з паприкою, м'ятою і перцем. Викладіть поверх мант пару ложок йогурту і залийте все пряним маслом. Смачні манти з м'ясом і картоплею їдять неодмінно гарячими.
Манти - рецепт з м'ясом і картоплею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
З'єднайте борошно з парою щедрих дрібок солі і зробіть «колодязь в центрі». В лунку влийте воду, слідом вбийте яйця і почніть замішування тіста виделкою, підбираючи борошно з країв. Вымесив і зібравши тісто в кулю, відкладіть його вбік, попередньо обернувши плівкою.
Начинка для мантів з картоплею і м'ясом готується і того простіше: достатньо як можна дрібніше нарізати м'ясо і цибулю, а потім змішати їх з шматочками картоплі, кумином і сіллю. Розбавте суміш водою для того, щоб начинка була соковитою після варіння.
Розкачайте відпочиле тісто і наріжте на рівні квадрати. Викладіть щедру порцію начинки в центр кожного шматочками тіста і скріпіть краю будь-яким зручним чином. Манти з рубаним м'ясом і картоплею варять у спеціальних мантоварках, які можна замінити пароваркою або звичайним друшляком, розміщеним поверх каструлі з киплячою водою і накритим кришкою. Готувати страву слід близько 40 хвилин, а подавати з маслом і великою кількістю свіжозмеленого перцю.
Як приготувати турецькі манти з картоплею і м'ясом?
Інгредієнти:
Приготування
Для того, щоб полегшити процес приготування, можна використовувати готовий м'ясний фарш замість рубленого м'яса. До фаршу додаємо дрібно нарізану цибулю і картоплю, вливаємо воду, додаємо пасту з часнику і солі, перемішуємо. Тісто слід максимально тонко розкачати і нарізати на невеликі квадрати. Виклавши в центр начинку, зберіть краю разом і відправте манти з м'ясом і картоплею варитися на пару 7-10 хвилин.
Розтопіть масло і змішайте його з паприкою, м'ятою і перцем. Викладіть поверх мант пару ложок йогурту і залийте все пряним маслом. Смачні манти з м'ясом і картоплею їдять неодмінно гарячими.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манти з м'ясом рецепт
Рецептів приготування узбецьких мантів існує кілька десятків. Зазвичай вони розрізняються начинками, різноманітність яких вражає. Сьогодні пропонуємо
Манти з гарбузом і фаршем
Різноманітність начинок для узбецьких мантів вражає уяву. Однак найбільш традиційними і впізнаваними є ті що наповнені солодкуватою гарбузом і
Як варити манти в мантоварке?
Традиційні манти прийнято готувати виключно на пару - так вони виходять значно смачніші. І звичайно для полегшення цього процесу існує спеціальне
Як приготувати манти в мультиварці?
Якщо ви любите готувати, то напевно пробували ліпити манти. Робити їх дуже просто - була б посуд для їх варіння. Якщо такої немає, то можна
Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а
Манти з картоплею
Манти - популярна страва народів Середньої Азії, яке традиційно готують з м'яса. Але сьогодні ми розповімо, як зробити їх з картоплею, вийде не менш