Як варити манти в мантоварке?
Для приготування відомого азіатського страви мантів створено спеціальне пристосування — мантоварка. Вона являє собою каструлю з кількома ярусами. У верхніх секціях мають манти або ж інші продукти. Вниз даної конструкції наливають воду. Потім її нагрівають до кипіння, завдяки чому починає йти пара. Ось він-то і потрібно для теплової обробки продуктів. Пара потрапляє у всі секції за рахунок того, що в їх днищах є отвори.
Сьогодні давайте обговоримо різні моменти, пов'язані з варінням мантів в традиційному для них пристосуванні.
Інгредієнти:
м'якоть баранини — 480-500 г;
борошно — 15 склянки;
вода холодна — 100 г;
яйце — 1 шт.;
цибуля — 430-450 г;
масло — 35-50 г;
перець білий;
сало — 80-100 г;
сіль.
Приготування
Воду змішуємо з яйцем і сіллю. Всипаємо туди борошно поетапно і робимо тісто. Для отримання еластичного тіста (а тут потрібно саме таке), місимо його як можна довше.
Рубаємо м'якоть, цибуля і сало до дрібних кубиків. З'єднуємо їх з білим перцем і сіллю — фарш готовий.
Тісто розкочуємо тонко. Розрізаємо його на квадрати. Укладаємо в серединки квадратів начинку, з'єднуємо протилежні кінці. Отримані два кінця теж з'єднуємо.
Укладаємо вироби на решітку мантоварки, попередньо змастивши їх денця маслом, закриваємо і залишаємо варитися 40 хвилин.
Інгредієнти:
вода — 15 склянки;
борошно — 3-35 склянки;
яйця — 1 шт.;
сіль;
яловичина — 320-340 г;
жир — 80-100 г;
зіра суха;
цибуля — 320-330 г;
гарбуз — 400 р.
Приготування
З води, яйця, солі і борошна робимо тісто - воно повинно бути еластичним. Відкладаємо його вбік і беремося за начинку.
Яловичину, гарбуз, цибулю дрібно рубаємо. З'єднуємо їх разом з сіллю, зірою і заважаємо вручну.
Тісто катаємо, поки воно не стане тонким. Розрізаємо його на квадрати. Кожен квадрат начиняємо гарбузово-яловичим фаршем і шматочком жиру, ліпимо манти . Змащуємо їх денця жиром і відправляємо на решітку. Включаємо мантоварку на 40 хвилин.
Заморожені манти можуть бути як покупними, так і домашнього приготування. Перед тепловою обробкою їх не потрібно тримати при кімнатній температурі. Просто занурюємо їх денця в масло і розподіляємо по ярусах мантоварки, де вода вже кипить. Варимо 50 хвилин.
Тривалість приготування залежить від начинки. Для цих виробів з овочами буде достатньо 30-35 хвилин, з м'ясом — 40-45 хвилин. Заморожені манти потрібно варити не менше 50 хвилин.
Сьогодні давайте обговоримо різні моменти, пов'язані з варінням мантів в традиційному для них пристосуванні.
Як правильно варити манти в мантоварке?
Інгредієнти:
Приготування
Воду змішуємо з яйцем і сіллю. Всипаємо туди борошно поетапно і робимо тісто. Для отримання еластичного тіста (а тут потрібно саме таке), місимо його як можна довше.
Рубаємо м'якоть, цибуля і сало до дрібних кубиків. З'єднуємо їх з білим перцем і сіллю — фарш готовий.
Тісто розкочуємо тонко. Розрізаємо його на квадрати. Укладаємо в серединки квадратів начинку, з'єднуємо протилежні кінці. Отримані два кінця теж з'єднуємо.
Укладаємо вироби на решітку мантоварки, попередньо змастивши їх денця маслом, закриваємо і залишаємо варитися 40 хвилин.
Як варити узбецькі манти з гарбуза?
Інгредієнти:
Приготування
З води, яйця, солі і борошна робимо тісто - воно повинно бути еластичним. Відкладаємо його вбік і беремося за начинку.
Яловичину, гарбуз, цибулю дрібно рубаємо. З'єднуємо їх разом з сіллю, зірою і заважаємо вручну.
Тісто катаємо, поки воно не стане тонким. Розрізаємо його на квадрати. Кожен квадрат начиняємо гарбузово-яловичим фаршем і шматочком жиру, ліпимо манти . Змащуємо їх денця жиром і відправляємо на решітку. Включаємо мантоварку на 40 хвилин.
Як варити заморожені манти в мантоварке?
Заморожені манти можуть бути як покупними, так і домашнього приготування. Перед тепловою обробкою їх не потрібно тримати при кімнатній температурі. Просто занурюємо їх денця в масло і розподіляємо по ярусах мантоварки, де вода вже кипить. Варимо 50 хвилин.
Як довго варити манти?
Тривалість приготування залежить від начинки. Для цих виробів з овочами буде достатньо 30-35 хвилин, з м'ясом — 40-45 хвилин. Заморожені манти потрібно варити не менше 50 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити тісто на манти?
Головною особливістю узбецьких мантів є неймовірно тонка і досить міцне тісто, головне завдання якого утримати весь сік всередині самого виробу.
Як варити манти?
Наліпити манти - це половина справи, залишається правильно їх зварити. А ось тут вже треба бути уважними, щоб зберегти крихку структуру і соковитість
Як приготувати манти в мультиварці?
Якщо ви любите готувати, то напевно пробували ліпити манти. Робити їх дуже просто - була б посуд для їх варіння. Якщо такої немає, то можна
Як приготувати манти?
Багато вважають, що манти - це щось, схоже на пельмені. Не треба гадати - спробуйте приготувати це блюдо самі і зрозумієте, що воно не порівняти ні з
Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а
Манти з картоплею
Манти - популярна страва народів Середньої Азії, яке традиційно готують з м'яса. Але сьогодні ми розповімо, як зробити їх з картоплею, вийде не менш