Як приготувати манти?

З чого готують манти?
Як приготувати смачні манти? Це не дуже просто, але й не дуже складно. Гурмани додають у фарш трохи м'якоті гарбуза і свіжу зелень, використовують різні спеції, подають різні соуси. Для приготування потрібно м'ясо, цибулю і пшеничне борошно. Можна скласти фарш з м'яса різних тварин (яловичина, баранина, конина і навіть свинина), можна додати і курячого або індичого м'яса, можна навіть готувати манти з рибою і морепродуктами. Фарш може бути жирним або не дуже. Приблизний розрахунок такий: на 1 кілограм м'яса - 4 цибулини середнього розміру і близько 1 кілограма хорошою борошна. Як приготувати соковиті манти? По-перше, м'ясо не повинно бути надто пісним. По-друге, в процесі приготування фаршу треба додати трохи води, щоб при проваривании на пару всередині утворювався сік.
Як приготувати фарш на манти?
Очищений цибулю і м'ясо прокрутимо в м'ясорубці з великої або середньої насадкою (можна, звичайно ж, використовувати комбайн або чоппер). У фарш додаємо за смаком сухі спеції (мелений чорний і запашний перець, можна і інші) і трохи додаємо сіль. Все ретельно перемішуємо. Накриваємо ємність з фаршем кришкою, щоб фарш не заветрівся і залишаємо ємність в прохолодному місці (природно, ненадовго).
Як приготувати тісто на манти?
На кілограм борошна - приблизно 2 склянки води + щіпка солі. Замішуємо звичайне прісне тісто, воно не повинно бути занадто крутим, але має бути еластичним. З тіста формуємо ковбаску діаметром приблизно 3 сантиметри. Тепер ділимо ковбаску ножем на невеликі шматочки (можна скористатися й іншим способом - наше завдання отримати розкачані кружечки товщиною приблизно міліметра по 2).
Збираємо манти
На кожен розкатаний кружечок-корж викладаємо приблизно столову (або десертну) ложку фаршу - залежить від діаметра розкатаного кружка тесту і величини мантів, які передбачається одержати після варіння. Защипуємо тісто хрест-навхрест, поєднуючи в середині 4 протилежних кінця. Тепер защипуємо стики, з'єднуємо довколишні кінчики між собою - і можна відправляти манти в пароварку приблизно на 40 хвилин. Грати треба змастити жиром.
Соус - це важливо
Поки манти варяться, можна зайнятися приготуванням приправи, в якості якої зазвичай використовують різні соуси, наприклад, часниковий або часниково-сметанний, або які-небудь інші - це справа смаку. Приправа може бути як гострою, так і, навпаки, негострої.
Готуємо манти з капустою і м'ясом
Розрахунок продуктів приблизно такий: на 1 кг м'ясного фаршу - 05 кг капусти і 2-4 цибулини, сіль і спеції за смаком. Тісто по вище

Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати манти в мультиварці?
Якщо ви любите готувати, то напевно пробували ліпити манти. Робити їх дуже просто - була б посуд для їх варіння. Якщо такої немає, то можна

Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а

Манти з картоплею
Манти - популярна страва народів Середньої Азії, яке традиційно готують з м'яса. Але сьогодні ми розповімо, як зробити їх з картоплею, вийде не менш

Тісто на манти - рецепт
Манти - це традиційне блюдо народів Центральної і Середньої Азії. Дуже схоже на пельмені, яке готують з дрібнонарізанної м'яса, іноді з додаванням