Як приготувати манти в мультиварці?
Багато господинь вважають, що в мультиварці можна готувати овочі і м'ясо. Тим не менше це чудове диво техніки може допомогти вам у приготуванні такої страви як манти. Це дуже смачне азіатське страва готується в мультиварці особливо легко і швидко, вам треба лише викласти вже приготовлені або куплені манти в чашу, вибрати потрібну функцію і чекати поки кухонні помошница все зробить за вас.
Готуються манти в мультиварці на пару, саме тому саме приготування страви нічим не відрізняється від традиційного приготування в мантоварке.
Сама по собі ліплення мантів не є дуже довгим і складним процесом. Все це завдяки тому, що техніка ліплення дуже відрізняється від пельменній, так і за розміром манти набагато більші.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 500 г;
вода - 200 мл;
яйця - 1 шт.;
сіль.
Для начинки:
свинячий фарш - 500 г;
цибуля - 3 шт.;
тепла вода - 4 ст. ложки;
сіль, перець.
Приготування
Як приготувати манти в мультиварці? В першу чергу зробіть тісто. У глибоку миску висипте борошно і сіль. Додайте воду і яйце, розмішайте спочатку тісто ложкою, а потім почати вимішувати руками. За необхідності досипте ще борошна. Готове тісто загорніть в кульок або харчову плівку, щоб воно трохи «відпочило».
Поки тісто настоюється, займіться приготуванням начинки. Цибулю дрібно поріжте, додайте у фарш разом з сіллю і перцем. Добре все перемішайте. Для соковитості фаршу можете влити трохи теплої води і знову перемішати, а для ще більшої соковитості варто додати у фарш трохи сирої картоплі, натертого на середній тертці.
Тісто тонко розкачайте і за допомогою круглої форми або чашки зробіть з тіста гуртки. У центр кожного гуртка викладайте начинку. Для формування мантів, потрібно защипати спочатку два протилежних краю. Потім защепніть два краю, щоб вийшов конверт прямокутної форми. Кінці конверта з'єднайте попарно, щоб манти придбали округлу форму. Готові манти викладіть на дошку, присипану борошном.
В тому, як варити манти в мультиварці, немає нічого складного. Головне - не намагайтеся укласти відразу всі манти в мультиварку. Готуйте їх у два-три прийоми. Виліплені манти викладіть на решітку для приготування на пару, залишаючи між ними невелика відстань. У чашу мультиварки налийте приблизно пів літра води і готуйте в режимі «варка на пару» приблизно 40-45 хвилин. Коли будуть готові манти, викладіть їх на блюдо. Подавати до столу цю страву можна з майонезом, гірчицею або сметаною.
Ледачі манти і рецепт їх приготування практично нічим не відрізняються від того, як зробити прості манти в мультиварці.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 500 г;
яйця - 1 шт.;
сіль - 05 ч. ложки;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
вода - 200 мл
Для начинки:
змішаний фарш 700 г;
цибуля - 2 шт.;
гарбуз - 100 г;
спеції;
сіль.
Приготування
Приготуйте тісто для мантів. Змішайте борошно з сіллю, влийте воду і масло. Добре перемішайте, після чого додайте яйце і замісити круте тісто. Накрийте миску з масою рушником і дайте трохи постояти. Цибулю подрібніть, гарбуз натріть на крупній тертці і змішайте все з фаршем, сіллю і спеціями. Тісто розкачати, викладіть на нього фарш і розрівняйте. Згорніть рулет, а потім зробіть з нього равлика. Сітку мультиварки трохи змастіть вершковим маслом. Викладіть на сітку равлика, в чашу налийте води.
Готуйте на пару ледачі манти приблизно 40 хвилин. Готові рулет-манти нарізати шматочками по 5 см завтовшки. При подачі полийте ледачі манти сметаною і посипте зеленню.
Якщо ви наліпили більше мантів ніж планували, то можете скласти їх в пакет і прибрати в морозильну камеру. Заморожені манти готуються в мультиварці всього на 10 хвилин довше звичайних.
Готуються манти в мультиварці на пару, саме тому саме приготування страви нічим не відрізняється від традиційного приготування в мантоварке.
Манти в мультиварці - рецепт
Сама по собі ліплення мантів не є дуже довгим і складним процесом. Все це завдяки тому, що техніка ліплення дуже відрізняється від пельменній, так і за розміром манти набагато більші.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Як приготувати манти в мультиварці? В першу чергу зробіть тісто. У глибоку миску висипте борошно і сіль. Додайте воду і яйце, розмішайте спочатку тісто ложкою, а потім почати вимішувати руками. За необхідності досипте ще борошна. Готове тісто загорніть в кульок або харчову плівку, щоб воно трохи «відпочило».
Поки тісто настоюється, займіться приготуванням начинки. Цибулю дрібно поріжте, додайте у фарш разом з сіллю і перцем. Добре все перемішайте. Для соковитості фаршу можете влити трохи теплої води і знову перемішати, а для ще більшої соковитості варто додати у фарш трохи сирої картоплі, натертого на середній тертці.
Тісто тонко розкачайте і за допомогою круглої форми або чашки зробіть з тіста гуртки. У центр кожного гуртка викладайте начинку. Для формування мантів, потрібно защипати спочатку два протилежних краю. Потім защепніть два краю, щоб вийшов конверт прямокутної форми. Кінці конверта з'єднайте попарно, щоб манти придбали округлу форму. Готові манти викладіть на дошку, присипану борошном.
В тому, як варити манти в мультиварці, немає нічого складного. Головне - не намагайтеся укласти відразу всі манти в мультиварку. Готуйте їх у два-три прийоми. Виліплені манти викладіть на решітку для приготування на пару, залишаючи між ними невелика відстань. У чашу мультиварки налийте приблизно пів літра води і готуйте в режимі «варка на пару» приблизно 40-45 хвилин. Коли будуть готові манти, викладіть їх на блюдо. Подавати до столу цю страву можна з майонезом, гірчицею або сметаною.
Ледачі манти в мультиварці
Ледачі манти і рецепт їх приготування практично нічим не відрізняються від того, як зробити прості манти в мультиварці.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Приготуйте тісто для мантів. Змішайте борошно з сіллю, влийте воду і масло. Добре перемішайте, після чого додайте яйце і замісити круте тісто. Накрийте миску з масою рушником і дайте трохи постояти. Цибулю подрібніть, гарбуз натріть на крупній тертці і змішайте все з фаршем, сіллю і спеціями. Тісто розкачати, викладіть на нього фарш і розрівняйте. Згорніть рулет, а потім зробіть з нього равлика. Сітку мультиварки трохи змастіть вершковим маслом. Викладіть на сітку равлика, в чашу налийте води.
Готуйте на пару ледачі манти приблизно 40 хвилин. Готові рулет-манти нарізати шматочками по 5 см завтовшки. При подачі полийте ледачі манти сметаною і посипте зеленню.
Якщо ви наліпили більше мантів ніж планували, то можете скласти їх в пакет і прибрати в морозильну камеру. Заморожені манти готуються в мультиварці всього на 10 хвилин довше звичайних.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ханум в мультиварці
Узбецьку кухню хвалять у всьому світі. Вашій увазі представлено чергове смачне блюдо, яке прийшло до нас з Узбекистану. Ханум - це рулет з тіста з
Як приготувати манти?
Багато вважають, що манти - це щось, схоже на пельмені. Не треба гадати - спробуйте приготувати це блюдо самі і зрозумієте, що воно не порівняти ні з
Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а
Манти з картоплею
Манти - популярна страва народів Середньої Азії, яке традиційно готують з м'яса. Але сьогодні ми розповімо, як зробити їх з картоплею, вийде не менш