Як зробити тісто на манти?
Манти – це ще один різновид м'яса, приготованого в тісті. Але на відміну від пельменів , манти ніколи не варять у воді. Їх варять тільки на пару. Тісто для них потрібно готувати особливим чином, щоб вийшло його дуже тоненько розкачати. Як правильно замісити тісто на манти, читайте нижче.
Інгредієнти:
тепла вода – 200 мл;
борошно пшеничне – 500 г;
сіль – 15 р.
Приготування
Щоб зробити тісто на манти, нам знадобиться тепла вода. Її температура повинна становити приблизно 40 градусів. Просіваємо борошно на робочу поверхню так, щоб вийшла гірка. Зверху робимо поглиблення і у нього потроху вливаємо воду, додаємо сіль. Замішуємо тісто, скачуємо його в кулю, накриваємо вологою серветкою і залишаємо на півгодини. Після цього розкачуємо його в пласт товщиною близько 2 мм Пласт повинен бути дуже тоненьким, тому розгортати потрібно акуратненько. Далі вже нарізаємо його шматочками, кладемо начинку і ліпимо манти.
Інгредієнти:
пшенична борошно 2 сорту – 500 г;
пшеничне борошно 1 сорту – 500 г;
вода – 500 мл;
яйця – 2 шт.;
сіль.
Приготування
Як відомо, тісто на манти потрібно розкачати дуже тонко. Зробити це не завжди виходить, так як воно рветься. Щоб цього уникнути, рекомендуємо використовувати борошно 1 і 2 сорту в рівних пропорціях. Отже, просіваємо борошно гіркою, робимо в ній поглиблення, вливаємо теплу воду, вбиваємо яйця, кладемо сіль і замішуємо тісто. Накриваємо його вологим рушником, щоб уникнути обвітрювання і залишаємо приблизно на 45 хвилин. А після закінчення цього часу приступаємо до розкочування тіста.
Інгредієнти:
борошно – 500 г;
окріп – 250 мл;
рослинне масло – 2 ст. ложки;
сіль – 15 р.
Приготування
У окріп додаємо сіль і перемішуємо, щоб вона повністю розчинилася. Вливаємо олію і перемішуємо. Борошно просіваємо гіркою і вливаємо окріп, швидко замішуючи тісто. Воно повинно вийти досить тугим. Перевага такого тесту в тому, що воно не розкисає в процесі приготування і зберігає сік всередині виробу. Відщипуємо шматок тіста, розкачуємо його, вирізаємо гуртки і ліпимо манти. То тісто, з яким поки не працюємо краще прикрити вологим рушником, щоб воно не обвітрилося. А щоб в процесі приготування тісто не прилипло до решітці пароварки, її потрібно змастити рослинним маслом. Або ж самі манти можна вмочити в олію, а потім викласти в пароварку.
Тісто на манти без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Щоб зробити тісто на манти, нам знадобиться тепла вода. Її температура повинна становити приблизно 40 градусів. Просіваємо борошно на робочу поверхню так, щоб вийшла гірка. Зверху робимо поглиблення і у нього потроху вливаємо воду, додаємо сіль. Замішуємо тісто, скачуємо його в кулю, накриваємо вологою серветкою і залишаємо на півгодини. Після цього розкачуємо його в пласт товщиною близько 2 мм Пласт повинен бути дуже тоненьким, тому розгортати потрібно акуратненько. Далі вже нарізаємо його шматочками, кладемо начинку і ліпимо манти.
Смачне тісто на манти – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як відомо, тісто на манти потрібно розкачати дуже тонко. Зробити це не завжди виходить, так як воно рветься. Щоб цього уникнути, рекомендуємо використовувати борошно 1 і 2 сорту в рівних пропорціях. Отже, просіваємо борошно гіркою, робимо в ній поглиблення, вливаємо теплу воду, вбиваємо яйця, кладемо сіль і замішуємо тісто. Накриваємо його вологим рушником, щоб уникнути обвітрювання і залишаємо приблизно на 45 хвилин. А після закінчення цього часу приступаємо до розкочування тіста.
Як зробити заварне тісто на манти?
Інгредієнти:
Приготування
У окріп додаємо сіль і перемішуємо, щоб вона повністю розчинилася. Вливаємо олію і перемішуємо. Борошно просіваємо гіркою і вливаємо окріп, швидко замішуючи тісто. Воно повинно вийти досить тугим. Перевага такого тесту в тому, що воно не розкисає в процесі приготування і зберігає сік всередині виробу. Відщипуємо шматок тіста, розкачуємо його, вирізаємо гуртки і ліпимо манти. То тісто, з яким поки не працюємо краще прикрити вологим рушником, щоб воно не обвітрилося. А щоб в процесі приготування тісто не прилипло до решітці пароварки, її потрібно змастити рослинним маслом. Або ж самі манти можна вмочити в олію, а потім викласти в пароварку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити манти в мантоварке?
Традиційні манти прийнято готувати виключно на пару - так вони виходять значно смачніші. І звичайно для полегшення цього процесу існує спеціальне
Як приготувати манти в мультиварці?
Якщо ви любите готувати, то напевно пробували ліпити манти. Робити їх дуже просто - була б посуд для їх варіння. Якщо такої немає, то можна
Як приготувати манти?
Багато вважають, що манти - це щось, схоже на пельмені. Не треба гадати - спробуйте приготувати це блюдо самі і зрозумієте, що воно не порівняти ні з
Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а
Манти з картоплею
Манти - популярна страва народів Середньої Азії, яке традиційно готують з м'яса. Але сьогодні ми розповімо, як зробити їх з картоплею, вийде не менш
Тісто на манти - рецепт
Манти - це традиційне блюдо народів Центральної і Середньої Азії. Дуже схоже на пельмені, яке готують з дрібнонарізанної м'яса, іноді з додаванням