Манти – це ще один різновид м'яса, приготованого в тісті. Але на відміну від пельменів , манти ніколи не варять у воді. Їх варять тільки на пару. Тісто для них потрібно готувати особливим чином, щоб вийшло його дуже тоненько розкачати. Як правильно замісити тісто на манти, читайте нижче.
Тісто на манти без яєць
Інгредієнти: тепла вода – 200 мл; борошно пшеничне – 500 г; сіль – 15 р. Приготування Щоб зробити тісто на манти, нам знадобиться тепла вода. Її температура повинна становити приблизно 40 градусів. Просіваємо борошно на робочу поверхню так, щоб вийшла гірка. Зверху робимо поглиблення і у нього потроху вливаємо воду, додаємо сіль. Замішуємо тісто, скачуємо його в кулю, накриваємо вологою серветкою і залишаємо на півгодини. Після цього розкачуємо його в пласт товщиною близько 2 мм Пласт повинен бути дуже тоненьким, тому розгортати потрібно акуратненько. Далі вже нарізаємо його шматочками, кладемо начинку і ліпимо манти.
Смачне тісто на манти – рецепт
Інгредієнти: пшенична борошно 2 сорту – 500 г; пшеничне борошно 1 сорту – 500 г; вода – 500 мл; яйця – 2 шт.; сіль. Приготування Як відомо, тісто на манти потрібно розкачати дуже тонко. Зробити це не завжди виходить, так як воно рветься. Щоб цього уникнути, рекомендуємо використовувати борошно 1 і 2 сорту в рівних пропорціях. Отже, просіваємо борошно гіркою, робимо в ній поглиблення, вливаємо теплу воду, вбиваємо яйця, кладемо сіль і замішуємо тісто. Накриваємо його вологим рушником, щоб уникнути обвітрювання і залишаємо приблизно на 45 хвилин. А після закінчення цього часу приступаємо до розкочування тіста.
Як зробити заварне тісто на манти?
Інгредієнти: борошно – 500 г; окріп – 250 мл; рослинне масло – 2 ст. ложки; сіль – 15 р. Приготування У окріп додаємо сіль і перемішуємо, щоб вона повністю розчинилася. Вливаємо олію і перемішуємо. Борошно просіваємо гіркою і вливаємо окріп, швидко замішуючи тісто. Воно повинно вийти досить тугим. Перевага такого тесту в тому, що воно не розкисає в процесі приготування і зберігає сік всередині виробу. Відщипуємо шматок тіста, розкачуємо його, вирізаємо гуртки і ліпимо манти. То тісто, з яким поки не працюємо краще прикрити вологим рушником, щоб воно не обвітрилося. А щоб в процесі приготування тісто не прилипло до решітці пароварки, її потрібно змастити рослинним маслом. Або ж самі манти можна вмочити в олію, а потім викласти в пароварку.