Для приготування відомого азіатського страви мантів створено спеціальне пристосування — мантоварка. Вона являє собою каструлю з кількома ярусами. У верхніх секціях мають манти або ж інші продукти. Вниз даної конструкції наливають воду. Потім її нагрівають до кипіння, завдяки чому починає йти пара. Ось він-то і потрібно для теплової обробки продуктів. Пара потрапляє у всі секції за рахунок того, що в їх днищах є отвори.
Сьогодні давайте обговоримо різні моменти, пов'язані з варінням мантів в традиційному для них пристосуванні.
Як правильно варити манти в мантоварке?
Інгредієнти: м'якоть баранини — 480-500 г; борошно — 15 склянки; вода холодна — 100 г; яйце — 1 шт.; цибуля — 430-450 г; масло — 35-50 г; перець білий; сало — 80-100 г; сіль. Приготування Воду змішуємо з яйцем і сіллю. Всипаємо туди борошно поетапно і робимо тісто. Для отримання еластичного тіста (а тут потрібно саме таке), місимо його як можна довше.
Рубаємо м'якоть, цибуля і сало до дрібних кубиків. З'єднуємо їх з білим перцем і сіллю — фарш готовий.
Тісто розкочуємо тонко. Розрізаємо його на квадрати. Укладаємо в серединки квадратів начинку, з'єднуємо протилежні кінці. Отримані два кінця теж з'єднуємо.
Укладаємо вироби на решітку мантоварки, попередньо змастивши їх денця маслом, закриваємо і залишаємо варитися 40 хвилин.
Як варити узбецькі манти з гарбуза?
Інгредієнти: вода — 15 склянки; борошно — 3-35 склянки; яйця — 1 шт.; сіль; яловичина — 320-340 г; жир — 80-100 г; зіра суха; цибуля — 320-330 г; гарбуз — 400 р. Приготування З води, яйця, солі і борошна робимо тісто - воно повинно бути еластичним. Відкладаємо його вбік і беремося за начинку.
Яловичину, гарбуз, цибулю дрібно рубаємо. З'єднуємо їх разом з сіллю, зірою і заважаємо вручну.
Тісто катаємо, поки воно не стане тонким. Розрізаємо його на квадрати. Кожен квадрат начиняємо гарбузово-яловичим фаршем і шматочком жиру, ліпимо манти . Змащуємо їх денця жиром і відправляємо на решітку. Включаємо мантоварку на 40 хвилин.
Як варити заморожені манти в мантоварке?
Заморожені манти можуть бути як покупними, так і домашнього приготування. Перед тепловою обробкою їх не потрібно тримати при кімнатній температурі. Просто занурюємо їх денця в масло і розподіляємо по ярусах мантоварки, де вода вже кипить. Варимо 50 хвилин.
Як довго варити манти?
Тривалість приготування залежить від начинки. Для цих виробів з овочами буде достатньо 30-35 хвилин, з м'ясом — 40-45 хвилин. Заморожені манти потрібно варити не менше 50 хвилин.