Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити манти?

Як варити манти?

21-06-2015, 12:31
3 568
Як варити манти?
Манти являють собою тонкі шматочки тіста , обгорнені навколо великої кількості соковитою м'ясної начинки, як правило изготавливающейся на основі рубаної свинини або баранини з цибулею. З-за своїх габаритів і хитрою ліплення, варити манти – справа досить тонка, що вимагає певного досвіду і знань. Якщо до цього ви не уявляли, як правильно варити манти , то у вказівках далі ми докладно поговоримо про це.

Як варити манти на пару?


Ідеальним приладом для варіння мант є спеціальні мантышницы або мантоварки, на батьківщині страви найвищі поставою касканами. Каскана, по суті справи, являє собою пароварку. Як і знайомого нам пристосування для варіння на пару, у каскана є основа – звичайна каструля, в якій кипить вода, і яруси, що представляють собою ємності з отворами для виходу пари. Чим більше ярусів, тим більше манти можна буде приготувати за раз.
Щоб варити манти в мантоварке, в каструлю-основу наливають воду і ставлять її на вогонь. Як тільки вода закипить, змастіть маслом дно гратчастих ярусів для варіння на пару, додайте в них манти на відстані 2-3 см один від одного і поставте над парою. Верхній ярус закривається кришкою для того, щоб пар циркулював, а не виходив назовні.
Скільки варити манти залежить від їх безпосереднього розміру. Як правило, манти стандартного розміру варяться не більше 40-45 хвилин, після чого всі яруси знімають з каструлі, а манти викладають на тарілку.
Якщо під рукою немає каскана, то замініть його звичайної пароваркою, а якщо і такої не знайшлося, то поставте над каструлею з киплячою друшляк і викладіть на його дно манти. Накрийте друшляк кришкою відповідного розміру і контролюйте час приготування.
Якщо у вас є мультиварка, то питання про те, як варити манти без мантышницы взагалі не може виникати. Змастіть кошик для варіння на пару, яка йде в комплекті з пристроєм, виставте відповідний режим і час – 50 хвилин.

Як варити манти у воді?


Якщо варіння на пару з якихось причин недоступна, то залишається лише один, вельми ризикований, але єдиний можливий спосіб приготування мант – варіння у воді. Найбільш безпечно, тобто без шкоди формі манти і з мінімальним ризиком розварювання, готування проходить в сковороді. Налийте в сковороду води на сантиметр, додайте столову ложку рослинної олії і викладіть на дно манти. Варіть, як зазвичай, 35-40 хвилин, підливаючи порції води по мірі необхідності. Щоб тісто не "приварилось" до дна сковороди, періодично піднімайте манти вилочкою або дерев'яною лопаткою, а перед подачею викладіть на друшляк, щоб дати надлишків рідини стекти.

Як варити манти в каструлі?


Манти не прийнято варити в каструлі з великою кількість води, як хінкалі або знайомі всім нам пельмені, оскільки ніжне тісто може легко розірватися, а соковитий фарш пересохнути. Завдяки нерухомому знаходження на решітці мантоварки, під потоками пари у мант немає ризику деформуватися, але у великій кількості рідини, перебуваючи у вільному плаванні, якість
Як варити манти?
страви може постраждати. Щоб цього не сталося, варити манти в каструлі можна також як і в сковороді, тобто з невеликою кількістю води.
Першим ділом налийте воду в каструлю і доведіть її до кипіння. Закипілу рідина відставте в сторону і акуратно, з допомогою лопатки або ложки, викладіть на дно манти. Рідина не повинна покривати їх повністю, а лише охоплювати 2/3 розміру. На цьому ж етапі в воду можна кинути трохи запашного перцю, лавра або цибулі для аромату. Накривайте манти кришкою і варіть на повільному вогні 25-30 хвилин. Подавайте блюдо гарячим, попередньо відкинувши на друшляк, дати стекти залишкам води.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манти в пароварці
Манти в пароварці
Для приготування такої страви, як манти не обов'язково мати мантышницу, можна обійтися звичайною пароваркою. Манти в пароварці збережуть свою ніжну
Як приготувати манти в мультиварці?
Як приготувати манти в мультиварці?
Якщо ви любите готувати, то напевно пробували ліпити манти. Робити їх дуже просто - була б посуд для їх варіння. Якщо такої немає, то можна
Як приготувати манти?
Як приготувати манти?
Багато вважають, що манти - це щось, схоже на пельмені. Не треба гадати - спробуйте приготувати це блюдо самі і зрозумієте, що воно не порівняти ні з
Манти з гарбузом - рецепт
Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а