Манти в пароварці
Хоч манти і можна дуже грубо обізвати великими хінкалі, варити їх так, як варять хінкалі не вийде саме з-за розмірів, а ще через ніжності тесту. Головною тонкістю приготування хінкалі є саме варіння на пару, завдяки якій тонке тісто стримує всі м'ясні соки з начинки і страва виходить автентичним. У цій статті ми поговоримо про те, як приготувати манти в пароварці, познайомимося з класичними рецептами і варіаціями на тему у інших народів.
Наше знайомство з цим чудовим блюдом розпочнеться з його автентичної варіації. Апетитні і соковиті манти на тонкому тісті за традицією готуються з начинкою з баранини і курдючного сала, але якщо класичні інгредієнти для начинки знайти не вдалося – замініть їх сумішшю яловичини і жирної свинини.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 600 г;
вода - 110 мл;
яйце - 1 шт.
Для начинки:
м'ясний фарш (баранина, яловичина) - 600 г;
білий цибулю - 350 г;
сало курдючне - 30 р.
Приготування
Спочатку займемося тестом оскільки для того, щоб туге тісто було легше працювати, його необхідно залишити після замішування мінімум на 20 хвилин.
Просіяти борошно, змішати її з хорошою пучкою морської солі і висипаємо гіркою на стіл або в глибоку миску. У центрі гірки проробляємо «криниця» вбиваємо яйце і заливаємо ледь теплу воду. Поступово підбираючи борошно з країв, замішуємо еластичне і щільне тісто, скачуємо його і залишаємо на відпочинок.
Пропускаємо м'ясний фарш через м'ясорубку разом з курдюком і щедрою пучкою солі і перцю. Додаємо до м'яса нарізану цибулю.
Розкачати тісто до товщини в міліметр, ділимо його на квадрати (приблизно 12х15 см) в центр кожного з яких викладаємо по столовій ложці фаршу. Защипуємо краю мант конвертом, а потім з'єднуємо куточки цього конверта між собою.
Скільки варити манти в пароварці буде залежати від їх розміру, так манти, приготовані за цим рецептом готуються над киплячою водою близько 40 хвилин, з закритою кришкою, само собою.
Інгредієнти:
тісто (див. попередній рецепт);
м'ясний фарш - 480 м;
капуста білокачанна - 400 г;
білий цибулю - 130 г;
рослинне масло.
Приготування
Розігрів на сковороді невелика кількість рослинного масла, обсмажуємо на ньому капусту з цибулею до м'якості. Як тільки овочі розм'якшуватися, перекладаємо їх на тарілку, охолодити і змішати з м'ясним фаршем. Додаємо приправи за смаком і бажанням, але головні – сіль і мелений перець – повинні бути присутніми у страві неодмінно.
Розкачуємо тісто в тонкий пласт і розподіляємо начинку по його поверхні. Звертаємо паст в рулет і нарізаємо його шматочками по 4-45 см. Кожен з таких шматочків викладаємо в змащену чашу мультиварки і готуємо на пару близько півгодини.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 230 г;
рослинне масло - 90 мл;
яйце - 1 шт.
Для фаршу:
баранина - 150 г;
білий цибулю - 70 г;
листя м'яти.
Для соусу:
цукор - 5 г;
сушений чилі;
часникові зубчики - 2 шт.
томати - 4 шт.;
сметана або йогурт.
Приготування
Борошно змішуємо з сіллю, яйцем і маслом (40 мл), поступово вливаючи 125 мл теплої води замішуємо м'яке, але не липке тісто, ділимо його на четвертинки і укладаємо кожну на расстойку під вологий рушник на 20 хвилин.
Для фаршу з'єднайте нарізану цибулю з бараниною і листям свіжої м'яти, додайте трохи солі.
Розігрів масло, обсмажте на ньому перець і часник півхвилини, а потім покладіть томати і дочекайтеся моменту, коли вони перетворяться в густий соус.
Тісто розкачати, поділіть на маленькі квадрати, викладіть в центр начинку і защепіть краю. Відваріть манти на пару 15-20 хвилин, а потім викладіть на тарілку і полийте томатним соусом і сметаною.
Манти - рецепт в пароварці
Наше знайомство з цим чудовим блюдом розпочнеться з його автентичної варіації. Апетитні і соковиті манти на тонкому тісті за традицією готуються з начинкою з баранини і курдючного сала, але якщо класичні інгредієнти для начинки знайти не вдалося – замініть їх сумішшю яловичини і жирної свинини.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Спочатку займемося тестом оскільки для того, щоб туге тісто було легше працювати, його необхідно залишити після замішування мінімум на 20 хвилин.
Просіяти борошно, змішати її з хорошою пучкою морської солі і висипаємо гіркою на стіл або в глибоку миску. У центрі гірки проробляємо «криниця» вбиваємо яйце і заливаємо ледь теплу воду. Поступово підбираючи борошно з країв, замішуємо еластичне і щільне тісто, скачуємо його і залишаємо на відпочинок.
Пропускаємо м'ясний фарш через м'ясорубку разом з курдюком і щедрою пучкою солі і перцю. Додаємо до м'яса нарізану цибулю.
Розкачати тісто до товщини в міліметр, ділимо його на квадрати (приблизно 12х15 см) в центр кожного з яких викладаємо по столовій ложці фаршу. Защипуємо краю мант конвертом, а потім з'єднуємо куточки цього конверта між собою.
Скільки варити манти в пароварці буде залежати від їх розміру, так манти, приготовані за цим рецептом готуються над киплячою водою близько 40 хвилин, з закритою кришкою, само собою.
Ледачі манти в пароварці
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів на сковороді невелика кількість рослинного масла, обсмажуємо на ньому капусту з цибулею до м'якості. Як тільки овочі розм'якшуватися, перекладаємо їх на тарілку, охолодити і змішати з м'ясним фаршем. Додаємо приправи за смаком і бажанням, але головні – сіль і мелений перець – повинні бути присутніми у страві неодмінно.
Розкачуємо тісто в тонкий пласт і розподіляємо начинку по його поверхні. Звертаємо паст в рулет і нарізаємо його шматочками по 4-45 см. Кожен з таких шматочків викладаємо в змащену чашу мультиварки і готуємо на пару близько півгодини.
Турецькі манти: рецепт приготування в пароварці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для фаршу:
Для соусу:
Приготування
Борошно змішуємо з сіллю, яйцем і маслом (40 мл), поступово вливаючи 125 мл теплої води замішуємо м'яке, але не липке тісто, ділимо його на четвертинки і укладаємо кожну на расстойку під вологий рушник на 20 хвилин.
Для фаршу з'єднайте нарізану цибулю з бараниною і листям свіжої м'яти, додайте трохи солі.
Розігрів масло, обсмажте на ньому перець і часник півхвилини, а потім покладіть томати і дочекайтеся моменту, коли вони перетворяться в густий соус.
Тісто розкачати, поділіть на маленькі квадрати, викладіть в центр начинку і защепіть краю. Відваріть манти на пару 15-20 хвилин, а потім викладіть на тарілку і полийте томатним соусом і сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ледачі манти
Якщо ви ставитеся до тих, хто любить манти, але не любить возитися з тестом, то наші рецепти як раз для вас. Ми розповімо, як приготувати ліниві
Як приготувати манти в мультиварці?
Якщо ви любите готувати, то напевно пробували ліпити манти. Робити їх дуже просто - була б посуд для їх варіння. Якщо такої немає, то можна
Як приготувати манти?
Багато вважають, що манти - це щось, схоже на пельмені. Не треба гадати - спробуйте приготувати це блюдо самі і зрозумієте, що воно не порівняти ні з
Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а
Манти з картоплею
Манти - популярна страва народів Середньої Азії, яке традиційно готують з м'яса. Але сьогодні ми розповімо, як зробити їх з картоплею, вийде не менш