Ледачі манти
Манти – ситне і надзвичайно популярне блюдо на наших просторах, але з-за тривалості приготування далеко не всі хочуть спробувати втілити його в життя власноруч. Спеціально для тих, хто не любить возитися з тестом, пропонуємо зробити паровий рулет, який легко готувати з різними начинками: класичними м'ясними або мінімалістичним овочевими, а завжди виходить дивно смачно, особливо, у супроводі різних соусів.
Ледачі манти не тільки прості у приготуванні, але і надзвичайно мальовничі. Ці, з куркою, виходять особливо красивими, оскільки приготовані у формі трояндочки і зберігають її навіть після варіння.
Інгредієнти:
Для тіста:
вода - 240 мл;
борошно - 480 м;
яйця курячі - 2 шт.
Для начинки:
яловичина або баранина - 560 г;
сало - 60 г;
картопля - 280 м;
цибуля біла - 300 г;
зіра - 3 г;
зелень кінзи.
Приготування
Готування, як зазвичай, починаємо з тіста. Збиваємо яйця з теплою водою і додаємо в рідину добру пучку солі. Борошно просіваємо прямо на стіл, в центрі робимо поглиблення і вливаємо в нього яєчну суміш. Поступово підбираючи краю борошняний гірки, замішуємо круте тісто і, накривши його плівкою, залишаємо в теплі на півгодини. Відпочиле тісто розгортаємо в пласт товщиною близько міліметра і змащуємо її маслом.
Для начинки використовуємо суміш рубаної яловичини з салом. До м'яса додаємо невеликі скибочки цибулі і картоплі, а слідом кладемо потовчену в ступі зіру і трохи зелені кінзи. Якщо ви не любите кінзу, то замініть її петрушкою.
Беремо порцію начинки і розподіляємо її тонкою смугою, відступивши від краю 4-5 див. Накриваємо м'ясо вільним краєм і проходимся поверх ножем. Звертаємо тісто з начинкою в бутон і кладемо на змащений ґрати мантоварки або пароварки. Варимо на пару близько 40-45 хвилин. Якщо є така можливість, то приготуйте ліниві манти в мультиварці використовуючи режим «Варка на пару» і аналогічне час.
Інгредієнти:
тісто (див. попередній рецепт);
м'ясний фарш - 380 г;
білий цибулю - 450 г;
морква - 320 г;
часник - 5 зубчиків;
капуста - 400 г;
томатний соус - 450 мл.
Приготування
Перед тим, як приготувати ліниві манти, займемося тушкуванням овочів для подушки. Нарізаємо половину цибулі і з'єднуємо його з натертою морквою і нашаткованої капусти. Викладаємо овочі в сковороду, заливаємо томатним соусом і половиною склянки води. Овочі накриваємо кришкою і ставимо гаситися на повільний вогонь, поки беремося за манти.
Розгорнувши відпочиле тісто, розподіляємо по його поверхні суміш з фаршу з подрібненою цибулею і спеціями. Звертаємо пласт тіста в рулет і нарізаємо його впоперек, шматочками по 4-5 див. Викладаємо манти на подушку зрізом вгору і залишаємо тушкуватися на 50 хвилин на повільному вогні. Якщо ви хочете підрум'янити страву, то доготовьте ледачі манти в духовці на сковороді під грилем, посипавши сиром або просто так.
Інгредієнти:
тісто (див. перший рецепт);
рослинне масло - 45 мл;
молода капуста - 450 г;
білий цибулю - 200 р;
морква - 180 г;
часникові зубчики - 4-6 шт.;
томатна паста - 40 р.
Приготування
Дрібно шаткуємо капусту і за аналогією подрібнюємо морква і цибуля біла. На сковороді розігріваємо третину рослинного масла і пасеруємо на ньому всі овочі 7-10 хвилин. Через відведений час, додаємо на сковороду томатну пасту, вливаємо дві третини склянки води і тушкуємо до м'якості. Готову начинку остуджуємо до теплої, а тим часом розкачуємо тісто в величезний пласт товщиною трохи більше міліметра і змащуємо його другий третю рослинного масла. Розподіляємо начинку з овочів по тесту і скачуємо його в рулет. Рулет «змійкою» викладаємо в змащену залишилися олією кошик пароварки і розміщуємо на киплячій підсоленій водою на годину.
Ледачі манти – рецепт
Ледачі манти не тільки прості у приготуванні, але і надзвичайно мальовничі. Ці, з куркою, виходять особливо красивими, оскільки приготовані у формі трояндочки і зберігають її навіть після варіння.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Готування, як зазвичай, починаємо з тіста. Збиваємо яйця з теплою водою і додаємо в рідину добру пучку солі. Борошно просіваємо прямо на стіл, в центрі робимо поглиблення і вливаємо в нього яєчну суміш. Поступово підбираючи краю борошняний гірки, замішуємо круте тісто і, накривши його плівкою, залишаємо в теплі на півгодини. Відпочиле тісто розгортаємо в пласт товщиною близько міліметра і змащуємо її маслом.
Для начинки використовуємо суміш рубаної яловичини з салом. До м'яса додаємо невеликі скибочки цибулі і картоплі, а слідом кладемо потовчену в ступі зіру і трохи зелені кінзи. Якщо ви не любите кінзу, то замініть її петрушкою.
Беремо порцію начинки і розподіляємо її тонкою смугою, відступивши від краю 4-5 див. Накриваємо м'ясо вільним краєм і проходимся поверх ножем. Звертаємо тісто з начинкою в бутон і кладемо на змащений ґрати мантоварки або пароварки. Варимо на пару близько 40-45 хвилин. Якщо є така можливість, то приготуйте ліниві манти в мультиварці використовуючи режим «Варка на пару» і аналогічне час.
Ледачі манти на овочевій подушці
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати ліниві манти, займемося тушкуванням овочів для подушки. Нарізаємо половину цибулі і з'єднуємо його з натертою морквою і нашаткованої капусти. Викладаємо овочі в сковороду, заливаємо томатним соусом і половиною склянки води. Овочі накриваємо кришкою і ставимо гаситися на повільний вогонь, поки беремося за манти.
Розгорнувши відпочиле тісто, розподіляємо по його поверхні суміш з фаршу з подрібненою цибулею і спеціями. Звертаємо пласт тіста в рулет і нарізаємо його впоперек, шматочками по 4-5 див. Викладаємо манти на подушку зрізом вгору і залишаємо тушкуватися на 50 хвилин на повільному вогні. Якщо ви хочете підрум'янити страву, то доготовьте ледачі манти в духовці на сковороді під грилем, посипавши сиром або просто так.
Як приготувати пісні ледачі манти?
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно шаткуємо капусту і за аналогією подрібнюємо морква і цибуля біла. На сковороді розігріваємо третину рослинного масла і пасеруємо на ньому всі овочі 7-10 хвилин. Через відведений час, додаємо на сковороду томатну пасту, вливаємо дві третини склянки води і тушкуємо до м'якості. Готову начинку остуджуємо до теплої, а тим часом розкачуємо тісто в величезний пласт товщиною трохи більше міліметра і змащуємо його другий третю рослинного масла. Розподіляємо начинку з овочів по тесту і скачуємо його в рулет. Рулет «змійкою» викладаємо в змащену залишилися олією кошик пароварки і розміщуємо на киплячій підсоленій водою на годину.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манти в пароварці
Для приготування такої страви, як манти не обов'язково мати мантышницу, можна обійтися звичайною пароваркою. Манти в пароварці збережуть свою ніжну
Як приготувати манти в мультиварці?
Якщо ви любите готувати, то напевно пробували ліпити манти. Робити їх дуже просто - була б посуд для їх варіння. Якщо такої немає, то можна
Ханум в мультиварці
Узбецьку кухню хвалять у всьому світі. Вашій увазі представлено чергове смачне блюдо, яке прийшло до нас з Узбекистану. Ханум - це рулет з тіста з
Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а