Вернуться назад Распечатать

Ледачі манти

Ледачі манти
Манти – ситне і надзвичайно популярне блюдо на наших просторах, але з-за тривалості приготування далеко не всі хочуть спробувати втілити його в життя власноруч. Спеціально для тих, хто не любить возитися з тестом, пропонуємо зробити паровий рулет, який легко готувати з різними начинками: класичними м'ясними або мінімалістичним овочевими, а завжди виходить дивно смачно, особливо, у супроводі різних соусів.

Ледачі манти – рецепт


Ледачі манти не тільки прості у приготуванні, але і надзвичайно мальовничі. Ці, з куркою, виходять особливо красивими, оскільки приготовані у формі трояндочки і зберігають її навіть після варіння.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • вода - 240 мл;

  • борошно - 480 м;

  • яйця курячі - 2 шт.


  • Для начинки:

  • яловичина або баранина - 560 г;

  • сало - 60 г;

  • картопля - 280 м;

  • цибуля біла - 300 г;

  • зіра - 3 г;

  • зелень кінзи.


  • Приготування
    Готування, як зазвичай, починаємо з тіста. Збиваємо яйця з теплою водою і додаємо в рідину добру пучку солі. Борошно просіваємо прямо на стіл, в центрі робимо поглиблення і вливаємо в нього яєчну суміш. Поступово підбираючи краю борошняний гірки, замішуємо круте тісто і, накривши його плівкою, залишаємо в теплі на півгодини. Відпочиле тісто розгортаємо в пласт товщиною близько міліметра і змащуємо її маслом.
    Для начинки використовуємо суміш рубаної яловичини з салом. До м'яса додаємо невеликі скибочки цибулі і картоплі, а слідом кладемо потовчену в ступі зіру і трохи зелені кінзи. Якщо ви не любите кінзу, то замініть її петрушкою.
    Беремо порцію начинки і розподіляємо її тонкою смугою, відступивши від краю 4-5 див. Накриваємо м'ясо вільним краєм і проходимся поверх ножем. Звертаємо тісто з начинкою в бутон і кладемо на змащений ґрати мантоварки або пароварки. Варимо на пару близько 40-45 хвилин. Якщо є така можливість, то приготуйте ліниві манти в мультиварці використовуючи режим «Варка на пару» і аналогічне час.

    Ледачі манти на овочевій подушці


    Інгредієнти:

  • тісто (див. попередній рецепт);

  • м'ясний фарш - 380 г;

  • білий цибулю - 450 г;

  • морква - 320 г;

  • часник - 5 зубчиків;

  • капуста - 400 г;

  • томатний соус - 450 мл.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати ліниві манти, займемося тушкуванням овочів для подушки. Нарізаємо половину цибулі і з'єднуємо його з натертою морквою і нашаткованої капусти. Викладаємо овочі в сковороду, заливаємо томатним соусом і половиною склянки води. Овочі накриваємо кришкою і ставимо гаситися на повільний вогонь, поки беремося за манти.
    Розгорнувши відпочиле тісто, розподіляємо по його поверхні суміш з фаршу з подрібненою цибулею і спеціями. Звертаємо пласт тіста в рулет і нарізаємо його впоперек, шматочками по 4-5 див. Викладаємо манти на подушку зрізом вгору і залишаємо тушкуватися на 50 хвилин на повільному вогні. Якщо ви хочете підрум'янити страву, то доготовьте ледачі манти в духовці на сковороді під грилем, посипавши сиром або просто так.

    Як приготувати пісні ледачі манти?


    Інгредієнти:

  • тісто (див. перший рецепт);

  • рослинне масло - 45 мл;

  • молода капуста - 450 г;

  • білий цибулю - 200 р;

  • морква - 180 г;

  • часникові зубчики - 4-6 шт.;

  • томатна паста - 40 р.
  • Ледачі манти


    Приготування
    Дрібно шаткуємо капусту і за аналогією подрібнюємо морква і цибуля біла. На сковороді розігріваємо третину рослинного масла і пасеруємо на ньому всі овочі 7-10 хвилин. Через відведений час, додаємо на сковороду томатну пасту, вливаємо дві третини склянки води і тушкуємо до м'якості. Готову начинку остуджуємо до теплої, а тим часом розкачуємо тісто в величезний пласт товщиною трохи більше міліметра і змащуємо його другий третю рослинного масла. Розподіляємо начинку з овочів по тесту і скачуємо його в рулет. Рулет «змійкою» викладаємо в змащену залишилися олією кошик пароварки і розміщуємо на киплячій підсоленій водою на годину.