Хоч манти і можна дуже грубо обізвати великими хінкалі, варити їх так, як варять хінкалі не вийде саме з-за розмірів, а ще через ніжності тесту. Головною тонкістю приготування хінкалі є саме варіння на пару, завдяки якій тонке тісто стримує всі м'ясні соки з начинки і страва виходить автентичним. У цій статті ми поговоримо про те, як приготувати манти в пароварці, познайомимося з класичними рецептами і варіаціями на тему у інших народів.
Манти - рецепт в пароварці
Наше знайомство з цим чудовим блюдом розпочнеться з його автентичної варіації. Апетитні і соковиті манти на тонкому тісті за традицією готуються з начинкою з баранини і курдючного сала, але якщо класичні інгредієнти для начинки знайти не вдалося – замініть їх сумішшю яловичини і жирної свинини.
Інгредієнти: Для тіста: борошно - 600 г; вода - 110 мл; яйце - 1 шт. Для начинки: м'ясний фарш (баранина, яловичина) - 600 г; білий цибулю - 350 г; сало курдючне - 30 р. Приготування Спочатку займемося тестом оскільки для того, щоб туге тісто було легше працювати, його необхідно залишити після замішування мінімум на 20 хвилин.
Просіяти борошно, змішати її з хорошою пучкою морської солі і висипаємо гіркою на стіл або в глибоку миску. У центрі гірки проробляємо «криниця» вбиваємо яйце і заливаємо ледь теплу воду. Поступово підбираючи борошно з країв, замішуємо еластичне і щільне тісто, скачуємо його і залишаємо на відпочинок.
Пропускаємо м'ясний фарш через м'ясорубку разом з курдюком і щедрою пучкою солі і перцю. Додаємо до м'яса нарізану цибулю.
Розкачати тісто до товщини в міліметр, ділимо його на квадрати (приблизно 12х15 см) в центр кожного з яких викладаємо по столовій ложці фаршу. Защипуємо краю мант конвертом, а потім з'єднуємо куточки цього конверта між собою.
Скільки варити манти в пароварці буде залежати від їх розміру, так манти, приготовані за цим рецептом готуються над киплячою водою близько 40 хвилин, з закритою кришкою, само собою.
Ледачі манти в пароварці
Інгредієнти: тісто (див. попередній рецепт); м'ясний фарш - 480 м; капуста білокачанна - 400 г; білий цибулю - 130 г; рослинне масло. Приготування Розігрів на сковороді невелика кількість рослинного масла, обсмажуємо на ньому капусту з цибулею до м'якості. Як тільки овочі розм'якшуватися, перекладаємо їх на тарілку, охолодити і змішати з м'ясним фаршем. Додаємо приправи за смаком і бажанням, але головні – сіль і мелений перець – повинні бути присутніми у страві неодмінно.
Розкачуємо тісто в тонкий пласт і розподіляємо начинку по його поверхні. Звертаємо паст в рулет і нарізаємо його шматочками по 4-45 см. Кожен з таких шматочків викладаємо в змащену чашу мультиварки і готуємо на пару близько півгодини.
Турецькі манти: рецепт приготування в пароварці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 230 г; рослинне масло - 90 мл; яйце - 1 шт. Для фаршу:
баранина - 150 г; білий цибулю - 70 г; листя м'яти. Для соусу:
цукор - 5 г; сушений чилі; часникові зубчики - 2 шт. томати - 4 шт.; сметана або йогурт. Приготування
Борошно змішуємо з сіллю, яйцем і маслом (40 мл), поступово вливаючи 125 мл теплої води замішуємо м'яке, але не липке
тісто, ділимо його на четвертинки і укладаємо кожну на расстойку під вологий рушник на 20 хвилин.
Для фаршу з'єднайте нарізану цибулю з бараниною і листям свіжої м'яти, додайте трохи солі.
Розігрів масло, обсмажте на ньому перець і часник півхвилини, а потім покладіть томати і дочекайтеся моменту, коли вони перетворяться в густий соус.
Тісто розкачати, поділіть на маленькі квадрати, викладіть в центр начинку і защепіть краю. Відваріть манти на пару 15-20 хвилин, а потім викладіть на тарілку і полийте томатним соусом і сметаною.