Манти з м'ясом рецепт
Манти за своїм зовнішнім виглядом дуже нагадують пельмені, але тільки виглядають дещо більшими. Головна їх відмінність полягає в способі приготування: у спеціальному пристосуванні – каскана. Сьогодні ми розглянемо з вами кілька рецептів мантів з м'ясом.
Інгредієнти:
фарш м'ясний – 500 г;
картопля – 1 кг;
прісне тісто – 300 г;
цибулина – 1 шт.;
спеції.
Приготування
Картоплю чистимо і ріжемо дрібними кубиками. Цибулину обробляємо, шаткуємо півкільцями і додаємо в м'ясний фарш. Потім кладемо картоплю і приправляємо масу спеціями. Прісне тісто тонко розкачуємо, розрізаємо на квадратики і викладаємо в центр начинку. Ліпимо манти, викладаємо їх у мантоварку і варимо 30 хвилин до готовності. Подаємо страву з вершковим маслом і свіжою зеленню.
Інгредієнти:
м'ясо – 600 г;
цибулина – 1 шт.;
гарбуз – 500 р.
Для тіста:
борошно – 400 г;
яйце – 1 шт.;
масло рослинне – 2 ст. ложки;
вода фільтрована – 250 мл;
спеції.
Приготування
Для початку давайте приготуємо тісто: у чашці з'єднуємо яйце з сіллю, вливаємо воду і масло. Гарненько перемішуємо, всипаємо борошно і вимішуємо прісне тісто. М'ясо промиваємо, просушуємо і нарізаємо дрібними шматочками. Цибулину обробляємо і тонко шаткуємо. Гарбуз чистимо і розрізаємо кубиками. Потім з'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці, підсолюємо і перчимо за смаком. Тісто нарізаємо маленькими шматочками, розкачуємо кожен і в цент викладаємо начинку, скріплюючи краю. Рівень мантоварки промазуємо маслом і відправляємо туди манти. Через 45 хвилин подаємо їх зі сметаною або розтопленим вершковим маслом.
Інгредієнти:
прісне тісто – 400 р;
м'ясо – 500 г;
капуста – 200 г;
цибулина – 2 шт.;
спеції.
Приготування
А ось ще один рецепт мантів з м'ясом - в мультиварці. Вирізку промиваємо і ножем нарізаємо маленькими кубиками. Цибулини обробляємо, шаткуємо і з'єднуємо з м'ясом. Капусту дрібно рубаємо, підсолюємо, розминаємо руками і викладаємо в м'ясну масу. Тісто розкочуємо тонко, розрізаємо на квадратики і в серединку кожного викладаємо трохи начинки. Формуємо манти, закріплюючи щільно краю. У миску мультиварки наливаємо воду, встановлюємо парову тарілку, промазуємо її маслом і викладаємо манти. Вибираємо програму «На пару» і чекаємо 45 хвилин. Після сигналу подаємо страву гарячою з вершковим маслом.
Рецепт мантів з м'ясом і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо і ріжемо дрібними кубиками. Цибулину обробляємо, шаткуємо півкільцями і додаємо в м'ясний фарш. Потім кладемо картоплю і приправляємо масу спеціями. Прісне тісто тонко розкачуємо, розрізаємо на квадратики і викладаємо в центр начинку. Ліпимо манти, викладаємо їх у мантоварку і варимо 30 хвилин до готовності. Подаємо страву з вершковим маслом і свіжою зеленню.
Рецепт мантів з гарбузом і м'ясом
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
Для початку давайте приготуємо тісто: у чашці з'єднуємо яйце з сіллю, вливаємо воду і масло. Гарненько перемішуємо, всипаємо борошно і вимішуємо прісне тісто. М'ясо промиваємо, просушуємо і нарізаємо дрібними шматочками. Цибулину обробляємо і тонко шаткуємо. Гарбуз чистимо і розрізаємо кубиками. Потім з'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці, підсолюємо і перчимо за смаком. Тісто нарізаємо маленькими шматочками, розкачуємо кожен і в цент викладаємо начинку, скріплюючи краю. Рівень мантоварки промазуємо маслом і відправляємо туди манти. Через 45 хвилин подаємо їх зі сметаною або розтопленим вершковим маслом.
Рецепт мантів з м'ясом і капустою
Інгредієнти:
Приготування
А ось ще один рецепт мантів з м'ясом - в мультиварці. Вирізку промиваємо і ножем нарізаємо маленькими кубиками. Цибулини обробляємо, шаткуємо і з'єднуємо з м'ясом. Капусту дрібно рубаємо, підсолюємо, розминаємо руками і викладаємо в м'ясну масу. Тісто розкочуємо тонко, розрізаємо на квадратики і в серединку кожного викладаємо трохи начинки. Формуємо манти, закріплюючи щільно краю. У миску мультиварки наливаємо воду, встановлюємо парову тарілку, промазуємо її маслом і викладаємо манти. Вибираємо програму «На пару» і чекаємо 45 хвилин. Після сигналу подаємо страву гарячою з вершковим маслом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манти з гарбузом і м'ясом
Різноманітність наповнень для узбецьких мантів - вражає. Їх роблять з різного м'яса з додаванням великої кількості овочів. Докладно розповімо тільки
Манти з гарбузом і фаршем
Різноманітність начинок для узбецьких мантів вражає уяву. Однак найбільш традиційними і впізнаваними є ті що наповнені солодкуватою гарбузом і
Манти з м'ясом і картоплею
Існує безліч варіантів наповнення для мантів - узбецького національного страви. Пропонуємо два рецепти цієї страви і в якості начинки будемо
Як варити манти в мантоварке?
Традиційні манти прийнято готувати виключно на пару - так вони виходять значно смачніші. І звичайно для полегшення цього процесу існує спеціальне
Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а
Манти з картоплею
Манти - популярна страва народів Середньої Азії, яке традиційно готують з м'яса. Але сьогодні ми розповімо, як зробити їх з картоплею, вийде не менш