Манти за своїм зовнішнім виглядом дуже нагадують пельмені, але тільки виглядають дещо більшими. Головна їх відмінність полягає в способі приготування: у спеціальному пристосуванні – каскана. Сьогодні ми розглянемо з вами кілька рецептів мантів з м'ясом.
Рецепт мантів з м'ясом і картоплею
Інгредієнти: фарш м'ясний – 500 г; картопля – 1 кг; прісне тісто – 300 г; цибулина – 1 шт.; спеції. Приготування Картоплю чистимо і ріжемо дрібними кубиками. Цибулину обробляємо, шаткуємо півкільцями і додаємо в м'ясний фарш. Потім кладемо картоплю і приправляємо масу спеціями. Прісне тісто тонко розкачуємо, розрізаємо на квадратики і викладаємо в центр начинку. Ліпимо манти, викладаємо їх у мантоварку і варимо 30 хвилин до готовності. Подаємо страву з вершковим маслом і свіжою зеленню.
Рецепт мантів з гарбузом і м'ясом
Інгредієнти: м'ясо – 600 г; цибулина – 1 шт.; гарбуз – 500 р. Для тіста:
борошно – 400 г; яйце – 1 шт.; масло рослинне – 2 ст. ложки; вода фільтрована – 250 мл; спеції. Приготування Для початку давайте приготуємо тісто: у чашці з'єднуємо яйце з сіллю, вливаємо воду і масло. Гарненько перемішуємо, всипаємо борошно і вимішуємо прісне тісто. М'ясо промиваємо, просушуємо і нарізаємо дрібними шматочками. Цибулину обробляємо і тонко шаткуємо. Гарбуз чистимо і розрізаємо кубиками. Потім з'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці, підсолюємо і перчимо за смаком. Тісто нарізаємо маленькими шматочками, розкачуємо кожен і в цент викладаємо начинку, скріплюючи краю. Рівень мантоварки промазуємо маслом і відправляємо туди манти. Через 45 хвилин подаємо їх зі сметаною або розтопленим вершковим маслом.
Рецепт мантів з м'ясом і капустою
Інгредієнти: прісне тісто – 400 р; м'ясо – 500 г; капуста – 200 г; цибулина – 2 шт.; спеції. Приготування А ось ще один рецепт мантів з м'ясом - в мультиварці. Вирізку промиваємо і ножем нарізаємо маленькими кубиками. Цибулини обробляємо, шаткуємо і з'єднуємо з м'ясом. Капусту дрібно рубаємо, підсолюємо, розминаємо руками і викладаємо в м'ясну масу. Тісто розкочуємо тонко, розрізаємо на квадратики і в серединку кожного викладаємо трохи начинки. Формуємо манти, закріплюючи щільно краю. У миску мультиварки наливаємо воду, встановлюємо парову тарілку, промазуємо її маслом і викладаємо манти. Вибираємо програму «На пару» і чекаємо 45 хвилин. Після сигналу подаємо страву гарячою з вершковим маслом.