Вернуться назад Распечатать

Манти з м'ясом рецепт

Манти з м'ясом рецепт
Манти за своїм зовнішнім виглядом дуже нагадують пельмені, але тільки виглядають дещо більшими. Головна їх відмінність полягає в способі приготування: у спеціальному пристосуванні – каскана. Сьогодні ми розглянемо з вами кілька рецептів мантів з м'ясом.

Рецепт мантів з м'ясом і картоплею


Інгредієнти:

  • фарш м'ясний – 500 г;

  • картопля – 1 кг;

  • прісне тісто – 300 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Картоплю чистимо і ріжемо дрібними кубиками. Цибулину обробляємо, шаткуємо півкільцями і додаємо в м'ясний фарш. Потім кладемо картоплю і приправляємо масу спеціями. Прісне тісто тонко розкачуємо, розрізаємо на квадратики і викладаємо в центр начинку. Ліпимо манти, викладаємо їх у мантоварку і варимо 30 хвилин до готовності. Подаємо страву з вершковим маслом і свіжою зеленню.

    Рецепт мантів з гарбузом і м'ясом


    Інгредієнти:

  • м'ясо – 600 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • гарбуз – 500 р.


  • Для тіста:

  • борошно – 400 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • вода фільтрована – 250 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Для початку давайте приготуємо тісто: у чашці з'єднуємо яйце з сіллю, вливаємо воду і масло. Гарненько перемішуємо, всипаємо борошно і вимішуємо прісне тісто. М'ясо промиваємо, просушуємо і нарізаємо дрібними шматочками. Цибулину обробляємо і тонко шаткуємо. Гарбуз чистимо і розрізаємо кубиками. Потім з'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці, підсолюємо і перчимо за смаком. Тісто нарізаємо маленькими шматочками, розкачуємо кожен і в цент викладаємо начинку, скріплюючи краю. Рівень мантоварки промазуємо маслом і відправляємо туди манти. Через 45 хвилин подаємо їх зі сметаною або розтопленим вершковим маслом.

    Рецепт мантів з м'ясом і капустою


    Інгредієнти:

  • прісне тісто – 400 р;

  • м'ясо – 500 г;

  • капуста – 200 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • спеції.
  • Манти з м'ясом рецепт


    Приготування
    А ось ще один рецепт мантів з м'ясом - в мультиварці. Вирізку промиваємо і ножем нарізаємо маленькими кубиками. Цибулини обробляємо, шаткуємо і з'єднуємо з м'ясом. Капусту дрібно рубаємо, підсолюємо, розминаємо руками і викладаємо в м'ясну масу. Тісто розкочуємо тонко, розрізаємо на квадратики і в серединку кожного викладаємо трохи начинки. Формуємо манти, закріплюючи щільно краю. У миску мультиварки наливаємо воду, встановлюємо парову тарілку, промазуємо її маслом і викладаємо манти. Вибираємо програму «На пару» і чекаємо 45 хвилин. Після сигналу подаємо страву гарячою з вершковим маслом.