Манти з гарбузом і м'ясом
Манти нагадують великі пельмені , тільки з набагато більшим розмаїттям начинок. Разом з гарбузом в них додають м'ясо, сало, овочі, сир, картопля . Обов'язково до них додають багато цибулі і зелені. Занадто багато прянощів в манти класти не прийнято, але трохи ароматної травки страві не зашкодить.
Манти з гарбузом готують виключно на пару. Для цього використовують будь-які пристосування (мантоварки, пароварки або звичайну каструлю). Подають їх з гострим соусом або сметаною, як самостійне блюдо.
Інгредієнти:
Для фаршу:
баранина (м'якоть) – 540 гр.,
гарбуз – 220 гр.,
солодкий перець (паприка) - 3 шт.;
цибуля великий – 4 шт.;
часник – 3-4 зубчики;
петрушка свіжа – 1 маленький пучок;
сіль крупна і перець мелений;
Для тіста:
мука в/с - 320 гр.;
очищена вода – 1 стакан.;
яйце відбірне - 1 шт.;
сіль йодована.
Приготування
Промиваємо баранину, вирізаємо жилки, рубаємо на дрібні шматочки. Присаливаем і перчимо. Даємо м'яса постояти. Рубаємо зелень петрушки, солодкий перець. Часник дрібно ріжемо або пюрируем. Все змішуємо.
Гарбуз дрібненько ріжемо або трьом на крупній тертці. Даємо стекти соку. Додаємо баранину і суміш овочів. Знову все перемішуємо. Наша начинка готова.
Замішуємо досить круте тісто, даємо йому постояти і ще раз вимішуємо. Розкачуємо тісто в тоненький коржик, нарізаємо на квадрати 7х7 див. В середину кожного викладаємо начинку.
Приступаємо безпосередньо до ліплення мантів: з'єднуємо квадратика так, щоб вийшов конвертик, дуже ретельно защипывая. Куточки отриманого конвертика, розташовані поруч, попарно з'єднуємо, так щоб з тесту вийшло кільце.
Заливаємо воду в мантоварку, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Грати змащуємо олією, викладаємо манти. Накриваємо кришкою. Готуємо манти не менше сорока хвилин. Подаємо гарячими зі сметанкою і зеленню.
Інгредієнти:
гарбуз (м'якоть) - 220 г;
мука в/с - 310 г;
вода фільтрована - 3 ст. ложки;
яйце відбірне - 3 шт;
м'ясо (баранина) - 270 г;
картопля - 220 г;
цибулини - 4;
сіль - 3 ч. ложки;
«Селянське» масло - 55 г;
сушені пряні трави (за бажанням);
приправи за смаком.
Приготування
Нарізаємо дрібними кубиками, попередньо очищений картопля, цибулька і гарбуз. М'ясо ріжемо кубиками, або прокручуємо через м'ясорубку. Поєднуємо всі інгредієнти в ємність, приправляємо сіллю і сушеними травами, додаємо улюблені спеції.
Яйця розбиваємо в глибоку тарілку, додаємо воду, присаливаем і трохи збиваємо. Борошно висипаємо в окрему мисочку, вгорі гірки робимо невеликий «колодязь» і заливаємо туди яєчну суміш. Ретельно вимішуємо тісто і розгортаємо його в досить тонкий пласт. Ділимо тісто на квадрати. Всередину кожного викладаємо підготовлену начинку, ліпимо манти.
Готуємо на пару 40 хвилин, змастивши ємність вершковим маслом.
Манти з гарбузом готують виключно на пару. Для цього використовують будь-які пристосування (мантоварки, пароварки або звичайну каструлю). Подають їх з гострим соусом або сметаною, як самостійне блюдо.
Манти з гарбузом і м'ясом по-узбецьки – рецепт
Інгредієнти:
Для фаршу:
Для тіста:
Приготування
Промиваємо баранину, вирізаємо жилки, рубаємо на дрібні шматочки. Присаливаем і перчимо. Даємо м'яса постояти. Рубаємо зелень петрушки, солодкий перець. Часник дрібно ріжемо або пюрируем. Все змішуємо.
Гарбуз дрібненько ріжемо або трьом на крупній тертці. Даємо стекти соку. Додаємо баранину і суміш овочів. Знову все перемішуємо. Наша начинка готова.
Замішуємо досить круте тісто, даємо йому постояти і ще раз вимішуємо. Розкачуємо тісто в тоненький коржик, нарізаємо на квадрати 7х7 див. В середину кожного викладаємо начинку.
Приступаємо безпосередньо до ліплення мантів: з'єднуємо квадратика так, щоб вийшов конвертик, дуже ретельно защипывая. Куточки отриманого конвертика, розташовані поруч, попарно з'єднуємо, так щоб з тесту вийшло кільце.
Заливаємо воду в мантоварку, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Грати змащуємо олією, викладаємо манти. Накриваємо кришкою. Готуємо манти не менше сорока хвилин. Подаємо гарячими зі сметанкою і зеленню.
Як приготувати манти з гарбузом і м'ясом?
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо дрібними кубиками, попередньо очищений картопля, цибулька і гарбуз. М'ясо ріжемо кубиками, або прокручуємо через м'ясорубку. Поєднуємо всі інгредієнти в ємність, приправляємо сіллю і сушеними травами, додаємо улюблені спеції.
Яйця розбиваємо в глибоку тарілку, додаємо воду, присаливаем і трохи збиваємо. Борошно висипаємо в окрему мисочку, вгорі гірки робимо невеликий «колодязь» і заливаємо туди яєчну суміш. Ретельно вимішуємо тісто і розгортаємо його в досить тонкий пласт. Ділимо тісто на квадрати. Всередину кожного викладаємо підготовлену начинку, ліпимо манти.
Готуємо на пару 40 хвилин, змастивши ємність вершковим маслом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Узбецькі манти
Чудове і неймовірно популярне блюдо узбецької кухні, манти, широко поширена в багатьох країнах. У статті детально опишемо найбільш традиційний рецепт
Манти з м'ясом рецепт
Рецептів приготування узбецьких мантів існує кілька десятків. Зазвичай вони розрізняються начинками, різноманітність яких вражає. Сьогодні пропонуємо
Манти з гарбузом і фаршем
Різноманітність начинок для узбецьких мантів вражає уяву. Однак найбільш традиційними і впізнаваними є ті що наповнені солодкуватою гарбузом і
Як варити манти в мантоварке?
Традиційні манти прийнято готувати виключно на пару - так вони виходять значно смачніші. І звичайно для полегшення цього процесу існує спеціальне
Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а
Манти з картоплею
Манти - популярна страва народів Середньої Азії, яке традиційно готують з м'яса. Але сьогодні ми розповімо, як зробити їх з картоплею, вийде не менш