Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Манти з гарбузом і м'ясом

Манти з гарбузом і м'ясом

31-01-2016, 17:07
892
Манти з гарбузом і м'ясом
Манти нагадують великі пельмені , тільки з набагато більшим розмаїттям начинок. Разом з гарбузом в них додають м'ясо, сало, овочі, сир, картопля . Обов'язково до них додають багато цибулі і зелені. Занадто багато прянощів в манти класти не прийнято, але трохи ароматної травки страві не зашкодить.
Манти з гарбузом готують виключно на пару. Для цього використовують будь-які пристосування (мантоварки, пароварки або звичайну каструлю). Подають їх з гострим соусом або сметаною, як самостійне блюдо.

Манти з гарбузом і м'ясом по-узбецьки – рецепт


Інгредієнти:
Для фаршу:

  • баранина (м'якоть) – 540 гр.,

  • гарбуз – 220 гр.,

  • солодкий перець (паприка) - 3 шт.;

  • цибуля великий – 4 шт.;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • петрушка свіжа – 1 маленький пучок;

  • сіль крупна і перець мелений;


  • Для тіста:

  • мука в/с - 320 гр.;

  • очищена вода – 1 стакан.;

  • яйце відбірне - 1 шт.;

  • сіль йодована.


  • Приготування
    Промиваємо баранину, вирізаємо жилки, рубаємо на дрібні шматочки. Присаливаем і перчимо. Даємо м'яса постояти. Рубаємо зелень петрушки, солодкий перець. Часник дрібно ріжемо або пюрируем. Все змішуємо.
    Гарбуз дрібненько ріжемо або трьом на крупній тертці. Даємо стекти соку. Додаємо баранину і суміш овочів. Знову все перемішуємо. Наша начинка готова.
    Замішуємо досить круте тісто, даємо йому постояти і ще раз вимішуємо. Розкачуємо тісто в тоненький коржик, нарізаємо на квадрати 7х7 див. В середину кожного викладаємо начинку.
    Приступаємо безпосередньо до ліплення мантів: з'єднуємо квадратика так, щоб вийшов конвертик, дуже ретельно защипывая. Куточки отриманого конвертика, розташовані поруч, попарно з'єднуємо, так щоб з тесту вийшло кільце.
    Заливаємо воду в мантоварку, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Грати змащуємо олією, викладаємо манти. Накриваємо кришкою. Готуємо манти не менше сорока хвилин. Подаємо гарячими зі сметанкою і зеленню.

    Як приготувати манти з гарбузом і м'ясом?


    Інгредієнти:

  • гарбуз (м'якоть) - 220 г;

  • мука в/с - 310 г;

  • вода фільтрована - 3 ст. ложки;

  • яйце відбірне - 3 шт;

  • м'ясо (баранина) - 270 г;

  • картопля - 220 г;

  • цибулини - 4;

  • сіль - 3 ч. ложки;

  • «Селянське» масло - 55 г;

  • сушені пряні трави (за бажанням);

  • приправи за смаком.


  • Приготування
    Нарізаємо дрібними кубиками, попередньо очищений картопля, цибулька і гарбуз. М'ясо ріжемо кубиками,
    Манти з гарбузом і м'ясом
    або прокручуємо через м'ясорубку. Поєднуємо всі інгредієнти в ємність, приправляємо сіллю і сушеними травами, додаємо улюблені спеції.
    Яйця розбиваємо в глибоку тарілку, додаємо воду, присаливаем і трохи збиваємо. Борошно висипаємо в окрему мисочку, вгорі гірки робимо невеликий «колодязь» і заливаємо туди яєчну суміш. Ретельно вимішуємо тісто і розгортаємо його в досить тонкий пласт. Ділимо тісто на квадрати. Всередину кожного викладаємо підготовлену начинку, ліпимо манти.
    Готуємо на пару 40 хвилин, змастивши ємність вершковим маслом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Узбецькі манти
    Узбецькі манти
    Чудове і неймовірно популярне блюдо узбецької кухні, манти, широко поширена в багатьох країнах. У статті детально опишемо найбільш традиційний рецепт
    Манти з м'ясом рецепт
    Манти з м'ясом рецепт
    Рецептів приготування узбецьких мантів існує кілька десятків. Зазвичай вони розрізняються начинками, різноманітність яких вражає. Сьогодні пропонуємо
    Манти з гарбузом і фаршем
    Манти з гарбузом і фаршем
    Різноманітність начинок для узбецьких мантів вражає уяву. Однак найбільш традиційними і впізнаваними є ті що наповнені солодкуватою гарбузом і
    Як варити манти в мантоварке?
    Як варити манти в мантоварке?
    Традиційні манти прийнято готувати виключно на пару - так вони виходять значно смачніші. І звичайно для полегшення цього процесу існує спеціальне
    Манти з гарбузом - рецепт
    Манти з гарбузом - рецепт
    Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а
    Манти з картоплею
    Манти з картоплею
    Манти - популярна страва народів Середньої Азії, яке традиційно готують з м'яса. Але сьогодні ми розповімо, як зробити їх з картоплею, вийде не менш