Узбецькі манти
Сьогодні ми докладно розповімо вам, як зробити справжні узбецькі манти. Їх готують як з рубленого баранячого фаршу в чистому вигляді, так і додають для соковитості гарбуз або картоплю.
Манти варять виключно на пару і використовують для цієї мети спеціальний посуд - мантышницу. Таке пристосування можна успішно замінити пароваркою або приготувати страву на пару в мультиварці.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне – 660-720 г;
вода – 330 мл;
вершкове масло – 110 г;
сіль – 10 г;
Для начинки:
м'якоть баранини – 950 г;
сало – 100 г;
гарбуз – 220 г;
цибуля ріпчаста – 750 г;
зіра мелена – на смак;
мелений червоний перець (за бажанням) – за смаком;
чорний перець мелений – за смаком;
сіль – 15-20 г або по смаку;
рослинна олія для змащування.
Приготування
В гарячій воді розчиняємо сіль і вершкове масло. Невеликими порціями всипаємо просіяне пшеничне борошно вищого сорту і замішуємо щільне, і еластичне тісто. Весь процес повинен тривати приблизно двадцять-тридцять хвилин. Потрібно ретельно вимішувати, спочатку в мисці, потім на рівній присипаній борошном поверхні. Досягнувши потрібної пружної консистенції, накриваємо тісто мискою або харчовою плівкою і залишаємо на годину для набухання клейковини. Після закінчення часу тісто на узбецькі манти буде готово. А поки займемося начинкою.
Вимиту і обсушену м'якоть баранини, сало, цибулю і гарбуз шаткуємо кубиками, як можна дрібніше. Потім з'єднуємо всі інгредієнти в мисці, додаємо сіль, мелений чорний і червоний перець, зіру і гарненько перемішуємо.
З готового тіста формуємо тонкі коржі, на кожну з них накладаємо начинку і запечатуємо манти яким зручним способом. Можна підвернути краю догори і притиснути, щоб вийшов мішечок. Але найчастіше господині змикаються спочатку два протилежних краю, защипнувши їх за центру, а потім запечатують два бічних отвори і з'єднують отримані хвостики між собою попарно.
Готові вироби вмочаємо дном в рослинній олії і викладаємо на решітки мантышницы. Розміщуємо їх на ємність з вже киплячою водою, накриваємо кришкою і готуємо тридцять п'ять-сорок хвилин.
По готовності дуже акуратно, щоб не пошкодити тісто і не випустити сік, перекладаємо манти на блюдо і рясно поливаємо розтопленим вершковим маслом. Окремо подаємо соуси на свій смак, свіжі овочі і мариновану цибулю. Приємного апетиту!
Манти варять виключно на пару і використовують для цієї мети спеціальний посуд - мантышницу. Таке пристосування можна успішно замінити пароваркою або приготувати страву на пару в мультиварці.
Як приготувати узбецькі манти з гарбузом - рецепт?
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
В гарячій воді розчиняємо сіль і вершкове масло. Невеликими порціями всипаємо просіяне пшеничне борошно вищого сорту і замішуємо щільне, і еластичне тісто. Весь процес повинен тривати приблизно двадцять-тридцять хвилин. Потрібно ретельно вимішувати, спочатку в мисці, потім на рівній присипаній борошном поверхні. Досягнувши потрібної пружної консистенції, накриваємо тісто мискою або харчовою плівкою і залишаємо на годину для набухання клейковини. Після закінчення часу тісто на узбецькі манти буде готово. А поки займемося начинкою.
Вимиту і обсушену м'якоть баранини, сало, цибулю і гарбуз шаткуємо кубиками, як можна дрібніше. Потім з'єднуємо всі інгредієнти в мисці, додаємо сіль, мелений чорний і червоний перець, зіру і гарненько перемішуємо.
З готового тіста формуємо тонкі коржі, на кожну з них накладаємо начинку і запечатуємо манти яким зручним способом. Можна підвернути краю догори і притиснути, щоб вийшов мішечок. Але найчастіше господині змикаються спочатку два протилежних краю, защипнувши їх за центру, а потім запечатують два бічних отвори і з'єднують отримані хвостики між собою попарно.
Готові вироби вмочаємо дном в рослинній олії і викладаємо на решітки мантышницы. Розміщуємо їх на ємність з вже киплячою водою, накриваємо кришкою і готуємо тридцять п'ять-сорок хвилин.
По готовності дуже акуратно, щоб не пошкодити тісто і не випустити сік, перекладаємо манти на блюдо і рясно поливаємо розтопленим вершковим маслом. Окремо подаємо соуси на свій смак, свіжі овочі і мариновану цибулю. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Манти - рецепт
Манти - чудове блюдо узбецької кухні, яке дуже популярно і в наших краях. І абсолютно виправдано. Неймовірно соковита і чудово ароматна начинка,
Манти з гарбузом і м'ясом
Різноманітність наповнень для узбецьких мантів - вражає. Їх роблять з різного м'яса з додаванням великої кількості овочів. Докладно розповімо тільки
Манти з гарбузом і фаршем
Різноманітність начинок для узбецьких мантів вражає уяву. Однак найбільш традиційними і впізнаваними є ті що наповнені солодкуватою гарбузом і
Як варити манти в мантоварке?
Традиційні манти прийнято готувати виключно на пару - так вони виходять значно смачніші. І звичайно для полегшення цього процесу існує спеціальне
Як приготувати манти в мультиварці?
Якщо ви любите готувати, то напевно пробували ліпити манти. Робити їх дуже просто - була б посуд для їх варіння. Якщо такої немає, то можна
Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а