Однією з традиційних начинок для мантів може стати поєднання м'яса та гарбуза, як ніколи актуальне в осінню пору. Тонка шовкова тісто в компанії з соковитою, солодкуватою начинкою, перетворюються в страва, рецепт якого ви захочете повторювати на своїй кухні з разу в раз. Про те, як приготувати манти з гарбузом і м'ясом читайте в цьому матеріалі.
Манти з гарбузом і м'ясом по-узбецьки
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 245 г; вода - 115 мл; яєчні білки - 3 шт. Для начинки:
гарбуз - 480 м; баранина - 360 г; баранячий жир - 45 г; ріпчаста цибуля - 245 г; рослинне масло - 35 мл; гострий перець - за смаком; мелений кумін - 1 ч. ложка. Приготування Першим ділом поставте запікатися гарбуз: збризніть її маслом, злегка присолите і додайте в розігрітій до 200 градусів духовій шафі приблизно на годину.
З'єднайте всі інгредієнти для тіста разом і залиште готовий ком відпочити приблизно на півгодини. Наріжте баранину і жир дрібними кубиками або пропустіть м'ясо через м'ясорубку разом з баранячим жиром. Туди ж додайте подрібнену цибулю, трохи масла, куміна і солі з перцем.
Запечену м'якоть гарбуза охолодіть і відокремте від шкірки, після чого пюрируйте її за допомогою блендера і додайте пюре до м'яса.
Розкачайте тісто і наріжте його на порції. У центр кожного окремого прямокутного пласта покладіть ложку гарбузово-м'ясної начинки і защепніть краю майбутніх мантів будь-яким зручним чином, в автентичному варіанті спершу робиться один защипи по центру, за два з боків, після чого обидва бічних шва слепляются краями по всій окружності мантів.
Манти з гарбузом і фаршем варяться на пару близько 15 хвилин.
Манти з гарбузом і фаршем – рецепт
Інгредієнти: тісто для мантів ; гарбуз - 520 г; яловичина - 440 г; жменя зелені петрушки; жменя волоських горіхів ; печериці - 270 г; часникові зубки - 3 шт. Приготування Очистіть гарбузову м'якоть, а потім запечіть її або готуйте на пару. М'які шматочки гарбуза пюрируйте і змішайте з пісним фаршем з яловичини. Дрібно нарубаєте волоські горіхи і також додайте їх в начинку. Слідом відправте жменю нарізаної кінзи або петрушки. Спасеруйте шматочки цибулі і грибів до повного випаровування вологи з останніх. В останні хвилини готування додайте на сковороду пюрированный часник. Розкачайте і наріжте тісто, після чого викладіть в центр кожного шматочка порцію гарбузово-м'ясної начинки і защепніть краю. Варіть манти на пару близько 12-15 хвилин, після чого подавайте самостійно, поливши розтопленим маслом або зі сметаною і свіжою зеленню.