Манти з гарбуза швидко і смачно - рецепти
Всі ми знаємо і любимо таке узбецька страва, як манти. Традиційно вони готуються з м'ясним фаршем, а саме бараниною і цибулею. Ми пропонуємо вам відійти від буденності і традицій, приготувавши швидко і смачно, соковиті манти з гарбуза, рецепти яких представлені далі. До того ж гарбуз дуже корисний і насичена багатьма вітамінами, які зберігає в собі навіть взимку.
Домашні манти з гарбузом
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 750 г;
вода – 250 мл;
сіль – одна щіпка.
Для начинки:
гарбуз – 450-500 г;
цибуля ріпчаста – 450 г;
жир яловичий – 120 г;
сіль – 15 ч ложки;
перець – 05 ч. ложки.
Приготування
Якщо ви не знаєте, як приготувати манти з гарбузом, не засмучуйтеся, будемо готувати разом.
В першу чергу приготуємо тісто: просіяне борошно, збираємо гіркою, зробивши в ній лунку, виливаємо туди теплу воду і додаємо сіль. Замішуємо тісто на манти з гарбузом, яке повинно вийти крутим, але м'яким і еластичним. Накривши його мокроватой серветкою, відставляємо в сторону.
Начинка з гарбуза для мантів, повинна містити багато цибулі, тоді вона буде соковитою. Цибулю, яловичий жир і гарбуз нарізаємо не дуже дрібними кубиками. Приправивши все сіллю з перцем, добре перемішуємо.
Тісто ще раз вимішуємо і розгортаємо в ковбаску, яку нарізаємо на кружечки. Розкачуємо гурток тесту так, щоб усередині тісто було товщі, а краї тонше. В середину накладаємо багато начинки і защипуємо краю у вигляді конверта, а потім з'єднуємо їх ще раз один з одним – виходить мант. Наливаємо в пароварку воду, манти викладаємо на сітку, яку змащуємо олією, щоб вони до неї не приклеювалися. Їсти цю страву потрібно гарячим, тому через 45 хвилин будьте готові до трапези.
Манти з гарбузом і фаршем
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 5 склянок;
яйце куряче - 1 штука;
вода – 15 склянки;
сіль – 2 щіпки.
Для начинки:
гарбуз – 500-550 г;
цибуля – 4-6 штук;
фарш (яловичий) – 450 г;
масло вершкове – 180 г;
сіль, перець – за смаком.
Приготування
У великій глибокій чашці збиваємо виделкою яйце з додаванням солі і висипаємо до нього просіяне борошно. Розтерши яйце в борошні, вливаємо сюди теплу воду і замішуємо для мантів тісто.
Гарбуз, вершкове масло і цибулю дрібно нарізаємо на кубики, додаємо до них фарш з яловичини і все змішуємо. Солимо, перчимо начинку за смаком і ще раз перемішуємо.
Розкачуємо дуже тонко прісне тісто і нарізаємо квадратиками, десь 9 на 9 сантиметрів. Викладаємо по центру шматочків тіста приготовану начинку і формуємо манти, зручним для вас способом.
Готуємо пароварку або мантышницу, наливши в неї воду і змастивши решітки рослинним маслом. Викладаємо манти на грати пароварки і включаємо її, виставивши час на 50 хв.
Приготовлені манти з гарбузом і фаршем, можна подати полив домашньою сметаною.
Такі ледачі манти ще носять назву – ханум.
Інгредієнти:
Для тіста:
вода – 1 склянка;
борошно – 750-800 г;
яйце – 1 штука;
сіль – 1 ч. ложка.
Для начинки:
гарбуз – 650-700 г;
цибуля – 400 г;
приправа (хмелі-сунелі) – 1 щіпка;
вершкове масло – 120 г;
сіль – за смаком.
Приготування
З просіювання борошна, займемося приготуванням тіста. Додаємо в неї збите з сіллю яйце і стакан гарячої води. Вимішуємо для мантів тісто, поки воно не буде пружним і перестане липнути.
Тепер будемо готувати начинку. Для цього дрібно нарізаємо гарбуз, вершкове масло і ріпчасту цибулю. Додаємо до них приправу (хмелі-сунелі), солимо за вашим смаком і гарненько перемішуємо, щоб все розчинилося в загальній суміші.
А тепер саме цікаве і приємне, адже вам не доведеться займатися довгої і нудної ліпленням мантів! Ми просто беремо наше тісто і рівномірно розкачуємо його в тонкий пласт.
Викладаємо на нього смачну начинку з гарбуза, рівномірно розподіливши її по всій його площі. З одного краю тесту, беремося за його краї і починаємо скручувати їх разом з начинкою, у вигляді рулету.
Грати мантышницы або пароварки поливаємо олією і викладаємо на неї півколом, великий ледачий мант з гарбузом. Налив води, включаємо пароварку, як і для звичайних мантів на 45-50 хвилин.
Нарізаємо готову страву на порційні шматки, які можна притрусити зеленню петрушки. В окремій піалі подаємо сметану.
Домашні манти з гарбузом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Якщо ви не знаєте, як приготувати манти з гарбузом, не засмучуйтеся, будемо готувати разом.
В першу чергу приготуємо тісто: просіяне борошно, збираємо гіркою, зробивши в ній лунку, виливаємо туди теплу воду і додаємо сіль. Замішуємо тісто на манти з гарбузом, яке повинно вийти крутим, але м'яким і еластичним. Накривши його мокроватой серветкою, відставляємо в сторону.
Начинка з гарбуза для мантів, повинна містити багато цибулі, тоді вона буде соковитою. Цибулю, яловичий жир і гарбуз нарізаємо не дуже дрібними кубиками. Приправивши все сіллю з перцем, добре перемішуємо.
Тісто ще раз вимішуємо і розгортаємо в ковбаску, яку нарізаємо на кружечки. Розкачуємо гурток тесту так, щоб усередині тісто було товщі, а краї тонше. В середину накладаємо багато начинки і защипуємо краю у вигляді конверта, а потім з'єднуємо їх ще раз один з одним – виходить мант. Наливаємо в пароварку воду, манти викладаємо на сітку, яку змащуємо олією, щоб вони до неї не приклеювалися. Їсти цю страву потрібно гарячим, тому через 45 хвилин будьте готові до трапези.
Манти з гарбузом і фаршем
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У великій глибокій чашці збиваємо виделкою яйце з додаванням солі і висипаємо до нього просіяне борошно. Розтерши яйце в борошні, вливаємо сюди теплу воду і замішуємо для мантів тісто.
Гарбуз, вершкове масло і цибулю дрібно нарізаємо на кубики, додаємо до них фарш з яловичини і все змішуємо. Солимо, перчимо начинку за смаком і ще раз перемішуємо.
Розкачуємо дуже тонко прісне тісто і нарізаємо квадратиками, десь 9 на 9 сантиметрів. Викладаємо по центру шматочків тіста приготовану начинку і формуємо манти, зручним для вас способом.
Готуємо пароварку або мантышницу, наливши в неї воду і змастивши решітки рослинним маслом. Викладаємо манти на грати пароварки і включаємо її, виставивши час на 50 хв.
Приготовлені манти з гарбузом і фаршем, можна подати полив домашньою сметаною.
Ледачі манти з гарбузом
Такі ледачі манти ще носять назву – ханум.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
З просіювання борошна, займемося приготуванням тіста. Додаємо в неї збите з сіллю яйце і стакан гарячої води. Вимішуємо для мантів тісто, поки воно не буде пружним і перестане липнути.
Тепер будемо готувати начинку. Для цього дрібно нарізаємо гарбуз, вершкове масло і ріпчасту цибулю. Додаємо до них приправу (хмелі-сунелі), солимо за вашим смаком і гарненько перемішуємо, щоб все розчинилося в загальній суміші.
А тепер саме цікаве і приємне, адже вам не доведеться займатися довгої і нудної ліпленням мантів! Ми просто беремо наше тісто і рівномірно розкачуємо його в тонкий пласт.
Викладаємо на нього смачну начинку з гарбуза, рівномірно розподіливши її по всій його площі. З одного краю тесту, беремося за його краї і починаємо скручувати їх разом з начинкою, у вигляді рулету.
Грати мантышницы або пароварки поливаємо олією і викладаємо на неї півколом, великий ледачий мант з гарбузом. Налив води, включаємо пароварку, як і для звичайних мантів на 45-50 хвилин.
Нарізаємо готову страву на порційні шматки, які можна притрусити зеленню петрушки. В окремій піалі подаємо сметану.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манти з гарбузом і м'ясом
Різноманітність наповнень для узбецьких мантів - вражає. Їх роблять з різного м'яса з додаванням великої кількості овочів. Докладно розповімо тільки
Манти з м'ясом рецепт
Рецептів приготування узбецьких мантів існує кілька десятків. Зазвичай вони розрізняються начинками, різноманітність яких вражає. Сьогодні пропонуємо
Манти з гарбузом і фаршем
Різноманітність начинок для узбецьких мантів вражає уяву. Однак найбільш традиційними і впізнаваними є ті що наповнені солодкуватою гарбузом і
Як варити манти в мантоварке?
Традиційні манти прийнято готувати виключно на пару - так вони виходять значно смачніші. І звичайно для полегшення цього процесу існує спеціальне
Як приготувати манти в мультиварці?
Якщо ви любите готувати, то напевно пробували ліпити манти. Робити їх дуже просто - була б посуд для їх варіння. Якщо такої немає, то можна
Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а