Манти є традиційним блюдом азіатської кухні і являють собою вироби з тіста і соковитою м'ясної начинки, приготовлені на пару.
Неймовірно смачна страва вимагає дотримання деяких особливостей при створенні начинки, а тісто можна використовувати звичайне пельменний.
В наших рецептах ми докладно розповімо, як приготувати правильні манти.
Класичні манти з м'ясом, рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 650-700 г; вода – 300 мл; яйце – 1 шт.; сіль – 10 г; Для начинки:
м'ясо (м'якоть) – 950 г; шпик або курдючний жир – 200 г; бульби картоплі – 200 г; цибуля ріпчаста – 500 г; зіра – 15 г; коріандр мелений – 15 г; чорний перець мелений – 10 г; сіль – 10 г; рослинна олія для змащування. Приготування Рецепт приготування тіста на манти досить простий. Пшеничне борошно просіваємо і визначаємо в глибоку миску, додаємо яйце і додаємо холодну воду, попередньо розчинивши ній сіль. Замішуємо досить щільне еластичне, не липнущее до рук тісто. Прикриваємо його вологим рушником або обертаємо харчовою плівкою і залишаємо для набухання клейковини мінімум на одну годину.
Тим часом приготуємо начинку. Пропускаємо через м'ясорубку з крупною решіткою або дрібненько нарізаємо м'ясо і шпик або курдючний жир. Очищаємо і дуже дрібно рубаємо цибулю, бульби картоплі позбавляємо від шкурок і шаткуємо як можна дрібніше. Можна, звичайно, овочі пропустити через тертку, але смак готової страви від цього трохи програє. Приправляємо фарш сіллю, меленим перцем, коріандром, зірою і гарненько перемішуємо.
Тісто розділяємо на кілька частин, скачуємо з них подобу ковбаски і розрізаємо на невеликі фрагменти. Розкачуємо їх до товщини від одного до двох міліметрів, по центру розміщуємо начинку і защипуємо краю. Спочатку стуляємо протилежні краю по центру, а потім стуляємо утворилися хвостики. Можна просто підвернути краю до верху і притиснути у вигляді мішечка.
Вмочуємо дно кожного виробу в рослинному маслі і розміщуємо на решітці мантышницы або пароварки. Готуємо манти в залежності від розміру від сорока п'яти до п'ятдесяти п'яти хвилин.
Манти з м'ясом і гарбузом - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 650-700 г; вода – 325 мл; вершкове масло – 95 г; сіль – 10 г; Для начинки:
м'ясо (м'якоть) – 950 г; сало – 100 г; гарбуз – 200 г; цибуля ріпчаста – 750 г; зіра – 15 г; мелений червоний перець (за бажанням) – за смаком; чорний перець мелений – 10 г; сіль – 15-20 г або по смаку; рослинна олія для змащування. Приготування Підігріваємо воду до температури приблизно шістдесят-сімдесят градусів, кидаємо сіль, вершкове масло і перемішуємо до повного розчинення. Потім невеликими порціями підсипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо щільне і пружне тісто, абсолютно не липнущее до рук і не пливе. Обертаємо його харчовою плівкою і залишаємо в теплі на сорок-п'ятдесят хвилин.
Для начинки попередньо вимите і обсушенное м'ясо, сало, очищений ріпчасту цибулю і гарбуз нарізаємо дуже дрібненькими кубиками. Для того щоб з м'ясом при нарізці легше було впоратися, можна його небагато заморозити. Змішуємо всі подрібнені компоненти, додаємо сіль, мелений чорний і за бажанням червоний перець, зіру і гарненько перемішуємо.
З тіста формуємо ковбаски, розрізаємо їх на рівні брусочки і розгортаємо їх до отримання тонкої коржі. Накладаємо на неї по центру начинку, защипуємо спочатку протилежні краї, потім притискуємо
залишилися зазори і стуляємо попарно залишилися протилежні кінці вироби. Можна просто сформувати мішечки, підвернувши догори і зімкнувши разом краю коржі.
Мочаємо низ мантів в рослинне масло і розміщуємо на решітці пристосування для приготування на пару. У ємність мультиварки наливаємо воду, встановлюємо підставку, закриваємо пристрій і готуємо приблизно п'ятдесят хвилин, вибравши на дисплеї приладу режим «Пар» для м'яса.
По готовності виймаємо манти на блюдо і подаємо з коханим гострим соусом і свіжою зеленню.