Лагман по-домашньому
Внести різноманітність в повсякденне меню нескладно, достатньо придивитися до національних кухонь різних народів. Пропонуємо відмінний варіант – ситне, смачне блюдо, яке поєднує м'ясо, макаронні вироби, овочі - лагман. Готування лагмана в домашніх умовах подужає навіть початківець кулінар, ніяких особливих навичок не потрібно.
Простий рецепт
Щоб приготувати лагман по-домашньому, знадобиться правильна локшина. Звичайно, в ідеалі, локшину треба приготувати самостійно, проте іноді на це немає ні сил, ні часу. Йдемо в найближчий великий магазин і вибираємо готову локшину. Обов'язково дивимося, щоб на упаковці було написано «група А» і «виготовлене з твердих сортів пшениці». Якщо локшина є, залишається зовсім небагато. Пробуємо рецепт лагмана в домашніх умовах з курки.
Інгредієнти:
локшина яєчна – по 150 г на порцію;
філе (грудка) куряча – 06 кг;
цибулю білий салатний середнього розміру – 3 шт.;
бульйон з курки – 2 л;
перець солодкий або гогошари – 04 кг;
олія рафінована – 3 ст. ложки;
морква велика – 2 шт.;
щільні помідори рожеві – 03-04 кг;
петрушка, базилік, кріп, кінза – 1 маленький пучок;
сіль йодована – 1 ч. ложка;
перець свіжозмелену – за смаком;
часник – 2 зубчики (за бажанням).
Приготування
Курку моєму, серветками обсушуємо і нарізаємо невеликими довгими смужками упоперек волокон. Дуже швидко обсмажуємо м'ясо в гарячому маслі до тих пір, доки воно не побіліє з усіх боків. Після цього додаємо нарізану тонкими смужками цибуля ріжемо уздовж цибулин) і моркву. Її або тремо на крупній тертці, або шаткуємо тонкої короткої соломкою. Вливаємо 3-4 ст. ложки бульйону і тушкуємо під кришкою на мінімальному вогні хвилин 20. Після цього закидаємо туди ж подрібнені кубиками помідори і так само шінкованной перець, попередньо звільнений від насіння і перегородок. Помішуємо іноді і чекаємо ще 10 хвилин. Додаємо пропущений через прес часник, сіль, перець за смаком і кладемо зелень. Через 2 хвилини вимикаємо. Бульйон, що залишився треба закип'ятити і відварити в ньому локшину відповідно до інструкції на пачці. Зазвичай це 7 хвилин. Якщо локшини багато, бульйону беріть більше.
Далі подаємо лагман по-домашньому: в глибокі тарілки або супові чашки кладемо локшину, м'ясо з овочами і заливаємо бульйоном. В залежності від кількості бульйону можна подати лагман і як варіант супу з локшиною, і як друге блюдо.
Трохи інакше
Найпопулярніше м'ясо останнім часом – все ж свинина. Звичайно, оригінальне блюдо з цим сортом м'яса не готують, але можна поекспериментувати і придумати рецепт лагмана з свинини в домашніх умовах.
Інгредієнти:
цукіні – 1 шт.;
білий салатний цибуля – 3 шт.;
м'якоть свинини (вирізка) – 07-08 кг;
морква середнього розміру – 2 шт.;
олія рафінована соняшникова – 4 ст. ложки;
локшина – 03 кг;
картопля – 4 шт.;
перець болгарський – 2 шт.;
сіль морська дрібна – 1 ч. ложка;
бульйон м'ясний – 25 л;
петрушка – 1 маленький пучок;
перець чорний свіжозмелену – на кінчику ложки.
Приготування
Прогріваємо масло і дуже швидко підсмажуємо свинину, нарізану шматочками «на один укус». Вони повинні трохи підрум'янитися, а не засмажитися і не пропаритися, так що вогонь ставимо на максимум і швидко перемішуємо. Як тільки м'ясо дійшло до потрібного нам стану, кладемо дрібно нарізаний лук і залишаємо ненадовго (хвилин на 5 приблизно) на невеликому вогні. Помішуємо час від часу. Тим часом ріжемо моркву і цукіні невеликими кубиками і додаємо до м'яса. Тужить наша суміш м'яса і овочів не менше півгодини на мінімальному вогні. Після цього додаємо картоплю, нашатковану тонко болгарський перець, солимо і перчимо. У каструлі ставимо грітися бульйон. Як тільки бульйон закипить, перекладаємо в нього овочі з м'ясом і варимо 5 хвилин. Закладаємо локшину і через 7 хвилин вимикаємо вогонь. Наполягаємо лагман недовго, подаємо із зеленню.
Такий же рецепт використовуємо для готування лагмана в домашніх умовах з яловичини, тільки готуємо м'ясо довше – не менше 40 хвилин.
Простий рецепт
Щоб приготувати лагман по-домашньому, знадобиться правильна локшина. Звичайно, в ідеалі, локшину треба приготувати самостійно, проте іноді на це немає ні сил, ні часу. Йдемо в найближчий великий магазин і вибираємо готову локшину. Обов'язково дивимося, щоб на упаковці було написано «група А» і «виготовлене з твердих сортів пшениці». Якщо локшина є, залишається зовсім небагато. Пробуємо рецепт лагмана в домашніх умовах з курки.
Інгредієнти:
Приготування
Курку моєму, серветками обсушуємо і нарізаємо невеликими довгими смужками упоперек волокон. Дуже швидко обсмажуємо м'ясо в гарячому маслі до тих пір, доки воно не побіліє з усіх боків. Після цього додаємо нарізану тонкими смужками цибуля ріжемо уздовж цибулин) і моркву. Її або тремо на крупній тертці, або шаткуємо тонкої короткої соломкою. Вливаємо 3-4 ст. ложки бульйону і тушкуємо під кришкою на мінімальному вогні хвилин 20. Після цього закидаємо туди ж подрібнені кубиками помідори і так само шінкованной перець, попередньо звільнений від насіння і перегородок. Помішуємо іноді і чекаємо ще 10 хвилин. Додаємо пропущений через прес часник, сіль, перець за смаком і кладемо зелень. Через 2 хвилини вимикаємо. Бульйон, що залишився треба закип'ятити і відварити в ньому локшину відповідно до інструкції на пачці. Зазвичай це 7 хвилин. Якщо локшини багато, бульйону беріть більше.
Далі подаємо лагман по-домашньому: в глибокі тарілки або супові чашки кладемо локшину, м'ясо з овочами і заливаємо бульйоном. В залежності від кількості бульйону можна подати лагман і як варіант супу з локшиною, і як друге блюдо.
Трохи інакше
Найпопулярніше м'ясо останнім часом – все ж свинина. Звичайно, оригінальне блюдо з цим сортом м'яса не готують, але можна поекспериментувати і придумати рецепт лагмана з свинини в домашніх умовах.
Інгредієнти:
Приготування
Прогріваємо масло і дуже швидко підсмажуємо свинину, нарізану шматочками «на один укус». Вони повинні трохи підрум'янитися, а не засмажитися і не пропаритися, так що вогонь ставимо на максимум і швидко перемішуємо. Як тільки м'ясо дійшло до потрібного нам стану, кладемо дрібно нарізаний лук і залишаємо ненадовго (хвилин на 5 приблизно) на невеликому вогні. Помішуємо час від часу. Тим часом ріжемо моркву і цукіні невеликими кубиками і додаємо до м'яса. Тужить наша суміш м'яса і овочів не менше півгодини на мінімальному вогні. Після цього додаємо картоплю, нашатковану тонко болгарський перець, солимо і перчимо. У каструлі ставимо грітися бульйон. Як тільки бульйон закипить, перекладаємо в нього овочі з м'ясом і варимо 5 хвилин. Закладаємо локшину і через 7 хвилин вимикаємо вогонь. Наполягаємо лагман недовго, подаємо із зеленню.
Такий же рецепт використовуємо для готування лагмана в домашніх умовах з яловичини, тільки готуємо м'ясо довше – не менше 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лагман – рецепт
Щоб лагман вийшов смачним, наваристим, одним словом - правильним, потрібно витримати кілька основних правил. У цій статті розкриємо декілька секретів
Суп-лагман
Лагман - чудове ситна страва, яку подають в якості першої страви. Далі докладно опишемо, як приготувати неповторний узбецький суп-лагман двома
Лагман по-узбецьки
Лагман - відоме і популярне блюдо узбецької кухні, яке досить часто з'являється на нашому столі. Його готують переважно з баранини, різних овочів і
Як приготувати лагман з яловичини?
Лагман з яловичини - це популярне блюдо узбецької кухні, запозичене у китайців. Основним інгредієнтом такої страви є домашня локшина. Подається
Лагман з курки
Лагман - національне блюдо країн Середньої Азії: Узбекистану, Казахстану, Киргизії. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення
Лагман з баранини
Лагман - страва, популярне в країнах Середньої Азії: Узбекистані, Казахстані, Киргизії. Його головними інгредієнтами є м'ясо і локшина. І зараз ми