Лагман – рецепт
У негоду і холоду хочеться, щоб їжа була ситна і смачна. Звичайно, при цьому бажано харчуватися правильно, забезпечуючи організм всіма необхідними речовинами. Джерело білка (м'ясо), жирів (масло, м'ясо), вуглеводів і клітковини (овочі і локшина), а також великої кількості мікроелементів і вітамінів – м'ясні супи . Таких страв в арсеналі кожної господині знайдеться більше десятка, однак все поступово набридає і хочеться чогось нового, незвичайного, але все ж смачного. Приготуйте суп-лагман, рецепт цього чудового насиченого першого страви з кухні Узбекистану обов'язково сподобається домочадцям.
Правильна локшина
Цей суп готується з локшиною, однак просто закинути в каструлю куплені в магазині макаронні вироби буде неправильним ходом – так лагман не вийде. Саме тому важливо або придбати спеціальну лагманную локшину (в крамницях, де торгують інгредієнтами для приготування страв азіатської кухні), або приготувати її самостійно. Тільки так ви отримаєте правильний ароматний, наваристий, смачний лагман, а рецепт локшини в принципі нескладний.
Інгредієнти:
вода очищена або кип'ячена – 230 мл;
сіль – 2 невеликих щіпки;
яйце – 2 шт.;
борошно просеянная біла вищого сорту– 2-25 склянки.
Приготування
Воду злегка підігріваємо – градусів до 40 не більше, інакше згорнеться яєчний білок і локшина не вийде. Борошно просіваємо в миску гіркою, щоб було зручніше замішувати тісто. Яйця збиваємо з сіллю до зміни кольору на трохи більш темний. Вливаємо яйця і воду в борошно і замішуємо тісто. Воно повинно бути досить крутим, щоб локшина в процесі варіння не розлізлася. Коли тісто трохи відпочине після замішування, можна різати локшину: розкачуємо дуже тонкі пласти, припыливая їх борошном, згортаємо і нарізаємо. Різати можна звичним для нас образом – тонкими довгими смужками, а можна як в Азії – ромбиками або квадратиками. Якщо лагман вам подобається, можна накатати локшини запас – нарізану локшину просушуємо на аркушах паперу або розстелених скатертинах і зсипаємо в пакети.
Варимо лагман
Пропонуємо рецепт лагмана, в домашніх умовах його простіше готувати з яловичини, а не з традиційної баранини. Звичайно, вибираємо якісну яловичину або телятину – не старе м'ясо, свіже і не заветренное.
Інгредієнти:
локшина висушена для лагмана – по 50 г на порцію;
ріпчаста цибуля – 2-3 шт.;
м'якоть яловичини – 07 кг;
морква – 2 шт.;
соняшникова без запаху масло, бажано, рафінована – 50 мл;
свіжозмелену чорний перець – 5-6 горошин;
картопля не разваристый білий – 5-6 шт.;
солодкий перець будь-якого сорту – 2 шт.;
паста томатна вітчизняна – 2 ст. ложки;
щільні помідори червоні дрібні – 4 шт.;
сіль йодована – 1 ст. ложка;
лавровий лист – 2 шт.;
часник – 5-6 зубчиків (невелика головка);
зелень (петрушка, кінза) – 1 маленький пучок.
Приготування
Готуємо все інгредієнти: чистимо овочі і подрібнюємо. Цибулю шаткуємо пір'ям, моркву – тонкою соломкою, картоплю ріжемо кубиками або скибочками, як більше подобається, а перець – короткими товстими смужками. Помідори ошпарюємо окропом і знімаємо шкірочку, а далі нарізаємо довільно, часник пропустіть через прес. М'ясо миємо, обсушуємо рушником і ріжемо тонкою соломкою. В дуже гаряче масло опускаємо м'ясо на сильному вогні тримаємо його, енергійно перемішуючи, до тих пір, поки воно не посвітлішає. Кладемо цибулю і моркву і зменшуємо вогонь. М'ясо готується з овочами під кришкою в овочевому і власному соку, але його може не вистачити – доливаємо трохи води. Через 25-30 хвилин закладаємо картоплю, після цього чекаємо 7 хвилин додаємо лавровий лист, перець, томатну пасту і помідори. Тушкуємо приблизно стільки ж і приправляємо часником, меленим перцем і сіллю. Виходить дуже смачний смажений лагман, але рецепт можна злегка змінити і перед закладанням картоплі влити гарячу кип'ячену воду. Вийде смачний суп. Залишається тільки відварити локшину в підсоленій воді, розкласти її в супові миски і залити лагманом. При сервіровці обов'язково додаємо багато нашаткованої зелені – це дуже смачно.
Думаємо, вам сподобається це чудове узбецька страва – корисний і наваристий лагман, проте пам'ятайте, що класичний рецепт все ж готується з бараниною, а це м'ясо нудиться довше – не менше 40 хвилин.
Правильна локшина
Цей суп готується з локшиною, однак просто закинути в каструлю куплені в магазині макаронні вироби буде неправильним ходом – так лагман не вийде. Саме тому важливо або придбати спеціальну лагманную локшину (в крамницях, де торгують інгредієнтами для приготування страв азіатської кухні), або приготувати її самостійно. Тільки так ви отримаєте правильний ароматний, наваристий, смачний лагман, а рецепт локшини в принципі нескладний.
Інгредієнти:
Приготування
Воду злегка підігріваємо – градусів до 40 не більше, інакше згорнеться яєчний білок і локшина не вийде. Борошно просіваємо в миску гіркою, щоб було зручніше замішувати тісто. Яйця збиваємо з сіллю до зміни кольору на трохи більш темний. Вливаємо яйця і воду в борошно і замішуємо тісто. Воно повинно бути досить крутим, щоб локшина в процесі варіння не розлізлася. Коли тісто трохи відпочине після замішування, можна різати локшину: розкачуємо дуже тонкі пласти, припыливая їх борошном, згортаємо і нарізаємо. Різати можна звичним для нас образом – тонкими довгими смужками, а можна як в Азії – ромбиками або квадратиками. Якщо лагман вам подобається, можна накатати локшини запас – нарізану локшину просушуємо на аркушах паперу або розстелених скатертинах і зсипаємо в пакети.
Варимо лагман
Пропонуємо рецепт лагмана, в домашніх умовах його простіше готувати з яловичини, а не з традиційної баранини. Звичайно, вибираємо якісну яловичину або телятину – не старе м'ясо, свіже і не заветренное.
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо все інгредієнти: чистимо овочі і подрібнюємо. Цибулю шаткуємо пір'ям, моркву – тонкою соломкою, картоплю ріжемо кубиками або скибочками, як більше подобається, а перець – короткими товстими смужками. Помідори ошпарюємо окропом і знімаємо шкірочку, а далі нарізаємо довільно, часник пропустіть через прес. М'ясо миємо, обсушуємо рушником і ріжемо тонкою соломкою. В дуже гаряче масло опускаємо м'ясо на сильному вогні тримаємо його, енергійно перемішуючи, до тих пір, поки воно не посвітлішає. Кладемо цибулю і моркву і зменшуємо вогонь. М'ясо готується з овочами під кришкою в овочевому і власному соку, але його може не вистачити – доливаємо трохи води. Через 25-30 хвилин закладаємо картоплю, після цього чекаємо 7 хвилин додаємо лавровий лист, перець, томатну пасту і помідори. Тушкуємо приблизно стільки ж і приправляємо часником, меленим перцем і сіллю. Виходить дуже смачний смажений лагман, але рецепт можна злегка змінити і перед закладанням картоплі влити гарячу кип'ячену воду. Вийде смачний суп. Залишається тільки відварити локшину в підсоленій воді, розкласти її в супові миски і залити лагманом. При сервіровці обов'язково додаємо багато нашаткованої зелені – це дуже смачно.
Думаємо, вам сподобається це чудове узбецька страва – корисний і наваристий лагман, проте пам'ятайте, що класичний рецепт все ж готується з бараниною, а це м'ясо нудиться довше – не менше 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп-лагман
Лагман - чудове ситна страва, яку подають в якості першої страви. Далі докладно опишемо, як приготувати неповторний узбецький суп-лагман двома
Лагман по-домашньому
Лагман - блюдо, яке можна подати як самостійне гаряче або в якості ситного і наваристого супу. Далі розповімо, як урізноманітнити повсякденне меню
Лагман по-узбецьки
Лагман - відоме і популярне блюдо узбецької кухні, яке досить часто з'являється на нашому столі. Його готують переважно з баранини, різних овочів і
Як приготувати лагман з яловичини?
Лагман з яловичини - це популярне блюдо узбецької кухні, запозичене у китайців. Основним інгредієнтом такої страви є домашня локшина. Подається
Лагман з курки
Лагман - національне блюдо країн Середньої Азії: Узбекистану, Казахстану, Киргизії. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення
Лагман з баранини
Лагман - страва, популярне в країнах Середньої Азії: Узбекистані, Казахстані, Киргизії. Його головними інгредієнтами є м'ясо і локшина. І зараз ми