Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Суп-лагман

31-01-2016, 17:04
708
Суп-лагман
Лагман – азіатське блюдо, яке представляє собою суп, до складу якого входить домашня локшина, м'ясо, овочі і спеції. Така страва неодмінно всім сподобається вашим близьким і стане коронним на вашому столі. Давайте розглянемо кілька рецептів приготування супу-лагмана в домашніх умовах.

Рецепт супу-лагмана


Інгредієнти:

  • вирізка яловича – 1 кг;

  • часник – 3 зубчики;

  • морква – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • перець червоний болгарський – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • помідор – 1 шт.;

  • паста томатна – 1 ч. ложка;

  • спеції;

  • вода – 8 ст.


  • Для локшини:

  • вода – 8 ст.;

  • яйце – 2 шт.;

  • борошно – 3 ст.;

  • сіль дрібна – щіпка;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Для початку давайте приготуємо самостійно локшину: в невелику миску наливаємо трохи теплої фільтрованої води, масла, додаємо свіжі яйця і кидаємо дрібну сіль. Все добре збиваємо вінчиком і поступово всипаємо борошно пшеничне. Замішуємо руками щільне тісто і формуємо з нього рівну ковбаску. Загортаємо в харчову плівку, накриваємо кухонним рушником і залишаємо на 20 хвилин.
    Тим часом обробляємо всі овочі і нарізаємо їх: цибулю шаткуємо півкільцями, болгарський перець – смужками, а морква шаткуємо на тертці. Картопля рубаємо кубиками, а часник подрібнюємо. Помідори опускаємо в окріп, виймаємо, знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть пластинами. М'ясо обробляємо, рубаємо шматочками і обсмажуємо на добре розігрітому масло в глибокій сковороді. Потім додаємо до яловичині цибулька і спеції за смаком. Підрум'янюємо всі 5 хвилин, помішуючи. Після цього викладаємо помідори, томатну пасту і подрібнений часник. Тушкуємо все хвилин 10 а потім додаємо картоплю, моркву і перець. Обсмажуємо все разом до м'якості і вливаємо гарячу кип'ячену воду. Доводимо до закипання, зменшуємо вогонь і варимо суп 40 хвилин, накривши кришкою.
    Робочий стіл присипаємо борошном, тісто ділимо на 2 частини, скачуємо в кульки і розкачуємо кожен в тонкий пласт. Накручуємо його на качалку, акуратно знімаємо і приплющиваем ретельно рукою. Далі нарізаємо тонкими смужками, відварюємо локшину в підсоленій киплячій воді 10 хвилин, і відкидаємо на друшляк. Після цього промиваємо її в крижаній воді. Тепер розкладаємо домашню локшину по тарілках, додаємо в кожну овочі з м'ясом і заливаємо бульйоном. Прикрашаємо блюдо рубаною зеленню і кличемо всіх обідати!

    Суп-лагман з баранини


    Інгредієнти:

  • баранина – 400 г;

  • тонка домашня локшина – 500 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • картопля – 2 шт.;

  • болгарський жовтий перець – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Тонку домашню локшину відварюємо в каструлі, наповненої підсоленій гарячою водою, до готовності. Після цього відкидаємо на друшляк і ретельно промиваємо холодною водою. М'ясо обполіскуємо, обсушуємо, обробляємо і подрібнюємо маленькими скибочками. Чистимо цибулину і шаткуємо кубиками. Моркву і картоплю очищаємо і дрібно рубаємо, а часник видавлюємо через прес. Болгарський перець розрізаємо навпіл, виймаємо всі
    Суп-лагман
    насіння і кришимо кубиками. У казан наливають трохи рослинного масла, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його до готовності. Потім додаємо цибулька, перемішуємо і злегка підрум'янюємо. Після цього додаємо картоплю, моркву, перець і часник. Обсмажуємо до золотистого кольору, постійно помішуючи. Тепер вливаємо воду, підсолюємо, перчимо за смаком і варимо на самому повільному вогні до повної готовності. У невеликі глибокі тарілки накладаємо спочатку домашню локшину і заливаємо готової підливою з бульйоном. Зверху готову страву посипаємо подрібненою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лагман з яловичини
    Лагман з яловичини
    Лагман - це неймовірно смачне поєднання локшини і соусу з м'яса і овочів. Традиційно його готують з баранини, але ми пропонуємо трохи видозмінити
    Елеш
    Елеш
    Елеш - традиційне блюдо в татарської кухні, яке готується з м'яса. Зазвичай елеш представляє з себе соковитий пиріг з начинкою з курки з картоплею,
    Як приготувати лагман з яловичини?
    Як приготувати лагман з яловичини?
    Лагман з яловичини - це популярне блюдо узбецької кухні, запозичене у китайців. Основним інгредієнтом такої страви є домашня локшина. Подається
    Лагман з курки
    Лагман з курки
    Лагман - національне блюдо країн Середньої Азії: Узбекистану, Казахстану, Киргизії. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення
    Лагман з баранини
    Лагман з баранини
    Лагман - страва, популярне в країнах Середньої Азії: Узбекистані, Казахстані, Киргизії. Його головними інгредієнтами є м'ясо і локшина. І зараз ми
    Смажений лагман
    Смажений лагман
    Лагман - популярне блюдо в країнах Середньої Азії. Готується воно з локшини і м'яса, а інші інгредієнти залежать від рецепту. Ця страва може бути як