Суп-лагман
Лагман – азіатське блюдо, яке представляє собою суп, до складу якого входить домашня локшина, м'ясо, овочі і спеції. Така страва неодмінно всім сподобається вашим близьким і стане коронним на вашому столі. Давайте розглянемо кілька рецептів приготування супу-лагмана в домашніх умовах.
Інгредієнти:
вирізка яловича – 1 кг;
часник – 3 зубчики;
морква – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
перець червоний болгарський – 1 шт.;
картопля – 3 шт.;
помідор – 1 шт.;
паста томатна – 1 ч. ложка;
спеції;
вода – 8 ст.
Для локшини:
вода – 8 ст.;
яйце – 2 шт.;
борошно – 3 ст.;
сіль дрібна – щіпка;
масло рослинне – 3 ст. ложки.
Приготування
Для початку давайте приготуємо самостійно локшину: в невелику миску наливаємо трохи теплої фільтрованої води, масла, додаємо свіжі яйця і кидаємо дрібну сіль. Все добре збиваємо вінчиком і поступово всипаємо борошно пшеничне. Замішуємо руками щільне тісто і формуємо з нього рівну ковбаску. Загортаємо в харчову плівку, накриваємо кухонним рушником і залишаємо на 20 хвилин.
Тим часом обробляємо всі овочі і нарізаємо їх: цибулю шаткуємо півкільцями, болгарський перець – смужками, а морква шаткуємо на тертці. Картопля рубаємо кубиками, а часник подрібнюємо. Помідори опускаємо в окріп, виймаємо, знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть пластинами. М'ясо обробляємо, рубаємо шматочками і обсмажуємо на добре розігрітому масло в глибокій сковороді. Потім додаємо до яловичині цибулька і спеції за смаком. Підрум'янюємо всі 5 хвилин, помішуючи. Після цього викладаємо помідори, томатну пасту і подрібнений часник. Тушкуємо все хвилин 10 а потім додаємо картоплю, моркву і перець. Обсмажуємо все разом до м'якості і вливаємо гарячу кип'ячену воду. Доводимо до закипання, зменшуємо вогонь і варимо суп 40 хвилин, накривши кришкою.
Робочий стіл присипаємо борошном, тісто ділимо на 2 частини, скачуємо в кульки і розкачуємо кожен в тонкий пласт. Накручуємо його на качалку, акуратно знімаємо і приплющиваем ретельно рукою. Далі нарізаємо тонкими смужками, відварюємо локшину в підсоленій киплячій воді 10 хвилин, і відкидаємо на друшляк. Після цього промиваємо її в крижаній воді. Тепер розкладаємо домашню локшину по тарілках, додаємо в кожну овочі з м'ясом і заливаємо бульйоном. Прикрашаємо блюдо рубаною зеленню і кличемо всіх обідати!
Інгредієнти:
баранина – 400 г;
тонка домашня локшина – 500 г;
цибулина – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
картопля – 2 шт.;
болгарський жовтий перець – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Тонку домашню локшину відварюємо в каструлі, наповненої підсоленій гарячою водою, до готовності. Після цього відкидаємо на друшляк і ретельно промиваємо холодною водою. М'ясо обполіскуємо, обсушуємо, обробляємо і подрібнюємо маленькими скибочками. Чистимо цибулину і шаткуємо кубиками. Моркву і картоплю очищаємо і дрібно рубаємо, а часник видавлюємо через прес. Болгарський перець розрізаємо навпіл, виймаємо всі насіння і кришимо кубиками. У казан наливають трохи рослинного масла, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його до готовності. Потім додаємо цибулька, перемішуємо і злегка підрум'янюємо. Після цього додаємо картоплю, моркву, перець і часник. Обсмажуємо до золотистого кольору, постійно помішуючи. Тепер вливаємо воду, підсолюємо, перчимо за смаком і варимо на самому повільному вогні до повної готовності. У невеликі глибокі тарілки накладаємо спочатку домашню локшину і заливаємо готової підливою з бульйоном. Зверху готову страву посипаємо подрібненою зеленню.
Рецепт супу-лагмана
Інгредієнти:
Для локшини:
Приготування
Для початку давайте приготуємо самостійно локшину: в невелику миску наливаємо трохи теплої фільтрованої води, масла, додаємо свіжі яйця і кидаємо дрібну сіль. Все добре збиваємо вінчиком і поступово всипаємо борошно пшеничне. Замішуємо руками щільне тісто і формуємо з нього рівну ковбаску. Загортаємо в харчову плівку, накриваємо кухонним рушником і залишаємо на 20 хвилин.
Тим часом обробляємо всі овочі і нарізаємо їх: цибулю шаткуємо півкільцями, болгарський перець – смужками, а морква шаткуємо на тертці. Картопля рубаємо кубиками, а часник подрібнюємо. Помідори опускаємо в окріп, виймаємо, знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть пластинами. М'ясо обробляємо, рубаємо шматочками і обсмажуємо на добре розігрітому масло в глибокій сковороді. Потім додаємо до яловичині цибулька і спеції за смаком. Підрум'янюємо всі 5 хвилин, помішуючи. Після цього викладаємо помідори, томатну пасту і подрібнений часник. Тушкуємо все хвилин 10 а потім додаємо картоплю, моркву і перець. Обсмажуємо все разом до м'якості і вливаємо гарячу кип'ячену воду. Доводимо до закипання, зменшуємо вогонь і варимо суп 40 хвилин, накривши кришкою.
Робочий стіл присипаємо борошном, тісто ділимо на 2 частини, скачуємо в кульки і розкачуємо кожен в тонкий пласт. Накручуємо його на качалку, акуратно знімаємо і приплющиваем ретельно рукою. Далі нарізаємо тонкими смужками, відварюємо локшину в підсоленій киплячій воді 10 хвилин, і відкидаємо на друшляк. Після цього промиваємо її в крижаній воді. Тепер розкладаємо домашню локшину по тарілках, додаємо в кожну овочі з м'ясом і заливаємо бульйоном. Прикрашаємо блюдо рубаною зеленню і кличемо всіх обідати!
Суп-лагман з баранини
Інгредієнти:
Приготування
Тонку домашню локшину відварюємо в каструлі, наповненої підсоленій гарячою водою, до готовності. Після цього відкидаємо на друшляк і ретельно промиваємо холодною водою. М'ясо обполіскуємо, обсушуємо, обробляємо і подрібнюємо маленькими скибочками. Чистимо цибулину і шаткуємо кубиками. Моркву і картоплю очищаємо і дрібно рубаємо, а часник видавлюємо через прес. Болгарський перець розрізаємо навпіл, виймаємо всі насіння і кришимо кубиками. У казан наливають трохи рослинного масла, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його до готовності. Потім додаємо цибулька, перемішуємо і злегка підрум'янюємо. Після цього додаємо картоплю, моркву, перець і часник. Обсмажуємо до золотистого кольору, постійно помішуючи. Тепер вливаємо воду, підсолюємо, перчимо за смаком і варимо на самому повільному вогні до повної готовності. У невеликі глибокі тарілки накладаємо спочатку домашню локшину і заливаємо готової підливою з бульйоном. Зверху готову страву посипаємо подрібненою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лагман з яловичини
Лагман - це неймовірно смачне поєднання локшини і соусу з м'яса і овочів. Традиційно його готують з баранини, але ми пропонуємо трохи видозмінити
Елеш
Елеш - традиційне блюдо в татарської кухні, яке готується з м'яса. Зазвичай елеш представляє з себе соковитий пиріг з начинкою з курки з картоплею,
Як приготувати лагман з яловичини?
Лагман з яловичини - це популярне блюдо узбецької кухні, запозичене у китайців. Основним інгредієнтом такої страви є домашня локшина. Подається
Лагман з курки
Лагман - національне блюдо країн Середньої Азії: Узбекистану, Казахстану, Киргизії. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення
Лагман з баранини
Лагман - страва, популярне в країнах Середньої Азії: Узбекистані, Казахстані, Киргизії. Його головними інгредієнтами є м'ясо і локшина. І зараз ми
Смажений лагман
Лагман - популярне блюдо в країнах Середньої Азії. Готується воно з локшини і м'яса, а інші інгредієнти залежать від рецепту. Ця страва може бути як