Лагман – азіатське блюдо, яке представляє собою суп, до складу якого входить домашня локшина, м'ясо, овочі і спеції. Така страва неодмінно всім сподобається вашим близьким і стане коронним на вашому столі. Давайте розглянемо кілька рецептів приготування супу-лагмана в домашніх умовах.
Рецепт супу-лагмана
Інгредієнти: вирізка яловича – 1 кг; часник – 3 зубчики; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; перець червоний болгарський – 1 шт.; картопля – 3 шт.; помідор – 1 шт.; паста томатна – 1 ч. ложка; спеції; вода – 8 ст. Для локшини: вода – 8 ст.; яйце – 2 шт.; борошно – 3 ст.; сіль дрібна – щіпка; масло рослинне – 3 ст. ложки. Приготування Для початку давайте приготуємо самостійно локшину: в невелику миску наливаємо трохи теплої фільтрованої води, масла, додаємо свіжі яйця і кидаємо дрібну сіль. Все добре збиваємо вінчиком і поступово всипаємо борошно пшеничне. Замішуємо руками щільне тісто і формуємо з нього рівну ковбаску. Загортаємо в харчову плівку, накриваємо кухонним рушником і залишаємо на 20 хвилин.
Тим часом обробляємо всі овочі і нарізаємо їх: цибулю шаткуємо півкільцями, болгарський перець – смужками, а морква шаткуємо на тертці. Картопля рубаємо кубиками, а часник подрібнюємо. Помідори опускаємо в окріп, виймаємо, знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть пластинами. М'ясо обробляємо, рубаємо шматочками і обсмажуємо на добре розігрітому масло в глибокій сковороді. Потім додаємо до яловичині цибулька і спеції за смаком. Підрум'янюємо всі 5 хвилин, помішуючи. Після цього викладаємо помідори, томатну пасту і подрібнений часник. Тушкуємо все хвилин 10 а потім додаємо картоплю, моркву і перець. Обсмажуємо все разом до м'якості і вливаємо гарячу кип'ячену воду. Доводимо до закипання, зменшуємо вогонь і варимо суп 40 хвилин, накривши кришкою.
Робочий стіл присипаємо борошном, тісто ділимо на 2 частини, скачуємо в кульки і розкачуємо кожен в тонкий пласт. Накручуємо його на качалку, акуратно знімаємо і приплющиваем ретельно рукою. Далі нарізаємо тонкими смужками, відварюємо локшину в підсоленій киплячій воді 10 хвилин, і відкидаємо на друшляк. Після цього промиваємо її в крижаній воді. Тепер розкладаємо домашню локшину по тарілках, додаємо в кожну овочі з м'ясом і заливаємо бульйоном. Прикрашаємо блюдо рубаною зеленню і кличемо всіх обідати!
Суп-лагман з баранини
Інгредієнти: баранина – 400 г; тонка домашня локшина – 500 г; цибулина – 2 шт.; морква – 2 шт.; картопля – 2 шт.; болгарський жовтий перець – 1 шт.; часник – 2 зубчики; спеції; олія рослинна. Приготування
Тонку домашню локшину відварюємо в каструлі, наповненої підсоленій гарячою водою, до готовності. Після цього відкидаємо на друшляк і ретельно промиваємо холодною водою. М'ясо обполіскуємо, обсушуємо, обробляємо і подрібнюємо маленькими скибочками. Чистимо цибулину і шаткуємо кубиками. Моркву і картоплю очищаємо і дрібно рубаємо, а часник видавлюємо через прес. Болгарський перець розрізаємо навпіл, виймаємо всі
насіння і кришимо кубиками. У казан наливають трохи рослинного масла, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його до готовності. Потім додаємо цибулька, перемішуємо і злегка підрум'янюємо. Після цього додаємо картоплю, моркву, перець і часник. Обсмажуємо до золотистого кольору, постійно помішуючи. Тепер вливаємо воду, підсолюємо, перчимо за смаком і варимо на самому повільному вогні до повної готовності. У невеликі глибокі тарілки накладаємо спочатку домашню локшину і заливаємо готової підливою з бульйоном. Зверху готову страву посипаємо подрібненою зеленню.