Внести різноманітність в повсякденне меню нескладно, достатньо придивитися до національних кухонь різних народів. Пропонуємо відмінний варіант – ситне, смачне блюдо, яке поєднує м'ясо, макаронні вироби, овочі - лагман. Готування лагмана в домашніх умовах подужає навіть початківець кулінар, ніяких особливих навичок не потрібно.
Простий рецепт Щоб приготувати лагман по-домашньому, знадобиться правильна локшина. Звичайно, в ідеалі, локшину треба приготувати самостійно, проте іноді на це немає ні сил, ні часу. Йдемо в найближчий великий магазин і вибираємо готову локшину. Обов'язково дивимося, щоб на упаковці було написано «група А» і «виготовлене з твердих сортів пшениці». Якщо локшина є, залишається зовсім небагато. Пробуємо рецепт лагмана в домашніх умовах з курки.
Інгредієнти: локшина яєчна – по 150 г на порцію; філе (грудка) куряча – 06 кг; цибулю білий салатний середнього розміру – 3 шт.; бульйон з курки – 2 л; перець солодкий або гогошари – 04 кг; олія рафінована – 3 ст. ложки; морква велика – 2 шт.; щільні помідори рожеві – 03-04 кг; петрушка, базилік, кріп, кінза – 1 маленький пучок; сіль йодована – 1 ч. ложка; перець свіжозмелену – за смаком; часник – 2 зубчики (за бажанням). Приготування Курку моєму, серветками обсушуємо і нарізаємо невеликими довгими смужками упоперек волокон. Дуже швидко обсмажуємо м'ясо в гарячому маслі до тих пір, доки воно не побіліє з усіх боків. Після цього додаємо нарізану тонкими смужками цибуля ріжемо уздовж цибулин) і моркву. Її або тремо на крупній тертці, або шаткуємо тонкої короткої соломкою. Вливаємо 3-4 ст. ложки бульйону і тушкуємо під кришкою на мінімальному вогні хвилин 20. Після цього закидаємо туди ж подрібнені кубиками помідори і так само шінкованной перець, попередньо звільнений від насіння і перегородок. Помішуємо іноді і чекаємо ще 10 хвилин. Додаємо пропущений через прес часник, сіль, перець за смаком і кладемо зелень. Через 2 хвилини вимикаємо. Бульйон, що залишився треба закип'ятити і відварити в ньому локшину відповідно до інструкції на пачці. Зазвичай це 7 хвилин. Якщо локшини багато, бульйону беріть більше.
Далі подаємо лагман по-домашньому: в глибокі тарілки або супові чашки кладемо локшину, м'ясо з овочами і заливаємо бульйоном. В залежності від кількості бульйону можна подати лагман і як варіант супу з локшиною, і як друге блюдо.
Трохи інакше Найпопулярніше м'ясо останнім часом – все ж свинина. Звичайно, оригінальне блюдо з цим сортом м'яса не готують, але можна поекспериментувати і придумати рецепт лагмана з свинини в домашніх умовах.
Інгредієнти: цукіні – 1 шт.; білий салатний цибуля – 3 шт.; м'якоть свинини (вирізка) – 07-08 кг; морква середнього розміру – 2 шт.; олія рафінована соняшникова – 4 ст. ложки; локшина – 03 кг; картопля – 4 шт.; перець болгарський – 2 шт.; сіль морська дрібна – 1 ч. ложка; бульйон м'ясний – 25 л; петрушка – 1 маленький пучок; перець чорний свіжозмелену – на кінчику ложки. Приготування Прогріваємо масло і дуже швидко підсмажуємо свинину, нарізану шматочками «на один укус». Вони повинні трохи підрум'янитися, а не засмажитися і не пропаритися, так що вогонь ставимо на максимум і швидко перемішуємо. Як тільки м'ясо дійшло до потрібного нам стану, кладемо дрібно нарізаний лук і залишаємо ненадовго (хвилин на
5 приблизно) на невеликому вогні. Помішуємо час від часу. Тим часом ріжемо моркву і цукіні невеликими кубиками і додаємо до м'яса. Тужить наша суміш м'яса і овочів не менше півгодини на мінімальному вогні. Після цього додаємо картоплю, нашатковану тонко болгарський перець, солимо і перчимо. У каструлі ставимо грітися бульйон. Як тільки бульйон закипить, перекладаємо в нього овочі з м'ясом і варимо 5 хвилин. Закладаємо локшину і через 7 хвилин вимикаємо вогонь. Наполягаємо лагман недовго, подаємо із зеленню.
Такий же рецепт використовуємо для готування лагмана в домашніх умовах з яловичини, тільки готуємо м'ясо довше – не менше 40 хвилин.