Узбецька халва

Рецепт узбецької халви
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій мисці розпускаємо топлене масло, всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. Підрум'янюємо суміш до тих пір, поки вона не придбає коричневий відтінок. Після цього вливаємо трохи води і знову розмішуємо, щоб не було грудочок. Молоко окремо кип'ятимо, кидаємо в нього цукор і чекаємо повного розчинення. Потім з'єднуємо молочний сироп з підсмаженим борошном і уварюють на слабенькому вогні до загусання. Готову узбецьку білу халву викладаємо у змащені маслом формочки і ретельно утрамбовується. Коли ласощі повністю охолоне, нарізаємо його невеликими шматочками і подаємо до столу.
Узбецька халва з горіхами
Інгредієнти:
Для сиропу:
Приготування
Для початку давайте приготуємо сироп: кип'ятимо в каструлі воду і висипаємо необхідну кількість цукру. Варимо суміш на середньому вогні до густоватой консистенції.
Кунжут злегка обсмажуємо і остуджуємо. Борошно підрум'янюємо на сковороду, змащену заздалегідь баранячим салом. Всі горіхи пропускаємо кілька разів через м'ясорубку. Після цього змішуємо борошно з цукровим сиропом і горіхами. Отриману масу перекладаємо в емальований посуд і варимо узбецьку халву, постійно перемішуючи, на середньому вогні. Через 25 хвилин перекладаємо ласощі у формочку і посипаємо зверху кунжутом. Затягуємо халву плівкою, злегка придавлюємо зверху і закриваємо форму щільною кришкою.
Узбецька халва з фісташками
Інгредієнти:

Приготування
Отже, беремо чавунну каструлю, наливаємо молоко і додаємо подрібнені фісташки. Потім кидаємо цукор та дхі. Все ретельно перемішуємо і доводимо на середньому вогні до кипіння. Після цього зменшуємо полум'я і уварюємо масу, періодично помішуючи ложкою. Коли молока майже не залишиться, знімаємо посуд з плити і викладаємо халву в заздалегідь підготовлену ємність. Після повного застигання, нарізаємо ласощі ромбиками і прикрашаємо горішком. Можете за бажанням посипати халву кунжутним насінням, цукрових дрібної пудрою або подрібненими волоськими горіхами.
Рекомендуємо добрі рецепти

Халва - рецепт
Смачну халву зовсім не складно приготувати самостійно і, головне, вона вийде набагато краще свого магазинного представника. Далі докладно розповімо,

Домашня халва
Халва - улюблені ласощі багатьох ласунів і на прилавках в магазинах представлений шикарний асортимент цього десерту. Однак, приготувавши його

Як роблять халву?
Улюблене багатьма східні солодощі - халва, представлена у великому асортименті на прилавках більшості маркетів. А адже її зовсім не важко зробити

Арахісова халва
Халва з арахісу - не тільки смачне ласощі, улюблене ласунами, але ще і дуже корисний! Арахіс володіє безліччю корисних властивостей, які позитивно

Халва в домашніх умовах
Таке східне ласощі, як халва, пробував, мабуть, кожен. А ось приготувати його в домашніх умовах вирішуються не всі, а це, між іншим, не так вже й

Кунжутна халва
Халва - це смачне східна солодкість. Її готують з насіння, горіхів або кунжуту залитих цукровим сиропом або медом. Давайте розберемося детальніше, як