Арахісова халва
Халва – відома всім ще з самого дитинства східна солодкість. Вона стоїть в одному ряду з такими популярними ласощами як козинаки, рахат-лукум і нуга. Пропонуємо вам приготувати сьогодні дуже ароматну арахісову халву, яка виходить не тільки смачної, але і корисної, так як містить в собі деякі вітаміни. Арахіс, що входить до її складу, знижує кількість холестерину і покращує роботу мозку. Вона знімає депресію, оздоровлює організм, а також покращує роботу нервової системи. Однак завжди пам'ятайте, що арахісова халва досить калорійна, тому ласувати їй треба дуже обережно, знаючи міру!
Інгредієнти:
арахіс – 165 г;
вода – 100 мл;
масло рослинне – 50 мл;
борошно – 70 г;
цукор – 70 г;
ванільний цукор – 10 р.
Приготування
Арахіс злегка підсмажуємо на сковорідці і очищаємо від лушпиння. Борошно точно також пасеруємо окремо, помішуючи, до жовтуватого кольору. Потім горіхи подрібнюємо за допомогою блендера, додаємо борошно і знову збиваємо. В результаті у нас повинна вийти однорідна маса світло-кремового кольору з насиченого ароматом. Далі з'єднуємо цукровий пісок з ванільним цукром, вливаємо воду, перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Проварюємо сироп приблизно 5 хвилин, додаючи акуратно рослинне масло. Після цього виливаємо солодкий сироп в арахісову суміш і гарненько перемішуємо до загустіння. Тепер викладаємо масу у форму, ущільнюємо і залишаємо халву до повного охолодження. Приблизно через 30 хвилин готову східну солодкість можна подавати до гарячого чаю!
Інгредієнти:
арахіс – 200 г;
волоські горіхи – 30 г;
цукровий пісок – 100 г;
ванілін – 1 пакетик;
масло рослинне – 30 мл;
борошно пшеничне – 30 г;
вода – 80 мл;
борошно арахісова – 20 г;
листя м'яти для прикраси.
Приготування
Горіхи підсушуємо на розпеченій сковороді. Також в сухій сковорідці нагріваємо до кремового відтінку обидва сорти борошна. Далі подрібнивши арахіс і волоські горішки в блендері до дрібної крихти, всипаємо борошно і перемішуємо. Ванільний і звичайний цукор кидаємо у воду, доводимо рідину до кипіння і варимо близько 5 хвилин. Потім додаємо рослинне масло і знімаємо з вогню. Гарячу цукрову суміш акуратно вливаємо в суху масу і інтенсивно перемішуємо до однорідного стану. Потім перекладаємо майбутню халву в застелену харчовою плівкою форму для запікання, гарненько утрамбовуємо і ставимо в прохолодне місце. Через 45 хвилин перекладаємо домашню арахісову халву на тарілку, прикрашаємо листочками м'яти і подаємо до столу.
Рецепт арахісової халви
Інгредієнти:
Приготування
Арахіс злегка підсмажуємо на сковорідці і очищаємо від лушпиння. Борошно точно також пасеруємо окремо, помішуючи, до жовтуватого кольору. Потім горіхи подрібнюємо за допомогою блендера, додаємо борошно і знову збиваємо. В результаті у нас повинна вийти однорідна маса світло-кремового кольору з насиченого ароматом. Далі з'єднуємо цукровий пісок з ванільним цукром, вливаємо воду, перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Проварюємо сироп приблизно 5 хвилин, додаючи акуратно рослинне масло. Після цього виливаємо солодкий сироп в арахісову суміш і гарненько перемішуємо до загустіння. Тепер викладаємо масу у форму, ущільнюємо і залишаємо халву до повного охолодження. Приблизно через 30 хвилин готову східну солодкість можна подавати до гарячого чаю!
Домашня арахісова халва
Інгредієнти:
Приготування
Горіхи підсушуємо на розпеченій сковороді. Також в сухій сковорідці нагріваємо до кремового відтінку обидва сорти борошна. Далі подрібнивши арахіс і волоські горішки в блендері до дрібної крихти, всипаємо борошно і перемішуємо. Ванільний і звичайний цукор кидаємо у воду, доводимо рідину до кипіння і варимо близько 5 хвилин. Потім додаємо рослинне масло і знімаємо з вогню. Гарячу цукрову суміш акуратно вливаємо в суху масу і інтенсивно перемішуємо до однорідного стану. Потім перекладаємо майбутню халву в застелену харчовою плівкою форму для запікання, гарненько утрамбовуємо і ставимо в прохолодне місце. Через 45 хвилин перекладаємо домашню арахісову халву на тарілку, прикрашаємо листочками м'яти і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Морозиво з ківі
Практично всі ми любимо спекотного дня поласувати холодненьким і смачним морозивом. Але іноді якість і смак морозива далекі від ідеалу. Щоб не було
Халва в домашніх умовах
Таке східне ласощі, як халва, пробував, мабуть, кожен. А ось приготувати його в домашніх умовах вирішуються не всі, а це, між іншим, не так вже й
Козинаки в домашніх умовах
Якщо ви любите козинаки, то напевно купуєте їх досить часто. А що якщо зробити це ласощі будинки, використовуючи лише найсвіжіші, корисні і смачні
Арахіс в глазурі
Арахіс - це смачний земляний горіх, який використовують для приготування різноманітних страв. І сьогодні ми з вами зробимо дивовижне ласощі - арахіс
Кунжутна халва
Халва - це смачне східна солодкість. Її готують з насіння, горіхів або кунжуту залитих цукровим сиропом або медом. Давайте розберемося детальніше, як
Тахинная халва
Халва - улюблені ласощі з часів радянського союзу і по сьогоднішній день. Тепер ми знаємо, що видів халви буває багато, один з них - тахинная халва,