Халва – відома всім ще з самого дитинства східна солодкість. Вона стоїть в одному ряду з такими популярними ласощами як козинаки, рахат-лукум і нуга. Пропонуємо вам приготувати сьогодні дуже ароматну арахісову халву, яка виходить не тільки смачної, але і корисної, так як містить в собі деякі вітаміни. Арахіс, що входить до її складу, знижує кількість холестерину і покращує роботу мозку. Вона знімає депресію, оздоровлює організм, а також покращує роботу нервової системи. Однак завжди пам'ятайте, що арахісова халва досить калорійна, тому ласувати їй треба дуже обережно, знаючи міру!
Рецепт арахісової халви
Інгредієнти: арахіс – 165 г; вода – 100 мл; масло рослинне – 50 мл; борошно – 70 г; цукор – 70 г; ванільний цукор – 10 р. Приготування Арахіс злегка підсмажуємо на сковорідці і очищаємо від лушпиння. Борошно точно також пасеруємо окремо, помішуючи, до жовтуватого кольору. Потім горіхи подрібнюємо за допомогою блендера, додаємо борошно і знову збиваємо. В результаті у нас повинна вийти однорідна маса світло-кремового кольору з насиченого ароматом. Далі з'єднуємо цукровий пісок з ванільним цукром, вливаємо воду, перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Проварюємо сироп приблизно 5 хвилин, додаючи акуратно рослинне масло. Після цього виливаємо солодкий сироп в арахісову суміш і гарненько перемішуємо до загустіння. Тепер викладаємо масу у форму, ущільнюємо і залишаємо халву до повного охолодження. Приблизно через 30 хвилин готову східну солодкість можна подавати до гарячого чаю!
Домашня арахісова халва
Інгредієнти: арахіс – 200 г; волоські горіхи – 30 г; цукровий пісок – 100 г; ванілін – 1 пакетик; масло рослинне – 30 мл; борошно пшеничне – 30 г; вода – 80 мл; борошно арахісова – 20 г; листя м'яти для прикраси. Приготування Горіхи підсушуємо на розпеченій сковороді. Також в сухій сковорідці нагріваємо до кремового відтінку обидва сорти борошна.
Далі подрібнивши арахіс і волоські горішки в блендері до дрібної крихти, всипаємо борошно і перемішуємо. Ванільний і звичайний цукор кидаємо у воду, доводимо рідину до кипіння і варимо близько 5 хвилин. Потім додаємо рослинне масло і знімаємо з вогню. Гарячу цукрову суміш акуратно вливаємо в суху масу і інтенсивно перемішуємо до однорідного стану. Потім перекладаємо майбутню халву в застелену харчовою плівкою форму для запікання, гарненько утрамбовуємо і ставимо в прохолодне місце. Через 45 хвилин перекладаємо домашню арахісову халву на тарілку, прикрашаємо листочками м'яти і подаємо до столу.