Халва - рецепт

Турецька халва
Існує кілька різновидів турецької солодощі, і в цьому рецепті ми розповімо, як зробити халву всього з чотирьох складових: борошна, масла, цукру і молока. За рахунок високого вмісту цукру, халва в цьому варіанті вийде з ніжною текстурою і легким молочним ароматом.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як робити халву з борошна, покласти в сотейник шматочки масла і чекаємо, коли вони розтануть. Всипаємо до масла борошно і даємо їй підрум'янилася до золотистого кольору. В окремій ємності підігріваємо молоко і цукор до повного розчинення солодких кристалів. Порціями, інтенсивно помішуючи, вливаємо молоко до рум'яної борошні, поки не отримаємо густу пасту без грудочок. Як тільки паста охолоне, ділимо її на рівні шматочки і скачуємо в кульки.
Рецепт халви з горіхами в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для сиропу:
Приготування
Перш ніж почати готувати домашню халву, рецепт якої теж досить простий, давайте приготуємо сироп. Для цього кип'ятимо в каструлі воду і висипаємо необхідну кількість цукру. Варимо суміш на середньому вогні до густої консистенції. Кунжут злегка обсмажуємо і остуджуємо. Борошно підрум'янюємо на сковороді, змащеній заздалегідь салом. Всі горіхи пропускаємо кілька разів через м'ясорубку. Після цього змішуємо борошно з цукровим сиропом і горіхами. Отриману масу перекладаємо в емальований посуд і варимо масу, постійно перемішуючи, на середньому вогні. Через 25 хвилин перекладаємо ласощі у формочку і посипаємо зверху кунжутом. Затягуємо халву плівкою, злегка придавлюємо зверху і закриваємо форму щільною кришкою.
Кунжутна халва в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Кунжут подрібнюємо в кавомолці до стану борошна. Далі займемося сиропом: з'єднуємо цукор з ваніліном і висипаємо суміш в сотейник, вливаємо півсклянки води і підготовлений лимонний сік. Закипілу суміш варимо 10-12 хвилин. Даємо трохи сиропу охолонути.
Тим часом борошно змішуємо з кунжутом і підсмажуємо на сковороді протягом 5 хвилин. Коли суха маса підрум'яниться вливаємо цукровий сироп. Тепер все ретельно перемішуємо до однорідного стану. Далі викладаємо нашу халву за формами, які раніше змастили вершковим маслом.
Домашня арахісова халва - рецепт
Інгредієнти:
Приготування

Горіхи підсушуємо на сковороді. У сухому сотейнику прогріваємо до кремового кольору обидва сорти борошна.
Подрібнивши всі горіхи до крихти, всипаємо до них борошно і гарненько перемішуємо. Цукор і ванілін кидаємо у воду, доводимо солодку рідину до кипіння і варимо 4-5 хвилин, після вводимо масло і знімаємо з вогню. Гарячу цукрову суміш потроху вливаємо в суху масу і ретельно перемішуємо до однорідності. Перекладаємо нашу майбутню халву в застелену харчовою плівкою форму, гарненько утрамбовуємо і визначаємо в прохолоду. Через 50 хвилин перекладаємо ласощі на тарілку і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти

Домашня халва
Халва - улюблені ласощі багатьох ласунів і на прилавках в магазинах представлений шикарний асортимент цього десерту. Однак, приготувавши його

Як роблять халву?
Улюблене багатьма східні солодощі - халва, представлена у великому асортименті на прилавках більшості маркетів. А адже її зовсім не важко зробити

Арахісова халва
Халва з арахісу - не тільки смачне ласощі, улюблене ласунами, але ще і дуже корисний! Арахіс володіє безліччю корисних властивостей, які позитивно

Халва в домашніх умовах
Таке східне ласощі, як халва, пробував, мабуть, кожен. А ось приготувати його в домашніх умовах вирішуються не всі, а це, між іншим, не так вже й

Кунжутна халва
Халва - це смачне східна солодкість. Її готують з насіння, горіхів або кунжуту залитих цукровим сиропом або медом. Давайте розберемося детальніше, як

Тахинная халва
Халва - улюблені ласощі з часів радянського союзу і по сьогоднішній день. Тепер ми знаємо, що видів халви буває багато, один з них - тахинная халва,