Халва – поширена солодкість, яку готують на різній основі і за різними технологіями. В рамках цієї статті ми постараємося, максимально детально розібратися з тим, як роблять це чудове східне ласощі. Головне, що готовий продукт буде містити менше цукру, ніж магазинний, а разом з надлишком цукру підуть і шкідливі консерванти.
Турецька халва Існує кілька різновидів турецької солодощі, і в цьому рецепті ми розповімо, як зробити халву всього з чотирьох складових: борошна, масла, цукру і молока. За рахунок високого вмісту цукру, халва в цьому варіанті вийде з ніжною текстурою і легким молочним ароматом.
Інгредієнти: масло «Селянське» - 240 г; молоко жирне - 970 мл; мука в/с - 240 г; цукор білий - 380 р. Приготування Перед тим, як робити халву з борошна, покласти в сотейник шматочки масла і чекаємо, коли вони розтануть. Всипаємо до масла борошно і даємо їй підрум'янилася до золотистого кольору. В окремій ємності підігріваємо молоко і цукор до повного розчинення солодких кристалів. Порціями, інтенсивно помішуючи, вливаємо молоко до рум'яної борошні, поки не отримаємо густу пасту без грудочок. Як тільки паста охолоне, ділимо її на рівні шматочки і скачуємо в кульки.
Рецепт халви з горіхами в домашніх умовах
Інгредієнти: волоські горіхи – 220 г; кунжут – 110 г; борошно – 250 г; масло вершкове – 110 г; ванілін. Для сиропу:
цукор – 250 г; сало; вода – 400 мл Приготування Перш ніж почати готувати домашню халву, рецепт якої теж досить простий, давайте приготуємо сироп. Для цього кип'ятимо в каструлі воду і висипаємо необхідну кількість цукру. Варимо суміш на середньому вогні до густої консистенції. Кунжут злегка обсмажуємо і остуджуємо. Борошно підрум'янюємо на сковороді, змащеній заздалегідь салом. Всі горіхи пропускаємо кілька разів через м'ясорубку. Після цього змішуємо борошно з цукровим сиропом і горіхами. Отриману масу перекладаємо в емальований посуд і варимо масу, постійно перемішуючи, на середньому вогні. Через 25 хвилин перекладаємо ласощі у формочку і посипаємо зверху кунжутом. Затягуємо халву плівкою, злегка придавлюємо зверху і закриваємо форму щільною кришкою.
Кунжутна халва в домашніх умовах
Інгредієнти: кунжут – 345 г; цукор білий – 320 г; сік половини лимона; мука в/с– 3 ст. ложки; ванілін. Приготування Кунжут подрібнюємо в кавомолці до стану борошна. Далі займемося сиропом: з'єднуємо цукор з ваніліном і висипаємо суміш в сотейник, вливаємо півсклянки води і підготовлений лимонний сік. Закипілу суміш варимо 10-12 хвилин. Даємо трохи сиропу охолонути.
Тим часом борошно змішуємо з кунжутом і підсмажуємо на сковороді протягом 5 хвилин. Коли суха маса підрум'яниться вливаємо цукровий сироп. Тепер все ретельно перемішуємо до однорідного стану. Далі викладаємо нашу халву за формами, які раніше змастили вершковим маслом.
Домашня арахісова халва - рецепт
Інгредієнти: арахіс – 220 г; волоські горіхи – 45 г; цукор білий– 115 г; ванілін; масло рослинне – 45 мл; борошно пшеничне – 35 г; вода – 85 мл; борошно арахісова – 25 р. Приготування Горіхи підсушуємо на сковороді. У сухому сотейнику прогріваємо до кремового кольору обидва сорти борошна.
Подрібнивши всі горіхи до крихти, всипаємо до них борошно і гарненько перемішуємо. Цукор і ванілін кидаємо у воду, доводимо солодку рідину до кипіння і варимо 4-5 хвилин, після вводимо масло і знімаємо з вогню. Гарячу цукрову суміш потроху вливаємо в суху масу і ретельно перемішуємо до однорідності. Перекладаємо нашу майбутню халву в застелену харчовою плівкою форму, гарненько утрамбовуємо і визначаємо в прохолоду. Через 50 хвилин перекладаємо ласощі на тарілку і подаємо до столу.