Домашня халва
Халва, зроблена власними руками, виходить більш ніжною, ароматною, корисною і смачною, і ще це ласощі покращує травлення. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати халву в домашніх умовах.
Інгредієнти:
молоко – 25 ст.;
цукор – 15 ст.;
крупа манна – 1 ст.;
масло вершкове – 200 г;
родзинки – 15 ч. ложки;
апельсинова цедра – 2 ч. ложки;
апельсин – 1 шт.
Приготування
Молоко виливаємо в чисту каструлю і доводимо до закипання. Паралельно з цим, в іншу ємність висипаємо цукор і розтоплюємо його на слабенькому вогні, помішуючи дерев'яною ложкою. Як тільки він стане світло-коричневим, зменшуємо полум'я до мінімуму і обережно вливаємо в карамель гаряче молоко. Гарненько все перемішуємо, тушкуємо 10 хвилин, а потім кидаємо промитий ізюм і терту апельсинову цедру. Акуратно вливаємо апельсиновий сік і розмішуємо. Тим часом у чистій мисці розтоплюємо вершкове масло, додаємо манку і обсмажуємо її 15 хвилин, помішуючи. Після цього зменшуємо вогонь і повільно вливаємо солодке молоко. Перемішуємо все, закриваємо кришкою і варимо 5 хвилин. Готову халву розмішуємо кілька разів, перекладаємо на блюдо і подаємо гарячою.
Інгредієнти:
очищені насіння соняшнику – 200 г;
борошно – 150 г;
масло рослинне – 50 мл;
ванілін.
Для сиропу:
цукор – 50 г;
вода – 50 мл
Приготування
Очищені насіння промиваємо, зливаємо всю воду, викладаємо їх на розігріту суху сковороду і злегка підсмажуємо. Тепер знову розігріваємо сковороду, висипаємо борошно і підрум'янюємо до золотистого кольору. Потім з'єднуємо її з насінням і пропускаємо через м'ясорубку. Для приготування сиропу змішуємо в мисці воду з цукром, нагріваємо, проварюємо його кілька хвилин, і виливаємо в насіння. Додаємо рослинне масло і ванілін. Готову халву викладаємо у форму, накриваємо фольгою і ставимо зверху гніт. Відправляємо ласощі годин на 10 в холодильник, а потім розрізаємо на невеликі шматочки.
Інгредієнти:
масло вершкове – 100 г;
молоко – 400 мл;
горіхи волоські – 150 г;
цукор – 200 г;
кукурудзяний крохмаль – 15 г;
кориця мелена – на смак.
Приготування
Виливаємо В каструлю половину порції молока, всипаємо цукор і доводимо до кипіння. В останньому холодному молоці розчиняємо кукурудзяний крохмаль і поступово вводимо суміш у молочний сироп, перемішуючи. Волоські горіхи злегка обсмажуємо на сковороді і кидаємо в каструлю. Щільно накриваємо кришкою і варимо 30 хвилин на повільному вогні. Готову масу розподіляємо по формочках і посипаємо меленою корицею.
Рецепт халви в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Молоко виливаємо в чисту каструлю і доводимо до закипання. Паралельно з цим, в іншу ємність висипаємо цукор і розтоплюємо його на слабенькому вогні, помішуючи дерев'яною ложкою. Як тільки він стане світло-коричневим, зменшуємо полум'я до мінімуму і обережно вливаємо в карамель гаряче молоко. Гарненько все перемішуємо, тушкуємо 10 хвилин, а потім кидаємо промитий ізюм і терту апельсинову цедру. Акуратно вливаємо апельсиновий сік і розмішуємо. Тим часом у чистій мисці розтоплюємо вершкове масло, додаємо манку і обсмажуємо її 15 хвилин, помішуючи. Після цього зменшуємо вогонь і повільно вливаємо солодке молоко. Перемішуємо все, закриваємо кришкою і варимо 5 хвилин. Готову халву розмішуємо кілька разів, перекладаємо на блюдо і подаємо гарячою.
Рецепт домашньої халви з насіння
Інгредієнти:
Для сиропу:
Приготування
Очищені насіння промиваємо, зливаємо всю воду, викладаємо їх на розігріту суху сковороду і злегка підсмажуємо. Тепер знову розігріваємо сковороду, висипаємо борошно і підрум'янюємо до золотистого кольору. Потім з'єднуємо її з насінням і пропускаємо через м'ясорубку. Для приготування сиропу змішуємо в мисці воду з цукром, нагріваємо, проварюємо його кілька хвилин, і виливаємо в насіння. Додаємо рослинне масло і ванілін. Готову халву викладаємо у форму, накриваємо фольгою і ставимо зверху гніт. Відправляємо ласощі годин на 10 в холодильник, а потім розрізаємо на невеликі шматочки.
Халва з волоських горіхів в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Виливаємо В каструлю половину порції молока, всипаємо цукор і доводимо до кипіння. В останньому холодному молоці розчиняємо кукурудзяний крохмаль і поступово вводимо суміш у молочний сироп, перемішуючи. Волоські горіхи злегка обсмажуємо на сковороді і кидаємо в каструлю. Щільно накриваємо кришкою і варимо 30 хвилин на повільному вогні. Готову масу розподіляємо по формочках і посипаємо меленою корицею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як роблять халву?
Улюблене багатьма східні солодощі - халва, представлена у великому асортименті на прилавках більшості маркетів. А адже її зовсім не важко зробити
Як зробити карамель з цукру?
Карамель приваблива тим, що її можна зробити з доступних складових. Та й процес не забере багато часу, потрібно лише трохи уваги. Розповімо, як зі
Арахісова халва
Халва з арахісу - не тільки смачне ласощі, улюблене ласунами, але ще і дуже корисний! Арахіс володіє безліччю корисних властивостей, які позитивно
Халва в домашніх умовах
Таке східне ласощі, як халва, пробував, мабуть, кожен. А ось приготувати його в домашніх умовах вирішуються не всі, а це, між іншим, не так вже й
Кунжутна халва
Халва - це смачне східна солодкість. Її готують з насіння, горіхів або кунжуту залитих цукровим сиропом або медом. Давайте розберемося детальніше, як
Тахинная халва
Халва - улюблені ласощі з часів радянського союзу і по сьогоднішній день. Тепер ми знаємо, що видів халви буває багато, один з них - тахинная халва,