Вернуться назад Распечатать

Домашня халва

Домашня халва
Халва, зроблена власними руками, виходить більш ніжною, ароматною, корисною і смачною, і ще це ласощі покращує травлення. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати халву в домашніх умовах.

Рецепт халви в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • молоко – 25 ст.;

  • цукор – 15 ст.;

  • крупа манна – 1 ст.;

  • масло вершкове – 200 г;

  • родзинки – 15 ч. ложки;

  • апельсинова цедра – 2 ч. ложки;

  • апельсин – 1 шт.


  • Приготування
    Молоко виливаємо в чисту каструлю і доводимо до закипання. Паралельно з цим, в іншу ємність висипаємо цукор і розтоплюємо його на слабенькому вогні, помішуючи дерев'яною ложкою. Як тільки він стане світло-коричневим, зменшуємо полум'я до мінімуму і обережно вливаємо в карамель гаряче молоко. Гарненько все перемішуємо, тушкуємо 10 хвилин, а потім кидаємо промитий ізюм і терту апельсинову цедру. Акуратно вливаємо апельсиновий сік і розмішуємо. Тим часом у чистій мисці розтоплюємо вершкове масло, додаємо манку і обсмажуємо її 15 хвилин, помішуючи. Після цього зменшуємо вогонь і повільно вливаємо солодке молоко. Перемішуємо все, закриваємо кришкою і варимо 5 хвилин. Готову халву розмішуємо кілька разів, перекладаємо на блюдо і подаємо гарячою.

    Рецепт домашньої халви з насіння


    Інгредієнти:

  • очищені насіння соняшнику – 200 г;

  • борошно – 150 г;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • ванілін.


  • Для сиропу:

  • цукор – 50 г;

  • вода – 50 мл


  • Приготування
    Очищені насіння промиваємо, зливаємо всю воду, викладаємо їх на розігріту суху сковороду і злегка підсмажуємо. Тепер знову розігріваємо сковороду, висипаємо борошно і підрум'янюємо до золотистого кольору. Потім з'єднуємо її з насінням і пропускаємо через м'ясорубку. Для приготування сиропу змішуємо в мисці воду з цукром, нагріваємо, проварюємо його кілька хвилин, і виливаємо в насіння. Додаємо рослинне масло і ванілін. Готову халву викладаємо у форму, накриваємо фольгою і ставимо зверху гніт. Відправляємо ласощі годин на 10 в холодильник, а потім розрізаємо на невеликі шматочки.

    Халва з волоських горіхів в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 100 г;

  • молоко – 400 мл;

  • горіхи волоські – 150 г;

  • цукор – 200 г;
  • Домашня халва

  • кукурудзяний крохмаль – 15 г;

  • кориця мелена – на смак.


  • Приготування
    Виливаємо В каструлю половину порції молока, всипаємо цукор і доводимо до кипіння. В останньому холодному молоці розчиняємо кукурудзяний крохмаль і поступово вводимо суміш у молочний сироп, перемішуючи. Волоські горіхи злегка обсмажуємо на сковороді і кидаємо в каструлю. Щільно накриваємо кришкою і варимо 30 хвилин на повільному вогні. Готову масу розподіляємо по формочках і посипаємо меленою корицею.