Як роблять халву?

Як робити халву з насіння?
Серед європейців найбільшою популярністю користується халва з насіння соняшника. Дивно просте у своєму приготуванні ласощі легко зробити в домашніх умовах буквально за 20 хвилин. Готовий продукт буде містити куди менше цукру, ніж халва з прилавків, а разом з надлишком цукру підуть і консерванти з ароматизаторами.
Інгредієнти:
Приготування
Виберіть будь-яку не надто велику форму і покрийте її дно і стінки листом пергаменту.
З допомогою блендера перетворити обсмажені очищені насіння в борошно. У сотейнику змішати цукровий пісок з водою і маслом, дочекайтеся, коли рідина закипить, а потім всипте насіння і приберіть халву з вогню. Готову суміш злегка посоліть і розподіліть по формі, утрамбовуючи всі силіконової лопаткою. Зверху покладіть другий аркуш пергаменту і спрессуйте халву руками. Коли брикет повністю охолоне, можете нарізати його і приступати до дегустації.
Як роблять турецьку халву?
Різновидів турецької халви існує декілька і в рамках цього матеріалу ми поговоримо про двох з них: перша, з цього рецепту, готується на основі звичайної борошна. За рахунок високого вмісту цукру, така халва є ласощами з ніжною текстурою і ледь вловимим молочним ароматом.
Інгредієнти:
Приготування
Схема приготування турецької борошняний халви нагадує схему приготування соусу бешамель з величезною кількістю цукру і відрізняються пропорціями.
Перед тим, як робити халву з борошна, покладіть в сотейник кубики масла і дочекайтеся, коли вони розтануть. Всипте до масла борошно і дайте підрум'янитися до легкого золотистого відтінку. В окремій ємності підігрійте молоко і цукровий пісок до повного розчинення кристалів. Порціями, постійно помішуючи, вливайте молоко до обсмаженої борошні, поки не отримаєте густу пасту без грудок. Коли паста охолоне, розділіть її на рівні порції і скачайте в кульки.
Як робити халву в домашніх умовах?
Другий різновидом турецької халви є ласощі, приготоване на основі манної крупи. Технологія приготування залишається колишньою, але текстура такий халви менш пастообразна, солодкість легко тримає форму і нарізається.

Інгредієнти:
Приготування
Спершу приготуйте простий цукровий сироп, для якого достатньо розчинити кристали у воді і довести все до кипіння. Варіння сиропу займе 7-8 хвилин, стільки ж часу піде на обжарку манної крупи на сухій сковороді. Влийте киплячий сироп до манки, перемішайте і варіть основу для халви на мінімальному вогні 6-7 хвилин, поки не загусне (суміш буде сильно вирувати, обережно!). У фіналі додайте цитрусову цедру і ще раз перемішайте все. Перекладіть основу для халви у форму і залиште до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти

Арахісова халва
Халва з арахісу - не тільки смачне ласощі, улюблене ласунами, але ще і дуже корисний! Арахіс володіє безліччю корисних властивостей, які позитивно

Халва в домашніх умовах
Таке східне ласощі, як халва, пробував, мабуть, кожен. А ось приготувати його в домашніх умовах вирішуються не всі, а це, між іншим, не так вже й

Кунжутна халва
Халва - це смачне східна солодкість. Її готують з насіння, горіхів або кунжуту залитих цукровим сиропом або медом. Давайте розберемося детальніше, як

Шоколадний манник
Манник - це проста і смачна запіканка, яка готується на основі манної крупи замість борошна. Його готують з додаванням різних інгредієнтів. І зараз

Манник з халвою
Манник - досить просто в приготуванні страва, що печеться на основі манної борошна. І сьогодні ми вирішили запропонувати вам парочку рецептиков

Тахинная халва
Халва - улюблені ласощі з часів радянського союзу і по сьогоднішній день. Тепер ми знаємо, що видів халви буває багато, один з них - тахинная халва,