Вернуться назад Распечатать

Узбецька халва

Узбецька халва
Узбецька халва – неймовірно смачне ласощі, яке неодмінно сподобається всім гостям, і вони обов'язково попросять вас поділитися своїм рецептом приготування.

Рецепт узбецької халви


Інгредієнти:

  • мука в/с – 3 ст. ложки;

  • топлене вершкове масло – 25 г;

  • молоко – 2 ст.;

  • вода;

  • цукор білий – 05 ст.


  • Приготування
    У глибокій мисці розпускаємо топлене масло, всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. Підрум'янюємо суміш до тих пір, поки вона не придбає коричневий відтінок. Після цього вливаємо трохи води і знову розмішуємо, щоб не було грудочок. Молоко окремо кип'ятимо, кидаємо в нього цукор і чекаємо повного розчинення. Потім з'єднуємо молочний сироп з підсмаженим борошном і уварюють на слабенькому вогні до загусання. Готову узбецьку білу халву викладаємо у змащені маслом формочки і ретельно утрамбовується. Коли ласощі повністю охолоне, нарізаємо його невеликими шматочками і подаємо до столу.

    Узбецька халва з горіхами


    Інгредієнти:

  • волоські горіхи – 200 г;

  • кунжут – 100 г;

  • борошно – 250 г;

  • масло вершкове – 110 г;

  • ванілін.


  • Для сиропу:

  • цукор – 250 г;

  • сало;

  • вода – 400 мл


  • Приготування
    Для початку давайте приготуємо сироп: кип'ятимо в каструлі воду і висипаємо необхідну кількість цукру. Варимо суміш на середньому вогні до густоватой консистенції.
    Кунжут злегка обсмажуємо і остуджуємо. Борошно підрум'янюємо на сковороду, змащену заздалегідь баранячим салом. Всі горіхи пропускаємо кілька разів через м'ясорубку. Після цього змішуємо борошно з цукровим сиропом і горіхами. Отриману масу перекладаємо в емальований посуд і варимо узбецьку халву, постійно перемішуючи, на середньому вогні. Через 25 хвилин перекладаємо ласощі у формочку і посипаємо зверху кунжутом. Затягуємо халву плівкою, злегка придавлюємо зверху і закриваємо форму щільною кришкою.

    Узбецька халва з фісташками


    Інгредієнти:

  • молоко – 400 мл;

  • цукор – 300 г;

  • дхі (топлене масло) – 2 ст. ложки;

  • цукрова пудра, кунжут, волоські горіхи – за бажанням;

  • фісташки – 200 р.
  • Узбецька халва


    Приготування
    Отже, беремо чавунну каструлю, наливаємо молоко і додаємо подрібнені фісташки. Потім кидаємо цукор та дхі. Все ретельно перемішуємо і доводимо на середньому вогні до кипіння. Після цього зменшуємо полум'я і уварюємо масу, періодично помішуючи ложкою. Коли молока майже не залишиться, знімаємо посуд з плити і викладаємо халву в заздалегідь підготовлену ємність. Після повного застигання, нарізаємо ласощі ромбиками і прикрашаємо горішком. Можете за бажанням посипати халву кунжутним насінням, цукрових дрібної пудрою або подрібненими волоськими горіхами.