Узбецька халва – неймовірно смачне ласощі, яке неодмінно сподобається всім гостям, і вони обов'язково попросять вас поділитися своїм рецептом приготування.
Рецепт узбецької халви
Інгредієнти: мука в/с – 3 ст. ложки; топлене вершкове масло – 25 г; молоко – 2 ст.; вода; цукор білий – 05 ст. Приготування У глибокій мисці розпускаємо топлене масло, всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. Підрум'янюємо суміш до тих пір, поки вона не придбає коричневий відтінок. Після цього вливаємо трохи води і знову розмішуємо, щоб не було грудочок. Молоко окремо кип'ятимо, кидаємо в нього цукор і чекаємо повного розчинення. Потім з'єднуємо молочний сироп з підсмаженим борошном і уварюють на слабенькому вогні до загусання. Готову узбецьку білу халву викладаємо у змащені маслом формочки і ретельно утрамбовується. Коли ласощі повністю охолоне, нарізаємо його невеликими шматочками і подаємо до столу.
Узбецька халва з горіхами
Інгредієнти: волоські горіхи – 200 г; кунжут – 100 г; борошно – 250 г; масло вершкове – 110 г; ванілін. Для сиропу:
цукор – 250 г; сало; вода – 400 мл Приготування Для початку давайте приготуємо сироп: кип'ятимо в каструлі воду і висипаємо необхідну кількість цукру. Варимо суміш на середньому вогні до густоватой консистенції.
Кунжут злегка обсмажуємо і остуджуємо. Борошно підрум'янюємо на сковороду, змащену заздалегідь баранячим салом. Всі горіхи пропускаємо кілька разів через м'ясорубку. Після цього змішуємо борошно з цукровим сиропом і горіхами. Отриману масу перекладаємо в емальований посуд і варимо узбецьку халву, постійно перемішуючи, на середньому вогні. Через 25 хвилин перекладаємо ласощі у формочку і посипаємо зверху кунжутом. Затягуємо халву плівкою, злегка придавлюємо зверху і закриваємо форму щільною кришкою.
Узбецька халва з фісташками
Інгредієнти: молоко – 400 мл; цукор – 300 г; дхі (топлене масло) – 2 ст. ложки; цукрова пудра, кунжут, волоські горіхи – за бажанням; фісташки – 200 р. Приготування Отже, беремо чавунну каструлю, наливаємо молоко і додаємо подрібнені фісташки. Потім кидаємо цукор та дхі. Все ретельно перемішуємо і доводимо на середньому вогні до кипіння. Після цього зменшуємо полум'я і уварюємо масу, періодично помішуючи ложкою. Коли молока майже не залишиться, знімаємо посуд з плити і викладаємо халву в заздалегідь підготовлену ємність. Після повного застигання, нарізаємо ласощі ромбиками і прикрашаємо горішком. Можете за бажанням посипати халву кунжутним насінням, цукрових дрібної пудрою або подрібненими волоськими горіхами.