Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто для самси в духовці

Тісто для самси в духовці

31-01-2016, 16:58
789
Тісто для самси в духовці
Правильно приготоване тісто для самси в духовці по вдалому рецептом є основою смачного узбецького ласощі. І якщо ви ще не знайшли підходящий варіант тесту для свого особистого збірника рецептів, то рекомендуємо скористатися запропонованими і неймовірно смачна хрустка самса порадує вас своїм чудовим смаком.

Тісто на узбецьку самсу в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 475 г;

  • вода очищена – 200 мл;

  • масло вершкове – 200 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль – 5 р.


  • Приготування
    Воду прогріваємо до теплого стану і закладаємо в неї шматочки м'якого вершкового масла, взявши його половину норми. Додаємо яйце, сіль і розбиваємо масу за допомогою міксера протягом двох хвилин до отримання груднястій суміші. Тепер невеликими порціями просіваємо борошно і додаємо її до тесту, продовжуючи працювати міксером, поки це можливо. Далі викладаємо масу на рівну поверхню і вимішуємо тісто руками протягом семи хвилин, поки воно не перестане липнути, при необхідності підсипаючи борошно. Даємо тісту постояти тридцять сорок хвилин.
    Потім борошняний ком поділяємо на три рівні частини, кожну з яких розкачуємо до товщини близько двох міліметрів і промазуємо вершковим маслом, попередньо його розтопивши. Чекаємо, поки масляний шар на кожному пласті застигне, і вкладаємо їх один на інший, притискаючи ретельно. Тепер звертаємо отриманий потрійний пласт в тугий рулет, розрізаємо його на фрагменти товщиною приблизно три сантиметри і розкачуємо кожен до отримання тонкої коржі, яка і буде основою самси. Залишилося тільки наповнити її начинкою, сформувати виріб і спекти до готовності в духовці.
    Взявши за основу викладений вище рецепт, можна також зробити просте і смачне тісто для самси в духовці на вершковому маргарині, замінивши їм масло.

    Тісто для самси в духовці на кефірі


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 500-600 г;

  • кефір – 260 мл;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • сода – маленька щіпка;

  • сіль – 5 р.


  • Приготування
    В одній мисці змішати просіяне борошно, соду, сіль і лимонну кислоту. В інший збиваємо яйця і з'єднуємо з кефіром і рослинним маслом. Тепер змішуємо рідкі та сухі компоненти і заводимо тісто. Воно повинно бути середньої щільності і зовсім не липнути до рук. Борошняний ком прикривають плівкою і залишаємо для визрівання на сорок-шістдесят хвилин. Після закінчення часу поділяємо борошняний ком на невеликі кульки і розкачуємо кожен до отримання плоскої коржі товщиною два-три міліметри. Тепер наповнюємо їх начинкою, запечатуємо краю і випікаємо самсу до готовності в духовці.

    Дріжджове тісто для самси в духовці


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 500-600 г;

  • маргарин вершковий – 130 г;

  • молоко – 300 мл;

  • масло рослинне – 70 мл;

  • дріжджі пресовані – 45 г;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    Молоко підігріваємо до тепленького стану, розчиняємо в ньому дріжджі, додаємо цукровий пісок, сіль, рослинне масло, додаємо невеликими порціями просіяне пшеничне борошно і заводимо тісто. Воно повинно бути м'яке, податливе, але не липнути до рук. Розміщуємо його в тепле місце для вистоювання на півтори години,
    Тісто для самси в духовці
    прикривши чистим тканинним відрізу.
    Розтоплюємо Маргарин, потім даємо йому охолонути, трохи загуснути і зливаємо рідину. Потім розкачуємо тісто до отримання пласта товщиною п'ять міліметрів, і промазуємо м'якою маргаринової масою. Звертаємо пласт конвертом ще раз розкачуємо тісто до того ж розміру, знову промазуємо розтопленим маргарином і звертаємо конвертом. Проробляємо таку процедуру ще два рази. Востаннє розкочуємо пласт досить тонко, розрізаємо на квадрати, наповнюємо їх начинкою і формуємо самсу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати самсу?
    Як приготувати самсу?
    Для цінителів узбецької кухні, пропонуємо відтворити у себе на кухні рецепт самого популярного страви - самси. Розповімо, як зробити цю чудову
    Самса з гарбузом по-узбецьки
    Самса з гарбузом по-узбецьки
    Дуже популярний вид узбецької випічки - самсу, можна приготувати самостійно, причому зовсім без труднощів. Далі докладно розповімо, як спекти на
    Рецепт самси з м'ясом
    Рецепт самси з м'ясом
    Чудову узбецьку випічку можна успішно приготувати самостійно в домашній духовці, дотримуючись запропонованих у статті рецептами. Розповімо, як спекти
    Тісто для самси - узбецький рецепт
    Тісто для самси - узбецький рецепт
    Популярний східне блюдо - самсу можна приготувати кількома способами. Найпоширенішим є саме узбецький варіант цієї чудесної випічки, якому і
    Самса з сиром
    Самса з сиром
    Узбецькі самси можна готувати з будь-якою начинкою - з куркою, яловичиною, сиром, і, звичайно ж, з сиром. Ось про останньому варіанті і піде мова в
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,