Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто для самси - узбецький рецепт

Тісто для самси - узбецький рецепт

31-01-2016, 16:57
744
Тісто для самси - узбецький рецепт
Самса – страва узбецької кухні, що представляє собою квадратний або трикутний пиріжок з м'ясною начинкою. Є безліч варіантів її приготування і ми розповімо вам, як самостійно замісити тісто на узбецьку самсу.

Узбецький рецепт тіста для самси


Інгредієнти:

  • борошно – 4 ст.;

  • яйце – 1 шт.;

  • тепла кип'ячена вода – 1 ст.;

  • сіль дрібна – за смаком;

  • масло вершкове – 100 р.


  • Приготування
    У каструльку наливаємо теплу воду, додаємо розтоплене вершкове масло і розбиваємо яйце. Борошно просіваємо з сіллю і поступово всипаємо в масляно-яєчну суміш. Замішуємо руками щільне тісто, скачуємо з нього кульку і прибираємо в холодильник. Потім розділяємо його на 3 рівні частини і розкачуємо одну в тонкий коржик. Промазуємо її розм'якшеним вершковим маслом. Точно також чинимо з рештою тестом. Після цього акуратно переносимо другий корж і кладемо на першу. Промазуємо поверхню олією і накриваємо 3 пластом. Тепер звертаємо всі рулетом і розрізаємо на шматочки шириною приблизно 5 см. Кожен шматок розгортаємо в коржик і прибираємо заготовки в бік, накривши зверху рушником. Ось і все, тісто на узбецьку самсу готово і ми запалюємо духовку і переходимо до приготування начинки.

    Листкове тісто для узбецької самси


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 4 ст.;

  • тепла вода – 15 склянки;

  • маргарин;

  • сіль дрібна – за смаком.


  • Приготування
    Борошно просіваємо з сіллю, формуємо гірку і поступово вливаємо в центр теплу воду. Швидкими рухами замішуємо еластичне туге тісто і поділяємо його на кілька частин. Прибираємо заготовки в холодильник і засікаємо 30 хвилин. Після цього розкачуємо їх в тонкі пласти і промазуємо розтопленим маргарином. Далі кожну частину щільно згортаємо і розрізаємо рулет на 6 частин. Знову розгортаємо кожен шматочок і промазуємо маргарином. Потім весь процес повторюємо кілька разів, – від цього залежить шаруватість тесту.

    Рецепт дріжджового тіста для узбецької самси


    Інгредієнти:
    Тісто для самси - узбецький рецепт


  • сухі дріжджі – 25 г;

  • вода кип'ячена – 2 ст. ложки;

  • борошно – 1 кг


  • Приготування
    Сухі дріжджі висипаємо в миску з теплою кип'яченою водою. Після їх розчинення поступово додаємо борошно і замішуємо однорідне м'яке тісто. Тепер ставимо посуд в тепле місце, накриваємо зверху рушником і залишаємо для бродіння приблизно на 5 годин. Після закінчення часу, обминаємо тісто гарненько і переходимо безпосередньо до приготування самси.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто для самси в духовці
    Тісто для самси в духовці
    Приготувати відмінну самсу на домашній кухні в духовці досить просто, головне знати, як правильно зробити тісто для цього виду узбецької випічки.
    Самса з гарбузом по-узбецьки
    Самса з гарбузом по-узбецьки
    Дуже популярний вид узбецької випічки - самсу, можна приготувати самостійно, причому зовсім без труднощів. Далі докладно розповімо, як спекти на
    Рецепт самси з м'ясом
    Рецепт самси з м'ясом
    Чудову узбецьку випічку можна успішно приготувати самостійно в домашній духовці, дотримуючись запропонованих у статті рецептами. Розповімо, як спекти
    Самса з сиром
    Самса з сиром
    Узбецькі самси можна готувати з будь-якою начинкою - з куркою, яловичиною, сиром, і, звичайно ж, з сиром. Ось про останньому варіанті і піде мова в
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили