Тісто для самси - узбецький рецепт
Самса – страва узбецької кухні, що представляє собою квадратний або трикутний пиріжок з м'ясною начинкою. Є безліч варіантів її приготування і ми розповімо вам, як самостійно замісити тісто на узбецьку самсу.
Інгредієнти:
борошно – 4 ст.;
яйце – 1 шт.;
тепла кип'ячена вода – 1 ст.;
сіль дрібна – за смаком;
масло вершкове – 100 р.
Приготування
У каструльку наливаємо теплу воду, додаємо розтоплене вершкове масло і розбиваємо яйце. Борошно просіваємо з сіллю і поступово всипаємо в масляно-яєчну суміш. Замішуємо руками щільне тісто, скачуємо з нього кульку і прибираємо в холодильник. Потім розділяємо його на 3 рівні частини і розкачуємо одну в тонкий коржик. Промазуємо її розм'якшеним вершковим маслом. Точно також чинимо з рештою тестом. Після цього акуратно переносимо другий корж і кладемо на першу. Промазуємо поверхню олією і накриваємо 3 пластом. Тепер звертаємо всі рулетом і розрізаємо на шматочки шириною приблизно 5 см. Кожен шматок розгортаємо в коржик і прибираємо заготовки в бік, накривши зверху рушником. Ось і все, тісто на узбецьку самсу готово і ми запалюємо духовку і переходимо до приготування начинки.
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 4 ст.;
тепла вода – 15 склянки;
маргарин;
сіль дрібна – за смаком.
Приготування
Борошно просіваємо з сіллю, формуємо гірку і поступово вливаємо в центр теплу воду. Швидкими рухами замішуємо еластичне туге тісто і поділяємо його на кілька частин. Прибираємо заготовки в холодильник і засікаємо 30 хвилин. Після цього розкачуємо їх в тонкі пласти і промазуємо розтопленим маргарином. Далі кожну частину щільно згортаємо і розрізаємо рулет на 6 частин. Знову розгортаємо кожен шматочок і промазуємо маргарином. Потім весь процес повторюємо кілька разів, – від цього залежить шаруватість тесту.
Інгредієнти:
сухі дріжджі – 25 г;
вода кип'ячена – 2 ст. ложки;
борошно – 1 кг
Приготування
Сухі дріжджі висипаємо в миску з теплою кип'яченою водою. Після їх розчинення поступово додаємо борошно і замішуємо однорідне м'яке тісто. Тепер ставимо посуд в тепле місце, накриваємо зверху рушником і залишаємо для бродіння приблизно на 5 годин. Після закінчення часу, обминаємо тісто гарненько і переходимо безпосередньо до приготування самси.
Узбецький рецепт тіста для самси
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку наливаємо теплу воду, додаємо розтоплене вершкове масло і розбиваємо яйце. Борошно просіваємо з сіллю і поступово всипаємо в масляно-яєчну суміш. Замішуємо руками щільне тісто, скачуємо з нього кульку і прибираємо в холодильник. Потім розділяємо його на 3 рівні частини і розкачуємо одну в тонкий коржик. Промазуємо її розм'якшеним вершковим маслом. Точно також чинимо з рештою тестом. Після цього акуратно переносимо другий корж і кладемо на першу. Промазуємо поверхню олією і накриваємо 3 пластом. Тепер звертаємо всі рулетом і розрізаємо на шматочки шириною приблизно 5 см. Кожен шматок розгортаємо в коржик і прибираємо заготовки в бік, накривши зверху рушником. Ось і все, тісто на узбецьку самсу готово і ми запалюємо духовку і переходимо до приготування начинки.
Листкове тісто для узбецької самси
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо з сіллю, формуємо гірку і поступово вливаємо в центр теплу воду. Швидкими рухами замішуємо еластичне туге тісто і поділяємо його на кілька частин. Прибираємо заготовки в холодильник і засікаємо 30 хвилин. Після цього розкачуємо їх в тонкі пласти і промазуємо розтопленим маргарином. Далі кожну частину щільно згортаємо і розрізаємо рулет на 6 частин. Знову розгортаємо кожен шматочок і промазуємо маргарином. Потім весь процес повторюємо кілька разів, – від цього залежить шаруватість тесту.
Рецепт дріжджового тіста для узбецької самси
Інгредієнти:
Приготування
Сухі дріжджі висипаємо в миску з теплою кип'яченою водою. Після їх розчинення поступово додаємо борошно і замішуємо однорідне м'яке тісто. Тепер ставимо посуд в тепле місце, накриваємо зверху рушником і залишаємо для бродіння приблизно на 5 годин. Після закінчення часу, обминаємо тісто гарненько і переходимо безпосередньо до приготування самси.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для самси в духовці
Приготувати відмінну самсу на домашній кухні в духовці досить просто, головне знати, як правильно зробити тісто для цього виду узбецької випічки.
Самса з гарбузом по-узбецьки
Дуже популярний вид узбецької випічки - самсу, можна приготувати самостійно, причому зовсім без труднощів. Далі докладно розповімо, як спекти на
Рецепт самси з м'ясом
Чудову узбецьку випічку можна успішно приготувати самостійно в домашній духовці, дотримуючись запропонованих у статті рецептами. Розповімо, як спекти
Самса з сиром
Узбецькі самси можна готувати з будь-якою начинкою - з куркою, яловичиною, сиром, і, звичайно ж, з сиром. Ось про останньому варіанті і піде мова в
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили