Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Самса з сиром

5-01-2015, 09:55
1 045
Самса з сиром
Самса - одне з найбільш популярних виробів з тіста в Узбекистані і багатьох східних країнах. Рецептів її приготування досить багато, вона печеться завжди по-різному, з різного тіста з різними начинками, але завжди виходить дивовижно ароматною і дуже апетитними! Давайте дізнаємося, як приготувати самсу з сиром.

Рецепт самси з сиром


Інгредієнти:

  • яйце - 3 шт.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • вода - 1 ст.;

  • сир твердий - 500 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • кунжут - 1 ч. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування самси з сиром беремо яйце, додаємо сіль, воду і все добре перемішуємо. Борошно просіваємо в глибоку миску, робимо зверху поглиблення і поступово вливаємо яєчну суміш. Далі замішуємо м'яке, еластичне тісто і ставимо його в холодильник приблизно на 30 хвилин.
    По закінченню часу поділяємо його на 4 рівні частини. Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт товщиною приблизно 2-3 мм. Потім рясно змащуємо пласти розтопленим вершковим маслом і скручуємо в тугі рулети. Тепер викладаємо їх у вигляді спіралі на посипану борошном тарілку, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо на 2 години в холодильник.
    Не втрачаючи часу дарма, готуємо начинку. Для цього сир дрібно нарізаємо. Часник пропускаємо через землянку і змішуємо з сиром. Додаємо яйця, що залишилися, і все ще раз перемішуємо.
    Потім охолоджене тісто нарізаємо невеликими шматочками. Кладемо на стіл, посипаний борошном, і розкочуємо качалкою в коржик. На кожну викладаємо трохи сирної начинки і сформировиваем трикутники, щільно закріпивши краї тіста.
    Перекладаємо самсу на деко, застелене папером для випічки. Поверхню пиріжків змащуємо збитим яєчним жовтком і посипаємо кунжутом. Відправляємо самсу в розігріту до 180-200°C духовку і випікаємо протягом 40 хвилин. Замість звичайного сиру, можна використовувати бринзу, тоді у вас вийде дуже ніжна, з пікантним смаком самса з бринзою.

    Самса з шинкою і сиром


    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 1 кг;

  • сир - 500 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • майонез;

  • шинка - 300 р.

  • Самса з сиром

    Приготування
    Тісто розділяємо на невеликі шматочки і окремо розгортаємо в невеликі квадратні пласти. Шинку і сир дрібно ріжемо кубиками, заправляємо майонезом і перемішуємо. Тепер викладаємо начинку на тісто і закріплюємо краї так, щоб вийшли трикутники.
    Викладаємо слоїсту самсу з сиром на деко і змащуємо збитим яйцем. Випікаємо в розігрітій до 200°C духовці приблизно 30 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Слойки з сиром і шинкою
    Слойки з сиром і шинкою
    Слойки з сиром - це, звичайно ж, класика кулінарного жанру, з яким знайомі багато. І в нашій статті ми зібрали деякі оригінальні і смачні рецепти
    Самса з листкового тіста
    Самса з листкового тіста
    Самса - одне з улюблених узбецьких блюд, яке припало до смаку нашим співвітчизникам. Традиційно самса готується з листкового тіста бараниною, але
    Листкове тісто з сиром
    Листкове тісто з сиром
    Хочете здивувати близьких смачною домашньою випічкою? Тоді зробіть дивовижні булочки з листкового тіста з сиром. А наші цікаві та оригінальні рецепти
    Узбецька самса
    Узбецька самса
    Узбецька самса - справа для рук справжньої господині, яка не боїться експериментів. Чому? Та тому що готування тіста для цієї страви не дуже проста.
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили