Рецепт самси з м'ясом
Самса – це традиційна азіатська випічка, яка останнім часом підкорила простори усього СНД і не тільки. І це зрозуміло, оскільки самса – дуже смачне і ситне блюдо, нею можна швиденько перекусити на ходу або ситно поснідати перед початком робочого дня. Звичайно ж простіше купити вже готову самсу, але для любителів домашньої кухні ми пропонуємо кілька рецептів.
Це класичний рецепт самси. Звичайно, можна купити листкове тісто і прискорити приготування, але тим хто не боїться труднощів і заради смачного результату готовий витратити трохи більше часу ми підкажемо рецепт тіста для самси з м'ясом.
Інгредієнти:
яловичина або телятина – 600 г;
цибуля – 600 г;
жир курдючний – 200 г;
борошно – 3 склянки;
вода – 300 мл;
жовток – 1 шт.;
топлене масло – 150 г;
зіра, коріандр , перець червоний і чорний, сіль.
Приготування
Воду солимо і перемішуємо до повного розчинення кристалів, потім виливаємо в борошно і замішуємо прісне, м'яке тісто. Закінчуємо вимішувати на стіл, посипаний борошном. Даємо тісту відпочити 30-40 хвилин, потім ще раз вимішуємо, знову залишаємо на 15-20 хвилин. Обробляємо ще раз руками і ділимо на 3 частини. Не забуваємо підсипати на стіл борошно, щоб тісто не прилипало. Кожну корж розкочуємо тонко, не товщі 2 мм. Перший шар промазуємо топленим маслом (або маргарином), викладаємо зверху другий шар, його теж промазуємо маслом, також чинимо і з третім шаром. Потім всі три шари починаємо акуратно скачувати в трубочку, а коли відкатали до кінця, потрібно трохи поскручувати, як джгут, щоб шари між собою щільніше з'єдналися. Отриману ковбаску ріжемо на коржі товщиною 2-25 см. Викладаємо їх на дощечку і ставимо в морозилку на 30 хвилин.
Для начинки яловичину нарізаємо дрібними шматочками розміром 1х1 див., цибулю і жир дрібно рубаємо, все змішуємо, солимо й додаємо спеції.
Змащуємо стіл рослинним маслом і розкачуємо кожен шматочок тесту на коржі товщиною 2 мм Викладаємо начинку на тісто по столовій ложці в кожну корж і защипуємо трикутником. Викладаємо самсу на деко швом вниз, верх промазуємо збитим яйцем, печемо при температурі 200 градусів 20 хвилин.
Інгредієнти:
фарш свино-яловичий жирний – 850 г;
цибуля – 05 кг;
тісто листкове – 1 кг;
жовток – 1 шт.;
сіль, кунжут, спеції, перець.
Приготування
У фарш висипаємо дрібно покрошеный цибулю, спеції, сіль, перемішуємо. Тісто ріжемо на квадратики і розкачуємо лише трохи, викладаємо не шкодуючи на середину кожного шматочка начинку. Защипуємо краї тіста, перевертаємо і трохи придавлюємо, змащуємо зверху збитим жовтком, посипаємо кунжутом і готуємо в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Рецепт узбецької самси з м'ясом з листкового тіста
Це класичний рецепт самси. Звичайно, можна купити листкове тісто і прискорити приготування, але тим хто не боїться труднощів і заради смачного результату готовий витратити трохи більше часу ми підкажемо рецепт тіста для самси з м'ясом.
Інгредієнти:
Приготування
Воду солимо і перемішуємо до повного розчинення кристалів, потім виливаємо в борошно і замішуємо прісне, м'яке тісто. Закінчуємо вимішувати на стіл, посипаний борошном. Даємо тісту відпочити 30-40 хвилин, потім ще раз вимішуємо, знову залишаємо на 15-20 хвилин. Обробляємо ще раз руками і ділимо на 3 частини. Не забуваємо підсипати на стіл борошно, щоб тісто не прилипало. Кожну корж розкочуємо тонко, не товщі 2 мм. Перший шар промазуємо топленим маслом (або маргарином), викладаємо зверху другий шар, його теж промазуємо маслом, також чинимо і з третім шаром. Потім всі три шари починаємо акуратно скачувати в трубочку, а коли відкатали до кінця, потрібно трохи поскручувати, як джгут, щоб шари між собою щільніше з'єдналися. Отриману ковбаску ріжемо на коржі товщиною 2-25 см. Викладаємо їх на дощечку і ставимо в морозилку на 30 хвилин.
Для начинки яловичину нарізаємо дрібними шматочками розміром 1х1 див., цибулю і жир дрібно рубаємо, все змішуємо, солимо й додаємо спеції.
Змащуємо стіл рослинним маслом і розкачуємо кожен шматочок тесту на коржі товщиною 2 мм Викладаємо начинку на тісто по столовій ложці в кожну корж і защипуємо трикутником. Викладаємо самсу на деко швом вниз, верх промазуємо збитим яйцем, печемо при температурі 200 градусів 20 хвилин.
Рецепт приготування самси з м'ясом в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
У фарш висипаємо дрібно покрошеный цибулю, спеції, сіль, перемішуємо. Тісто ріжемо на квадратики і розкачуємо лише трохи, викладаємо не шкодуючи на середину кожного шматочка начинку. Защипуємо краї тіста, перевертаємо і трохи придавлюємо, змащуємо зверху збитим жовтком, посипаємо кунжутом і готуємо в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Самса з гарбузом по-узбецьки
Дуже популярний вид узбецької випічки - самсу, можна приготувати самостійно, причому зовсім без труднощів. Далі докладно розповімо, як спекти на
Самса в духовці
Найвідоміший вид узбецької випічки - самсу, можна успішно приготувати в духовці на домашній кухні. Причому блюдо вийде не гірше традиційного аналога.
Тісто для самси - узбецький рецепт
Популярний східне блюдо - самсу можна приготувати кількома способами. Найпоширенішим є саме узбецький варіант цієї чудесної випічки, якому і
Самса з листкового тіста
Самса - одне з улюблених узбецьких блюд, яке припало до смаку нашим співвітчизникам. Традиційно самса готується з листкового тіста бараниною, але
Самса з сиром
Узбецькі самси можна готувати з будь-якою начинкою - з куркою, яловичиною, сиром, і, звичайно ж, з сиром. Ось про останньому варіанті і піде мова в
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,