» » Самса в духовці

Самса в духовці

Самса в духовці
Ми звикли вважати самсу традиційно узбецьким блюдом, але, насправді, багато східні народи готують такі пиріжки на свій лад. Як правило, самсу запікають у тандирі або смажать, рідше готують в духовці. Саме тому ми вирішили приділити увагу варіантів приготування самси в духовці за різноманітними рецептами.

Самса з картоплею в духовці


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 175 г;

  • по дрібці цукру і солі;

  • вершкове масло - 115 г;

  • вода - 55 мл


  • Для начинки:

  • картопля - 470 г;

  • вершкове масло - 55 г;

  • ріпчаста цибуля - 85 м;

  • часник - 3 зубки;

  • мелений кумін - 1/2 ч. ложки;

  • мелена кориця, куркума, коріандр - по 1/4 ч. ложки;

  • жменя зелені кінзи.


  • Приготування
    Рецепт тіста для самси в духовці багато в чому схожий з технологією замішування звичайного пісочного тіста. Борошно з'єднайте з пучкою цукру і солі, перемішайте, а потім порубаєте з холодним маслом в крихту. Отриману крихту залийте холодною водою і сформуйте у грудку тіста, оберніть його плівкою і залиште в прохолоді на годину.
    Поставте картопляні бульби варитися до м'якості. На розтопленому маслі спасеруйте подрібнений ріпчаста цибуля, доповніть його часником і прянощами. Отриману засмажку пюрируйте з картопляними бульбами і змішайте із зеленню кінзи.
    Розкачайте тісто і розділіть його на круги. У центр кожного викладіть порцію начинки, защепіть краю разом. Перед тим, як приготувати самсу в духовці, її можна змастити збитим яйцем. Випікайте 20-25 хвилин при 190 градусах.

    Як піч самсу з куркою в духовці?


    Інгредієнти:

  • курячий фарш - 480 м;

  • готове тісто для самси ;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • жменю зеленого горошку;

  • мелений кумін, фенхель, коріандр - по 1 ч. ложці;

  • часник - 3 зубки.


  • Приготування
    Спасеруйте цибулю з насіння куміна, коріандру і фенхелю, додайте курятину і доведіть її до готовності, не забувши посолити. Змішайте курку з горошком і пюрированным часником. Розподіліть начинку між квадратами тіста і защепіть його краю разом. Готуйте самсу при 200 градусах 20 хвилин.

    Самса з гарбуза в духовці


    Інгредієнти:
    Самса в духовці


  • ріпчаста цибуля - 145 г;

  • рослинна олія - 25 мл;

  • мелений коріандр, кумін, куркума - по 1 ч. ложці;

  • щіпка меленого чілі;

  • гарбуз - 470 г;

  • листкове тісто - 270 р.


  • Приготування
    Очищені скибочки гарбуза відваріть на пару і пюрируйте. До гарбузовому пюре додати засмажку з цибулі з прянощами. Розкачайте пласт готового листкового тіста, наріжте його на квадрати, викладіть порцію начинки в центр і защепіть краю, щоб вийшов трикутник. Випікайте при 190 градусах 25 хвилин.
    Додав: admin | 31-01-2016, 16:57
    Переглядів: 248