Самса в духовці
Ми звикли вважати самсу традиційно узбецьким блюдом, але, насправді, багато східні народи готують такі пиріжки на свій лад. Як правило, самсу запікають у тандирі або смажать, рідше готують в духовці. Саме тому ми вирішили приділити увагу варіантів приготування самси в духовці за різноманітними рецептами.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 175 г;
по дрібці цукру і солі;
вершкове масло - 115 г;
вода - 55 мл
Для начинки:
картопля - 470 г;
вершкове масло - 55 г;
ріпчаста цибуля - 85 м;
часник - 3 зубки;
мелений кумін - 1/2 ч. ложки;
мелена кориця, куркума, коріандр - по 1/4 ч. ложки;
жменя зелені кінзи.
Приготування
Рецепт тіста для самси в духовці багато в чому схожий з технологією замішування звичайного пісочного тіста. Борошно з'єднайте з пучкою цукру і солі, перемішайте, а потім порубаєте з холодним маслом в крихту. Отриману крихту залийте холодною водою і сформуйте у грудку тіста, оберніть його плівкою і залиште в прохолоді на годину.
Поставте картопляні бульби варитися до м'якості. На розтопленому маслі спасеруйте подрібнений ріпчаста цибуля, доповніть його часником і прянощами. Отриману засмажку пюрируйте з картопляними бульбами і змішайте із зеленню кінзи.
Розкачайте тісто і розділіть його на круги. У центр кожного викладіть порцію начинки, защепіть краю разом. Перед тим, як приготувати самсу в духовці, її можна змастити збитим яйцем. Випікайте 20-25 хвилин при 190 градусах.
Інгредієнти:
курячий фарш - 480 м;
готове тісто для самси ;
ріпчаста цибуля - 115 г;
жменю зеленого горошку;
мелений кумін, фенхель, коріандр - по 1 ч. ложці;
часник - 3 зубки.
Приготування
Спасеруйте цибулю з насіння куміна, коріандру і фенхелю, додайте курятину і доведіть її до готовності, не забувши посолити. Змішайте курку з горошком і пюрированным часником. Розподіліть начинку між квадратами тіста і защепіть його краю разом. Готуйте самсу при 200 градусах 20 хвилин.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 145 г;
рослинна олія - 25 мл;
мелений коріандр, кумін, куркума - по 1 ч. ложці;
щіпка меленого чілі;
гарбуз - 470 г;
листкове тісто - 270 р.
Приготування
Очищені скибочки гарбуза відваріть на пару і пюрируйте. До гарбузовому пюре додати засмажку з цибулі з прянощами. Розкачайте пласт готового листкового тіста, наріжте його на квадрати, викладіть порцію начинки в центр і защепіть краю, щоб вийшов трикутник. Випікайте при 190 градусах 25 хвилин.
Самса з картоплею в духовці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Рецепт тіста для самси в духовці багато в чому схожий з технологією замішування звичайного пісочного тіста. Борошно з'єднайте з пучкою цукру і солі, перемішайте, а потім порубаєте з холодним маслом в крихту. Отриману крихту залийте холодною водою і сформуйте у грудку тіста, оберніть його плівкою і залиште в прохолоді на годину.
Поставте картопляні бульби варитися до м'якості. На розтопленому маслі спасеруйте подрібнений ріпчаста цибуля, доповніть його часником і прянощами. Отриману засмажку пюрируйте з картопляними бульбами і змішайте із зеленню кінзи.
Розкачайте тісто і розділіть його на круги. У центр кожного викладіть порцію начинки, защепіть краю разом. Перед тим, як приготувати самсу в духовці, її можна змастити збитим яйцем. Випікайте 20-25 хвилин при 190 градусах.
Як піч самсу з куркою в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Спасеруйте цибулю з насіння куміна, коріандру і фенхелю, додайте курятину і доведіть її до готовності, не забувши посолити. Змішайте курку з горошком і пюрированным часником. Розподіліть начинку між квадратами тіста і защепіть його краю разом. Готуйте самсу при 200 градусах 20 хвилин.
Самса з гарбуза в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Очищені скибочки гарбуза відваріть на пару і пюрируйте. До гарбузовому пюре додати засмажку з цибулі з прянощами. Розкачайте пласт готового листкового тіста, наріжте його на квадрати, викладіть порцію начинки в центр і защепіть краю, щоб вийшов трикутник. Випікайте при 190 градусах 25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Самса з гарбузом по-узбецьки
Дуже популярний вид узбецької випічки - самсу, можна приготувати самостійно, причому зовсім без труднощів. Далі докладно розповімо, як спекти на
Рецепт самси з м'ясом
Чудову узбецьку випічку можна успішно приготувати самостійно в домашній духовці, дотримуючись запропонованих у статті рецептами. Розповімо, як спекти
Самса - рецепт приготування в домашніх умовах
Приготувати самостійно узбецьку самсу зовсім не складно. Вивчивши представлені далі рецепти, ви швидко впораєтеся з цим завданням. Розповімо, як
Самса з листкового тіста
Самса - одне з улюблених узбецьких блюд, яке припало до смаку нашим співвітчизникам. Традиційно самса готується з листкового тіста бараниною, але
Узбецька самса
Узбецька самса - справа для рук справжньої господині, яка не боїться експериментів. Чому? Та тому що готування тіста для цієї страви не дуже проста.
Самса з сиром
Узбецькі самси можна готувати з будь-якою начинкою - з куркою, яловичиною, сиром, і, звичайно ж, з сиром. Ось про останньому варіанті і піде мова в