Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Самса - рецепт приготування в домашніх умовах

Самса - рецепт приготування в домашніх умовах

14-01-2016, 14:24
566
Самса - рецепт приготування в домашніх умовах
Самсою називають невеликі пиріжки, часто мають форму трикутника або півмісяця. З-за широкої поширеності в самси Південно-Східної кухні, склад начинки і рецепт приготування тіста варіюється в залежності від кухні різних народів. Нижче ми постараємося розібратися не тільки з рецептом приготування узбецького самси в домашніх умовах, але і з варіантом страви родом з Індії.

Як приготувати самсу будинку?


В рамках узбецького рецепта в якості начинки буде виступати суміш баранини і баранячого жиру з простими спеціями. Традиційно такі узбецькі пиріжки запікаються в тандирі, але так як ми готуємо самсу будинку, альтернативою печі виступить звичайна духовка.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • молоко - 440 мл;

  • вершкове масло - 105 г;

  • борошно - 610 р.


  • Для начинки:

  • баранина - 550 г;

  • ріпчаста цибуля - 190 г;

  • жир - 130 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • мелений кумін і коріандр - по 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Підігрійте молоко з маслом, поки останній повністю не розійдеться. Змішайте борошно з пучкою солі і всипте до теплого молока. Залиште готове тісто повністю охолонути. За цей час глютеновые нитки розслабляться і з тестом буде значно легше працювати.
    В ідеалі, баранину, жир і цибулю треба порубати вручну. Порзане м'ясо з цибулею приправити прянощами і хорошою пучкою солі, ретельно перемішайте і збийте яйце. Останнє служить в рецепті для зв'язування начинки і збереження м'ясних соків.
    Розкачати тісто, розріжте його на круги і викладіть в центр кожного порцію начинки. Три краю кола зберіть разом в центрі, щоб утворити трикутник. Залиште пиріжки випікатися при 200 градусах 20 хвилин, потім переверніть, зменшіть температуру до 180 градусів і залиште самсу ще на 15 хвилин.

    Листкова самса - рецепт приготування в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • упаковка листкового тіста (бездріжджового);

  • ягнятина - 540 г;

  • ріпчаста цибуля - 170 г;

  • картопля - 90 г;

  • мелений кумін - 1 1/2 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати самсу будинку з листкового тіста, залиште пластини готового тіста розморожуватися на посипаній борошном поверхні. Ягнятину дрібно нарубаєте вручну разом з цибулею. Бульби картоплі очистіть і також розділіть на невеликі кубики. Приправте начинку меленим кумином і сіллю, перемішайте.
    Розкачайте пласт розмороженого тіста, виріжте з нього кола і викладіть начинку в центр кожного. Защепіть краю кола в центрі так, щоб утворився трикутник. Покрийте поверхню самси збитим яйцем. Випікайте самсу в духовці спочатку при 210 градусах близько 20 хвилин, а потім, перевернувши, ще 15 хвилин, але вже при 180.

    Індійська самса будинку своїми руками


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 310 г;

  • вершкове масло - 55 мл;

  • мелений пажитник - 1 ч. ложка;

  • вода - 45 мл


  • Для начинки:

  • картопляні бульби (великі) - 2 шт.;

  • жменю зеленого горошку;
  • Самса - рецепт приготування в домашніх умовах

  • волоські горіхи - 25 г;

  • насіння куміна - 1/2 ч. ложки;

  • пластівці перцю чилі - за смаком.


  • Приготування
    Дайте маслу розійтися в гарячій воді. Борошно змішайте з меленим гуньбою і пучкою солі. З'єднайте масляну емульсію з борошном і сформуйте щільне тісто. Залиште в теплі на півгодини.
    Відваріть картоплю, а очистивши його, пюрируйте, але не до однорідності. Змішайте картопля з зеленим горошком, рубаними горіхами, кумином і чилі.
    Тонко розкачайте тісто і наріжте його на кружечки. У центр кожного покладіть порцію картопляної начинки і з'єднайте три краї тіста разом. Готову самсу обсмажте в розігрітому маслі до вираженого золотисто-коричневого відтінку, а потім помістіть на серветки, щоб прибрати надлишки жиру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Слойки з сиром з готового листкового тіста
    Слойки з сиром з готового листкового тіста
    Самий безпрограшний спосіб побалувати себе домашньою випічкою - спекти слойки з начинкою з готового тіста. Пропонуємо зробити ароматнейшие пиріжки з
    Пиріжки з картоплею і грибами
    Пиріжки з картоплею і грибами
    Пиріжки з картоплею, напевно, найкращий варіант розправитися з залишками пюре. Пропонуємо урізноманітнити цю начинку підсмаженими грибами. Це
    Пиріжки з щавлем
    Пиріжки з щавлем
    Щавель дуже часто використовується в традиційній українській кухні. Виражена кислинка цієї рослини поєднується з багатьма продуктами, навіть з
    Самса з листкового тіста
    Самса з листкового тіста
    Самса - одне з улюблених узбецьких блюд, яке припало до смаку нашим співвітчизникам. Традиційно самса готується з листкового тіста бараниною, але
    Узбецька самса
    Узбецька самса
    Узбецька самса - справа для рук справжньої господині, яка не боїться експериментів. Чому? Та тому що готування тіста для цієї страви не дуже проста.
    Самса з сиром
    Самса з сиром
    Узбецькі самси можна готувати з будь-якою начинкою - з куркою, яловичиною, сиром, і, звичайно ж, з сиром. Ось про останньому варіанті і піде мова в