Самса - рецепт приготування в домашніх умовах

Як приготувати самсу будинку?
В рамках узбецького рецепта в якості начинки буде виступати суміш баранини і баранячого жиру з простими спеціями. Традиційно такі узбецькі пиріжки запікаються в тандирі, але так як ми готуємо самсу будинку, альтернативою печі виступить звичайна духовка.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Підігрійте молоко з маслом, поки останній повністю не розійдеться. Змішайте борошно з пучкою солі і всипте до теплого молока. Залиште готове тісто повністю охолонути. За цей час глютеновые нитки розслабляться і з тестом буде значно легше працювати.
В ідеалі, баранину, жир і цибулю треба порубати вручну. Порзане м'ясо з цибулею приправити прянощами і хорошою пучкою солі, ретельно перемішайте і збийте яйце. Останнє служить в рецепті для зв'язування начинки і збереження м'ясних соків.
Розкачати тісто, розріжте його на круги і викладіть в центр кожного порцію начинки. Три краю кола зберіть разом в центрі, щоб утворити трикутник. Залиште пиріжки випікатися при 200 градусах 20 хвилин, потім переверніть, зменшіть температуру до 180 градусів і залиште самсу ще на 15 хвилин.
Листкова самса - рецепт приготування в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати самсу будинку з листкового тіста, залиште пластини готового тіста розморожуватися на посипаній борошном поверхні. Ягнятину дрібно нарубаєте вручну разом з цибулею. Бульби картоплі очистіть і також розділіть на невеликі кубики. Приправте начинку меленим кумином і сіллю, перемішайте.
Розкачайте пласт розмороженого тіста, виріжте з нього кола і викладіть начинку в центр кожного. Защепіть краю кола в центрі так, щоб утворився трикутник. Покрийте поверхню самси збитим яйцем. Випікайте самсу в духовці спочатку при 210 градусах близько 20 хвилин, а потім, перевернувши, ще 15 хвилин, але вже при 180.
Індійська самса будинку своїми руками
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:

Приготування
Дайте маслу розійтися в гарячій воді. Борошно змішайте з меленим гуньбою і пучкою солі. З'єднайте масляну емульсію з борошном і сформуйте щільне тісто. Залиште в теплі на півгодини.
Відваріть картоплю, а очистивши його, пюрируйте, але не до однорідності. Змішайте картопля з зеленим горошком, рубаними горіхами, кумином і чилі.
Тонко розкачайте тісто і наріжте його на кружечки. У центр кожного покладіть порцію картопляної начинки і з'єднайте три краї тіста разом. Готову самсу обсмажте в розігрітому маслі до вираженого золотисто-коричневого відтінку, а потім помістіть на серветки, щоб прибрати надлишки жиру.
Рекомендуємо добрі рецепти

Слойки з сиром з готового листкового тіста
Самий безпрограшний спосіб побалувати себе домашньою випічкою - спекти слойки з начинкою з готового тіста. Пропонуємо зробити ароматнейшие пиріжки з

Пиріжки з картоплею і грибами
Пиріжки з картоплею, напевно, найкращий варіант розправитися з залишками пюре. Пропонуємо урізноманітнити цю начинку підсмаженими грибами. Це

Пиріжки з щавлем
Щавель дуже часто використовується в традиційній українській кухні. Виражена кислинка цієї рослини поєднується з багатьма продуктами, навіть з

Самса з листкового тіста
Самса - одне з улюблених узбецьких блюд, яке припало до смаку нашим співвітчизникам. Традиційно самса готується з листкового тіста бараниною, але

Узбецька самса
Узбецька самса - справа для рук справжньої господині, яка не боїться експериментів. Чому? Та тому що готування тіста для цієї страви не дуже проста.

Самса з сиром
Узбецькі самси можна готувати з будь-якою начинкою - з куркою, яловичиною, сиром, і, звичайно ж, з сиром. Ось про останньому варіанті і піде мова в