Пиріжки з щавлем
Щавель – частий гість в стравах російській і східно-європейської кухні в загальному. З зеленню цього нехитрого рослини, яка в достатку представлено на більшості ринків в першій половині літа, готують супи, соуси і випічку. Кислуватий смак щавлю – відмінна компанія багатьом інгредієнтів і про деякі з них ми поговоримо в рецептах пиріжків зі щавлем далі.
Щавлева кислинка – найкращий компаньйон для молочних продуктів, особливо сирів і сиру, саме вони можуть скласти ідеальний смакової дует у рамках начинки для пиріжків.
Інгредієнти:
Для тіста:
молоко - 240 мл;
дріжджі - 5 г;
цукровий пісок - 45 г;
борошно - 355 г;
яйця - 2 шт.;
вершкове масло - 10 р.
Для начинки:
вершкове масло - 10 г;
часник - 3 зубки;
щавель - 245 г;
сир - 175 р.
Приготування
Підсолодіть тепле молоко і всипте до нього дріжджі. Через 5 хвилин влийте дріжджовий розчин центр «криниці» з борошна, туди ж вбийте пару яєць і влийте розтоплене масло. Замішане тісто залиште підійти в теплі до подвоєння в розмірах.
Поки тісто росте, візьміться за начинку з щавлем для пиріжків, для якої на розігрітому вершковому маслі необхідно припустити листя щавлю з пропущеним через прес часниковим зубком. Як тільки щавелевые листя зів'яне, остудіть їх і відіжміть. З'єднайте щавель з сиром і щедро посоліть начинку.
Відокремлюючи шматочки підійшов тіста, скачайте їх, розплющить долонею і додайте щавлеву начинку в центрі. Защепіть краю і перекладіть пиріжки на деко, залишаючи їх підійти ще на 20 хвилин перед запіканням. Випікати пиріжки слід при 190 градусах до зарум'янювання (20-25 хвилин).
В наступному рецепті також буде присутній сир, але в даному випадку він є основою не щавлевої начинки, а самого тесту.
Інгредієнти:
Для тіста:
сир - 380 г;
борошно - 320 г;
сода - 1/2 ч. ложки;
сметана - 45 мл;
вершкове масло - 15 г;
цукровий пісок - 35 р.
Для начинки:
щавель - 370 г;
цукровий пісок - 130 р.
Приготування
Якщо вам попався грудкуватих сир, то перетворіть його в пасту з допомогою блендера або пропустивши через сито. До отриманої маси додайте сметану, цукровий пісок, соду і вершкове масло. З'єднавши всі інгредієнти разом, всипте до них борошно і замісіть щільне, але податливе тісто. Розділіть тісто на порції і сплюсните кожну з них долонею.
Свіжий щавель наріжте і перетріть з цукровим піском. Викладіть порцію щавлевої начинки в центр пласта тіста, защепіть краю і обсмажте пиріжки на розігрітій олії до рум'янцю.
Щавель у складі соусу не рідко подається до страв з м'яса, а тому від чого не зробити його частиною начинки листкових пиріжків з начинкою з баранини?
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 165 г;
баранячий фарш - 430 г;
часник - 2 зубки;
мелений кумін, коріандр - по 1 ч. ложці;
щавель - 110 г;
жменя кедрових горішків;
бринза - 85 м;
вершкове масло - 35 г;
лист листкового тіста.
Приготування
Поставте вже готове листкове тісто розморожуватися, а самі візьміться за приготування начинки. Для начинки, насамперед, спасеруйте півкільця цибулі на вершковому маслі, додайте часник, дочекайтеся, поки той пустить аромат, а потім всипте спеції і додати фарш. Дайте баранячому фаршу підрум'янитися і покладіть до нього нарізаний щавель. Коли останній зів'яне, остудіть м'ясну начинку і змішайте її з сиром і кедровими горішками.
Розморожене тісто наріжте на квадрати, викласти м'ясну начинку в центр і защепіть краю так, щоб вийшов трикутник. Випікайте пиріжки з щавлем в духовці при 200 градусах 12-15 хвилин.
Пиріжки з щавлем – рецепт
Щавлева кислинка – найкращий компаньйон для молочних продуктів, особливо сирів і сиру, саме вони можуть скласти ідеальний смакової дует у рамках начинки для пиріжків.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Підсолодіть тепле молоко і всипте до нього дріжджі. Через 5 хвилин влийте дріжджовий розчин центр «криниці» з борошна, туди ж вбийте пару яєць і влийте розтоплене масло. Замішане тісто залиште підійти в теплі до подвоєння в розмірах.
Поки тісто росте, візьміться за начинку з щавлем для пиріжків, для якої на розігрітому вершковому маслі необхідно припустити листя щавлю з пропущеним через прес часниковим зубком. Як тільки щавелевые листя зів'яне, остудіть їх і відіжміть. З'єднайте щавель з сиром і щедро посоліть начинку.
Відокремлюючи шматочки підійшов тіста, скачайте їх, розплющить долонею і додайте щавлеву начинку в центрі. Защепіть краю і перекладіть пиріжки на деко, залишаючи їх підійти ще на 20 хвилин перед запіканням. Випікати пиріжки слід при 190 градусах до зарум'янювання (20-25 хвилин).
Солодкі смажені пиріжки з щавлем
В наступному рецепті також буде присутній сир, але в даному випадку він є основою не щавлевої начинки, а самого тесту.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Якщо вам попався грудкуватих сир, то перетворіть його в пасту з допомогою блендера або пропустивши через сито. До отриманої маси додайте сметану, цукровий пісок, соду і вершкове масло. З'єднавши всі інгредієнти разом, всипте до них борошно і замісіть щільне, але податливе тісто. Розділіть тісто на порції і сплюсните кожну з них долонею.
Свіжий щавель наріжте і перетріть з цукровим піском. Викладіть порцію щавлевої начинки в центр пласта тіста, защепіть краю і обсмажте пиріжки на розігрітій олії до рум'янцю.
Пиріжки з щавлем з листкового тіста
Щавель у складі соусу не рідко подається до страв з м'яса, а тому від чого не зробити його частиною начинки листкових пиріжків з начинкою з баранини?
Інгредієнти:
Приготування
Поставте вже готове листкове тісто розморожуватися, а самі візьміться за приготування начинки. Для начинки, насамперед, спасеруйте півкільця цибулі на вершковому маслі, додайте часник, дочекайтеся, поки той пустить аромат, а потім всипте спеції і додати фарш. Дайте баранячому фаршу підрум'янитися і покладіть до нього нарізаний щавель. Коли останній зів'яне, остудіть м'ясну начинку і змішайте її з сиром і кедровими горішками.
Розморожене тісто наріжте на квадрати, викласти м'ясну начинку в центр і защепіть краю так, щоб вийшов трикутник. Випікайте пиріжки з щавлем в духовці при 200 градусах 12-15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки зі смородиною
Порадуйте рідних ароматною домашньою випічкою. У нашій статті ви знайдете нові і досить оригінальні рецепти пиріжків зі смородиною на будь-який смак.
Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти
Пиріжки «Бомбочки» з помідорами і сиром – рецепт
Найпростіший рецепт пиріжків представлений у цій статті. «Бомбочки» зробити не просто, а дуже просто! Процес не складний, що навіть діточок можна
Пиріжки з абрикосами в духовці
Ідеальний спосіб порадувати рідних - це спекти щось смачненьке. Всі знають - немає нічого краще домашньої випічки. Далі пропонуємо самі цікаві і
Пиріжки з яйцем
Пиріжки з яйцем завжди збирають сім'ю біля столу. А ще вони дуже швидко закінчуються, адже така смакота не може довго лежати на блюді. Пропонуємо вам
Пиріг з щавлю
Пиріг з щавлю - смачна і оригінальна випічка, яка неодмінно порадує ваших близьких і гостей. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш незвичайних