Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з картоплею і грибами

Пиріжки з картоплею і грибами

18-09-2015, 18:55
1 215
Пиріжки з картоплею і грибами
Пиріжки з картоплею і грибами – прекрасний варіант для тих випадків, коли у вас залишилося готове картопляне пюре, яке ніхто не намагається доїсти або кілька картопляних бульб шукають застосування у ваших кулінарних виробах. Так чи інакше, досить розім'яти відварна картопля і доповнити його грибами, обернути тонким шаром м'якого тіста і відправити випікатися або смажитися у фритюрі. У підсумку виходять прості картопляні пиріжки, які зручно брати з собою.

Пиріжки з картоплею і грибами в духовці


Кращою оболонкою для вашої картопляної начинки стане здобне тісто на дріжджах, яке може зберігати м'якість довгий час і утримувати вагу і вологість начинки, не просідаючи.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • молоко - 385 мл;

  • борошно - 465 м;

  • інстантні дріжджі - 7 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • вершкове масло - 145 р.


  • Для начинки:

  • картопля - 640 г;

  • печериці - 680 г;

  • порей (біла частина) - 2 шт.;

  • гілочка чебрецю.


  • Приготування
    Єдиний недолік будь-якого дріжджового тіста – необхідність тривалої расстойки, а тому замісити його слід завчасно, перед приготуванням начинки. Підсолодіть тепле молоко щіпкою цукру розпустіть в ньому сухі дріжджі. Як тільки останні активізуються, влийте в молоко, збиті з розтопленим маслом яйця і приступайте до поетапного підсипання борошна. Коли тісто не буде приставати до рук і інших поверхонь, перемістіть його в промаслений ємність і залиште підходити на годину.
    Відваріть картопляні бульби і пюрируйте їх. На невеликій кількості оливкової олії спасеруйте кільця порею і гриби з чебрецем. Посоліть начинку і повністю остудіть її перед тим, як приступати до формування пиріжків.
    Розділіть тісто на рівні порції і розплющите їх між долонями. У центр кожного коржика покладіть картоплю і зліпіть краю. Покладіть пиріжки на пергамент швом вниз, дайте вдруге підійти близько 15 хвилин, а потім відправляйте в духовку на півгодини при 180 градусах.

    Смажені пиріжки з картоплею і грибами


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вода - 230 мл;

  • борошно - 275 г;

  • дріжджі - 5 р.


  • Для начинки:

  • картопля - 380 г;

  • корінь селери - 65 г;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • зернова гірчиця - 25 г;

  • солоні гриби - 220 р.


  • Приготування
    Розпустивши дріжджі в теплій воді, влийте розчин до підсоленій борошні, замісіть тісто і залиште його підійти приблизно на годину.
    Кубики картоплі і селери відваріть разом до м'якості і пюрируйте з додаванням морської солі і зерновий гірчиці. Спасеруйте ріпчасту цибулю і змішати його з шматочками солоних грибів. Начинка для пиріжків картоплею з грибами готова, залишається лише додати засмажку в пюре і можна приступати до формування випічки.
    Відщипуючи порції тіста, расплющивайте їх долонями, розподіліть начинку в центрі і слепляйте краї так, щоб повністю покрити її. Обсмажуйте пиріжки з солоними грибами і картоплею у фритюрі до появи вираженої рум'яної скоринки.

    Пиріжки з картоплею і грибами – рецепт


    Якщо часу не вистачає, то братися за приготування дріжджового тіста – не кращий варіант. Для таких випадків в морозильній камері завжди повинна бути припасена упаковка готового листкового тіста, випічка з якого готується за лічені хвилини.
    Інгредієнти:

  • упаковка листкового тіста;
  • Пиріжки з картоплею і грибами

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • печериці - 175 г;

  • картопля - 240 г;

  • жменя зелені петрушки;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • м'який сир - 45 р.


  • Приготування
    Поки тісто розморожується, відваріть кубики картоплі і приготуйте пасеровку з грибів і півкілець лука. Змішайте гриби з шматочками бульб, додайте пюрированный часник, зелень і скибочки м'якого сиру. Викладіть начинку в центр шматочків тіста, заліпіть краю і випікайте пиріжки в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки на сковороді
    Пиріжки на сковороді
    Домашні пиріжки - це завжди смачно, ситно і явно корисніше закупного продукту, так як ви точно впевнені в якості складових компонентів. Пропонуємо
    Пиріжки зі смородиною
    Пиріжки зі смородиною
    Порадуйте рідних ароматною домашньою випічкою. У нашій статті ви знайдете нові і досить оригінальні рецепти пиріжків зі смородиною на будь-який смак.
    Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
    Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
    Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти
    Пиріжки з абрикосами в духовці
    Пиріжки з абрикосами в духовці
    Ідеальний спосіб порадувати рідних - це спекти щось смачненьке. Всі знають - немає нічого краще домашньої випічки. Далі пропонуємо самі цікаві і
    Пиріжки з картоплею в духовці
    Пиріжки з картоплею в духовці
    Якщо вже дуже захотілося пиріжків з картоплею, зробіть вибір на користь рецептів приготування в духовці. Печені пиріжки будуть набагато корисніше
    Пиріжки з яйцем
    Пиріжки з яйцем
    Пиріжки з яйцем завжди збирають сім'ю біля столу. А ще вони дуже швидко закінчуються, адже така смакота не може довго лежати на блюді. Пропонуємо вам