Пиріжки з картоплею і грибами
Пиріжки з картоплею і грибами – прекрасний варіант для тих випадків, коли у вас залишилося готове картопляне пюре, яке ніхто не намагається доїсти або кілька картопляних бульб шукають застосування у ваших кулінарних виробах. Так чи інакше, досить розім'яти відварна картопля і доповнити його грибами, обернути тонким шаром м'якого тіста і відправити випікатися або смажитися у фритюрі. У підсумку виходять прості картопляні пиріжки, які зручно брати з собою.
Кращою оболонкою для вашої картопляної начинки стане здобне тісто на дріжджах, яке може зберігати м'якість довгий час і утримувати вагу і вологість начинки, не просідаючи.
Інгредієнти:
Для тіста:
молоко - 385 мл;
борошно - 465 м;
інстантні дріжджі - 7 г;
яйця - 4 шт.;
вершкове масло - 145 р.
Для начинки:
картопля - 640 г;
печериці - 680 г;
порей (біла частина) - 2 шт.;
гілочка чебрецю.
Приготування
Єдиний недолік будь-якого дріжджового тіста – необхідність тривалої расстойки, а тому замісити його слід завчасно, перед приготуванням начинки. Підсолодіть тепле молоко щіпкою цукру розпустіть в ньому сухі дріжджі. Як тільки останні активізуються, влийте в молоко, збиті з розтопленим маслом яйця і приступайте до поетапного підсипання борошна. Коли тісто не буде приставати до рук і інших поверхонь, перемістіть його в промаслений ємність і залиште підходити на годину.
Відваріть картопляні бульби і пюрируйте їх. На невеликій кількості оливкової олії спасеруйте кільця порею і гриби з чебрецем. Посоліть начинку і повністю остудіть її перед тим, як приступати до формування пиріжків.
Розділіть тісто на рівні порції і розплющите їх між долонями. У центр кожного коржика покладіть картоплю і зліпіть краю. Покладіть пиріжки на пергамент швом вниз, дайте вдруге підійти близько 15 хвилин, а потім відправляйте в духовку на півгодини при 180 градусах.
Інгредієнти:
Для тіста:
вода - 230 мл;
борошно - 275 г;
дріжджі - 5 р.
Для начинки:
картопля - 380 г;
корінь селери - 65 г;
ріпчаста цибуля - 130 г;
зернова гірчиця - 25 г;
солоні гриби - 220 р.
Приготування
Розпустивши дріжджі в теплій воді, влийте розчин до підсоленій борошні, замісіть тісто і залиште його підійти приблизно на годину.
Кубики картоплі і селери відваріть разом до м'якості і пюрируйте з додаванням морської солі і зерновий гірчиці. Спасеруйте ріпчасту цибулю і змішати його з шматочками солоних грибів. Начинка для пиріжків картоплею з грибами готова, залишається лише додати засмажку в пюре і можна приступати до формування випічки.
Відщипуючи порції тіста, расплющивайте їх долонями, розподіліть начинку в центрі і слепляйте краї так, щоб повністю покрити її. Обсмажуйте пиріжки з солоними грибами і картоплею у фритюрі до появи вираженої рум'яної скоринки.
Якщо часу не вистачає, то братися за приготування дріжджового тіста – не кращий варіант. Для таких випадків в морозильній камері завжди повинна бути припасена упаковка готового листкового тіста, випічка з якого готується за лічені хвилини.
Інгредієнти:
упаковка листкового тіста;
ріпчаста цибуля - 75 г;
печериці - 175 г;
картопля - 240 г;
жменя зелені петрушки;
часникові зубки - 3 шт.;
м'який сир - 45 р.
Приготування
Поки тісто розморожується, відваріть кубики картоплі і приготуйте пасеровку з грибів і півкілець лука. Змішайте гриби з шматочками бульб, додайте пюрированный часник, зелень і скибочки м'якого сиру. Викладіть начинку в центр шматочків тіста, заліпіть краю і випікайте пиріжки в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин.
Пиріжки з картоплею і грибами в духовці
Кращою оболонкою для вашої картопляної начинки стане здобне тісто на дріжджах, яке може зберігати м'якість довгий час і утримувати вагу і вологість начинки, не просідаючи.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Єдиний недолік будь-якого дріжджового тіста – необхідність тривалої расстойки, а тому замісити його слід завчасно, перед приготуванням начинки. Підсолодіть тепле молоко щіпкою цукру розпустіть в ньому сухі дріжджі. Як тільки останні активізуються, влийте в молоко, збиті з розтопленим маслом яйця і приступайте до поетапного підсипання борошна. Коли тісто не буде приставати до рук і інших поверхонь, перемістіть його в промаслений ємність і залиште підходити на годину.
Відваріть картопляні бульби і пюрируйте їх. На невеликій кількості оливкової олії спасеруйте кільця порею і гриби з чебрецем. Посоліть начинку і повністю остудіть її перед тим, як приступати до формування пиріжків.
Розділіть тісто на рівні порції і розплющите їх між долонями. У центр кожного коржика покладіть картоплю і зліпіть краю. Покладіть пиріжки на пергамент швом вниз, дайте вдруге підійти близько 15 хвилин, а потім відправляйте в духовку на півгодини при 180 градусах.
Смажені пиріжки з картоплею і грибами
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Розпустивши дріжджі в теплій воді, влийте розчин до підсоленій борошні, замісіть тісто і залиште його підійти приблизно на годину.
Кубики картоплі і селери відваріть разом до м'якості і пюрируйте з додаванням морської солі і зерновий гірчиці. Спасеруйте ріпчасту цибулю і змішати його з шматочками солоних грибів. Начинка для пиріжків картоплею з грибами готова, залишається лише додати засмажку в пюре і можна приступати до формування випічки.
Відщипуючи порції тіста, расплющивайте їх долонями, розподіліть начинку в центрі і слепляйте краї так, щоб повністю покрити її. Обсмажуйте пиріжки з солоними грибами і картоплею у фритюрі до появи вираженої рум'яної скоринки.
Пиріжки з картоплею і грибами – рецепт
Якщо часу не вистачає, то братися за приготування дріжджового тіста – не кращий варіант. Для таких випадків в морозильній камері завжди повинна бути припасена упаковка готового листкового тіста, випічка з якого готується за лічені хвилини.
Інгредієнти:
Приготування
Поки тісто розморожується, відваріть кубики картоплі і приготуйте пасеровку з грибів і півкілець лука. Змішайте гриби з шматочками бульб, додайте пюрированный часник, зелень і скибочки м'якого сиру. Викладіть начинку в центр шматочків тіста, заліпіть краю і випікайте пиріжки в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки на сковороді
Домашні пиріжки - це завжди смачно, ситно і явно корисніше закупного продукту, так як ви точно впевнені в якості складових компонентів. Пропонуємо
Пиріжки зі смородиною
Порадуйте рідних ароматною домашньою випічкою. У нашій статті ви знайдете нові і досить оригінальні рецепти пиріжків зі смородиною на будь-який смак.
Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти
Пиріжки з абрикосами в духовці
Ідеальний спосіб порадувати рідних - це спекти щось смачненьке. Всі знають - немає нічого краще домашньої випічки. Далі пропонуємо самі цікаві і
Пиріжки з картоплею в духовці
Якщо вже дуже захотілося пиріжків з картоплею, зробіть вибір на користь рецептів приготування в духовці. Печені пиріжки будуть набагато корисніше
Пиріжки з яйцем
Пиріжки з яйцем завжди збирають сім'ю біля столу. А ще вони дуже швидко закінчуються, адже така смакота не може довго лежати на блюді. Пропонуємо вам