Пиріжки на сковороді
Домашні пиріжки можна приготувати навіть у відсутності духової шафи, з використанням звичайної сковороди. Смажені пиріжки – хоч і не найкорисніша варіація, але однозначно одна з найсмачніших, а до того ж простих у приготуванні. Хіба хтось здатний відмовитися від зажаристых пиріжків з рум'яною і хрусткою скоринкою? Однозначно не ми.
Ці пиріжки зовсім не схожі на ті, що ми звикли готувати, адже в їх основі лежить пісочне тісто , яке, після обжарювання, перетворюється в розсипчасту хрустку оболонку, чудово справляющуюся навіть з фруктовою або ягідною начинкою.
Інгредієнти:
Для тіста:
вершкове масло - 115 г;
борошно - 275 г;
розпушувач - 1/2 ч. ложки;
яблучний сік - 115 мл
Для начинки:
яблучне повидло - 175 г;
стручок ванілі.
Приготування
Яблучне пісочне тісто готується елементарно просто, візьміть за основу класичний рецепт тіста і замініть воду хорошим яблучним соком, а крім того, додайте в борошно трохи розпушувача, щоб пиріжки злегка піднялися під час обсмажування. Розітріть борошняну суміш з холодним вершковим маслом, а отриману крихту залийте яблучним соком. Зберіть тісто в грудку і оберніть харчовою плівкою, нехай відпочине в холодильнику з півгодини. По закінченні часу ком тесту розкачайте в пласт товщиною 3 мм і наріжте будь-яким зручним чином. Змішайте повидло з вмістом ванільного стручка і викладіть порції начинки в центр шматочків тіста. Зліпіть краю разом і обсмажуйте пиріжки на сковороді без дріжджів у великій кількості розігрітої олії. Ще гарячі пиріжки можна обсипати сумішшю цукру і кориці.
Крім звичних пиріжків з начинкою з пюрированного картоплі не варто забувати і про самса з начинкою з овочів і прянощів. Тісто для самси готується просто і без проблем обсмажується у фритюрі.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 355 г;
цукровий пісок - 5 г;
порошок для випічки - 5 г;
вершкове масло - 45 мл;
вода - 235 мл
Для начинки:
ріпчаста цибуля - 115 г;
мелений кумін, імбир, паприка, часник - по 1 ч. ложці;
кайенский перець, порошок каррі - 1 /2 ч. ложки;
картопля - 780 г;
часникові зубки - 3 шт.;
заморожений горошок, кукурудза - по 55 г;
жменя зелені кінзи.
Приготування
З'єднайте всі інгредієнти для тіста разом, а вымесив його, залиште відпочити на півгодини при кімнатній температурі, накривши вологим рушником.
Відваріть картопляні бульби і дрібно наріжте їх. Спасеруйте ріпчасту цибулю разом зі спеціями і часником. Додайте до зажарки горошок і кукурудзу, а потім і саму картоплю. Зачекайте, поки шматочки бульб покриються ароматним олією зі спеціями, злегка підрум'яняться, а потім прибирайте посуд з вогню і доповнюйте начинку кінзою.
Розділіть тісто на порції, розкачати кожну кульку і викладіть картопляну начинку в центр. Защепіть краю і обсмажуйте пиріжки на сковороді у великій кількості олії до рівного золотистого кольору.
Інгредієнти:
борошно - 245 г;
молоко - 65 мл;
цукровий пісок - 35 г;
інстантні дріжджі - 5 г;
будь-яка начинка за смаком.
Приготування
Тісто слід приготувати завчасно, оскільки йому потрібен час на расстойку. Підсолодіть тепле молоко і розпустіть в нього тремтіння. Влийте розчин до пропущеної через сито борошно і замісіть тісто. Залиште кого підходити в теплі на годину. По закінченні часу, коли тісто збільшиться вдвічі, розділіть його на порції і розплющите між долонями. У центр отриманого пласта викладіть обрану начинку, а защепіть краю. Обсмажуйте пиріжки у великій кількості олії до тих пір, поки не схопляться рум'янцем, а потім відразу ж переступайте через це до дегустації.
Пиріжки з яблуками на сковороді
Ці пиріжки зовсім не схожі на ті, що ми звикли готувати, адже в їх основі лежить пісочне тісто , яке, після обжарювання, перетворюється в розсипчасту хрустку оболонку, чудово справляющуюся навіть з фруктовою або ягідною начинкою.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Яблучне пісочне тісто готується елементарно просто, візьміть за основу класичний рецепт тіста і замініть воду хорошим яблучним соком, а крім того, додайте в борошно трохи розпушувача, щоб пиріжки злегка піднялися під час обсмажування. Розітріть борошняну суміш з холодним вершковим маслом, а отриману крихту залийте яблучним соком. Зберіть тісто в грудку і оберніть харчовою плівкою, нехай відпочине в холодильнику з півгодини. По закінченні часу ком тесту розкачайте в пласт товщиною 3 мм і наріжте будь-яким зручним чином. Змішайте повидло з вмістом ванільного стручка і викладіть порції начинки в центр шматочків тіста. Зліпіть краю разом і обсмажуйте пиріжки на сковороді без дріжджів у великій кількості розігрітої олії. Ще гарячі пиріжки можна обсипати сумішшю цукру і кориці.
Швидкі пиріжки з картоплею на сковороді
Крім звичних пиріжків з начинкою з пюрированного картоплі не варто забувати і про самса з начинкою з овочів і прянощів. Тісто для самси готується просто і без проблем обсмажується у фритюрі.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
З'єднайте всі інгредієнти для тіста разом, а вымесив його, залиште відпочити на півгодини при кімнатній температурі, накривши вологим рушником.
Відваріть картопляні бульби і дрібно наріжте їх. Спасеруйте ріпчасту цибулю разом зі спеціями і часником. Додайте до зажарки горошок і кукурудзу, а потім і саму картоплю. Зачекайте, поки шматочки бульб покриються ароматним олією зі спеціями, злегка підрум'яняться, а потім прибирайте посуд з вогню і доповнюйте начинку кінзою.
Розділіть тісто на порції, розкачати кожну кульку і викладіть картопляну начинку в центр. Защепіть краю і обсмажуйте пиріжки на сковороді у великій кількості олії до рівного золотистого кольору.
Дріжджові пиріжки, смажені на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Тісто слід приготувати завчасно, оскільки йому потрібен час на расстойку. Підсолодіть тепле молоко і розпустіть в нього тремтіння. Влийте розчин до пропущеної через сито борошно і замісіть тісто. Залиште кого підходити в теплі на годину. По закінченні часу, коли тісто збільшиться вдвічі, розділіть його на порції і розплющите між долонями. У центр отриманого пласта викладіть обрану начинку, а защепіть краю. Обсмажуйте пиріжки у великій кількості олії до тих пір, поки не схопляться рум'янцем, а потім відразу ж переступайте через це до дегустації.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з картоплею і грибами
Пиріжки з картоплею, напевно, найкращий варіант розправитися з залишками пюре. Пропонуємо урізноманітнити цю начинку підсмаженими грибами. Це
Пиріжки смажені на сковороді
Приготування пиріжків - не найпростіше кулінарне заняття, тому зазвичай за нього беруться господині з певним досвідом. Пропонуємо кілька варіантів
Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти
Пиріжки з щавлем
Щавель дуже часто використовується в традиційній українській кухні. Виражена кислинка цієї рослини поєднується з багатьма продуктами, навіть з
Пиріжки з абрикосами в духовці
Ідеальний спосіб порадувати рідних - це спекти щось смачненьке. Всі знають - немає нічого краще домашньої випічки. Далі пропонуємо самі цікаві і
Пиріжки на кисляку
Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх