» » Пиріжки смажені на сковороді

Пиріжки смажені на сковороді

Пиріжки смажені на сковороді
Приготування смачних пиріжків – процес досить тривалий хоча б тому, що гарне дріжджове тісто має встигнути підійти, а на це, як правило, йде не менше години. Заощадити час можна, готуючи пиріжки не в духовій шафі та у фритюрі або простий сковороді/жаровні з великою кількістю масла. Саме цим ми і займемося в даному матеріалі, присвяченому пиріжків з різними начинками смаженою на сковороді.

Пиріжки з дріжджового тіста, смажені на сковороді


Інгредієнти:
Для тіста:

  • молоко - 475 мл;

  • інстантні дріжджі - 1 1/2 ч. ложки;

  • сметана - 5 г;

  • вершкове масло - 55 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • борошно - 485 г;

  • сік лимона - 5 мл


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш - 630 г;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • часниковий зубок.


  • Приготування
    Для даного рецепту тесту найзручніше мати під рукою стаціонарний кухонний комбайн зі спеціальним гаком для замісу тіста, але якщо такого в розпорядженні немає, то згодиться і проста дерев'яна ложка в компанії миски глибше.
    Підсолодіть молоко дрібкою цукру і розведіть в ньому інстантні дріжджі. Поки активізуються дріжджі, розтоплене масло збийте зі сметаною і яйцем. Підсолити сметанную масу і змішайте її з розчином дріжджів. Коли суміш стане однорідною, доповніть її гашеного содою і почніть порціями всипати борошно, постійно перемішуючи тісто на малій швидкості. Готовий ком обімніть руками і залиште підійти в теплі не менш ніж на 60 хвилин.
    Відведеного часу з лишком вистачить для того, щоб приготувати начинку для пиріжків, смажених на сковороді, вона елементарна. Приготуйте засмажку з півкілець цибулі і доповніть її пюрированным зубчиком часнику. Змішайте цибулю з м'ясним фаршем і доведіть останній до повної готовності, не забувши приправити.
    Скачайте тісто в джгут і розділіть на порції, кожну порцію розплющить між долонями, в центр викладіть остиглий фарш і защепіть краю. Готуйте пиріжки у великій кількості олії до рум'янцю.

    Пиріжки на воді смажені на сковороді


    Інгредієнти:

  • вода - 240 мл;

  • борошно - 255 г;

  • рослинна олія - 15 мл+для смаження;

  • інстантні дріжджі - 1 ч. ложка;

  • будь-яка начинка за смаком.


  • Приготування
    Підсолодіть теплу воду дрібкою цукрового піску і з'єднайте її з олією, дріжджами, борошном. Отримане тісто залиште відпочивати до тих пір, поки його об'єм не збільшиться вдвічі. По закінченні часу розділіть тісто на рівні шматки, злегка розкачайте і викладіть в центр вийшла коржі обрану начинку, в якості останньої може виступати все, що душі завгодно, від фруктів і джемів, до м'яса і яєць. Краї пиріжків защепіть і залиште їх підійти вдруге на той час, що займе розігрівання олії в сковороді. Обсмажуйте пиріжки порціями, не захаращуючи ними посуд (під час смаження тісто додатково збільшиться), до досягнення вираженого золотистого відтінку.

    Швидкі дріжджові пиріжки, смажені на сковороді


    Швидкість і дріжджове тісто несумісні, здавалося нам до тих пір, поки не довелося натрапити на цей рецепт. Пиріжки виходять такими ж повітряними і рум'яними, як і при стандартній технології приготування, ось тільки часу необхідно витратити по мінімуму. Але, на жаль, навіть тут доведеться чимось жертвувати: відсутність часу на расстойку веде до того, що пиріжки швидко черствіють після охолодження, а тому готувати їх у великих кількостях не рекомендується.
    Інгредієнти:

  • борошно - 445 г;

  • свіжі дріжджі - 25 г;
  • Пиріжки смажені на сковороді

  • кефір - 255 мл;

  • щіпка цукрового піску;

  • рослинне масло - 55 мл+для смаження;

  • обрана начинка за смаком.


  • Приготування
    Грудку свіжих дріжджів розведіть в підсолодженій воді разом з маслом. Влийте рідини до борошні, замісіть тісто і відразу ж ділите його на порції і розгортайте. У центр кожного пласта покладіть начинку, защепіть краю і готуйте смажені пиріжки на кефірі на сковороді у великій кількості олії.
    Додав: admin | 15-09-2015, 20:39
    Переглядів: 2944